Προτάσεις για νέα κιθάρα

NikolasT

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι σχετικά νέος-αρχαριος στην κιθάρα
Έχω μια Strat , jet s400 κ έναν boss 50 MK2 και περιστασιακά έχω δοκιμάσει Tele, semi hollow κτλ
Μουσικά με ενδιαφέρει ροκ, μπλουζ ήχος

Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά μιας πιο "καλής" καινούργιας κιθάρας με budget μέχρι 800-900, κ αγορά σε κατάστημα για να είναι με δόσεις

Στόχος είναι αυτή να είναι Η κιθάρα που θα έχω για τα επόμενα χρόνια... Μέχρι να χτυπήσει κάποια άλλη...

Με βάση αυτό κ πρώτες αναζητήσεις έχω ξεχωρίσει μερικά μοντέλα, όπου θα ήθελα γνώμες όσων θέλουν, ειδικότερα αν έχουν κάνει σύγκριση μεταξύ των συγκεκριμένων
Φυσικά δεκτές και άλλες προτάσεις

1
Ibanez az standard
2
fender player ii strat
3
Fender player ii tele
4
Yamaha Revstar RSS20/RSS20t

Καλησπέρα,

Όλες αυτές είναι αρκετά διαφορετικές κιθάρες μεταξύ τους. Δεν ξέρω αν εισαι αθήνα, θα μπορούσες να κανεις μια βολτα απο το Νάκα να δεις τις φεντερ και την yamaha και ισως ο τρίμης να εχει την ibanez.

Ibanez az standard
Μια super strat προσανατολισμού

fender player ii strat
Μια κλασική strat

Fender player ii tele
Μια tele

Και μια "μπαμπάτσικη" LP προσανατολισμού

Η πρώτη και η δεύτερη έχουν σημεία επαφής, από εκεί και κάτω είναι άλλες "σχολές".
Εσύ προς τα που το βλέπεις;

Μια super strat προσανατολισμού

Μια κλασική strat

Μια tele

Και μια "μπαμπάτσικη" LP προσανατολισμού

Η πρώτη και η δεύτερη έχουν σημεία επαφής, από εκεί και κάτω είναι άλλες "σχολές".
Εσύ προς τα που το βλέπεις;
Δεν το βλέπω πολύ καθαρά για αυτό ρωτάω... Strat είναι άνετες και ωραίες όμως δοκίμασα και την revstar και σαν playability μου φάνηκε ακόμα πιο άνετη.. Και θεωρητικά είναι πιο vfm... Ατσάλινα τάστα κτλ κ gigbag... από την άλλη η τελε μου βγάζει το πιο κλασικό σαν η μία κιθάρα... Η ibanez είναι η πιο οικονομική στα 550.. Οι άλλες 750-900... Κάποιος που τις έχει αυτές τις κιθάρες -καποιες από αυτές-ποια προτιμά και γτ;

Νικόλα, rock και blues που θέλεις να παίξεις γίνεται με όλες από αυτές που παραθέτεις.

Όπως σου είπα είναι διαφορετικές σχολές οι συγκεκριμένες κιθάρες - εμένα όμως για παράδειγμα και αμιγώς για το αισθητικό μέρος του ζητήματος δεν με τρελαίνει η Revstar, αλλά από αυτά που έχω διαβάσει εδώ στο site πρόκειται για μια αξιόλογη κιθάρα (νομίζω έχει μια ο @gkourmoul1, αν θυμάμαι καλά).

Από εκεί και πέρα η κατάσταση πάει σε μαγνήτες (αν θες H/S/S ή H/H ή S/S/S διάταξη), μαόνι το σώμα ή alder κλπ...

Οπότε καθώς το θέμα τείνει προς το "κομπλικέ", θα σου κάνω την κλασική ερώτηση: Εσύ με πιο από αυτά τα τέσσερα όργανα θα ένιωθες πιο... ούαο αν είχες επάνω σου την κιθάρα για να παίζεις;

PRS SE Custom 24
Αυτό λατρεύω πάντα σε αυτά τα θέματα. "Θα ήθελα να μου πείτε την 1, την 2, την 3 ή την 4"; Την... 5*:ROFLMAO:

Κάθισα και σκέφτηκα τί θα έκανα στη θέση σου.
Αν ηταν να πάρω κιθαρα στα λεφτά που δίνεις, θα έπαιρνα μια από αυτές:
1) https://noiz.gr/details.php?id=608821
2) https://noiz.gr/details.php?id=608861
3) https://noiz.gr/details.php?id=603210
Δεν είναι κακές οι προτάσεις, αλλά φοβάμαι ότι θα τον μπουρδουκλώσουμε τον άνθρωπο - μπήκαν στο παιχνίδι LP, SG. Βέβαια μαόνια και Η/Η όπως η Revstar.
*ΟΚ ο άνθρωπος ζήτησε και άλλες προτάσεις

Και εγώ αν μου έλεγες απλά το budget θα σου έλεγα να δεις μήπως βρεις entry-level US made όργανο μεταχειρισμένο, σαν αυτά που σου ανέφερε ο LK. Αλλά λες πως θέλεις καινούριο για την διευκόλυνση των δόσεων, λογικό και σεβαστό.

Η κιθάρα που έχεις ήδη είναι σαν φιλοσοφία κοντά στην American Performer Player II Strat, και ίσως σχετικά κοντα στην Ibanez. Oι άλλες δυο διαφοροποιούνται. Οπότε για αρχή - θες κάτι οικείο, σαν αυτή που έχεις ήδη και υποθέτω σου αρέσει, απλά καλύτερη? 'Η προτίθεσαι να εξερευνήσεις κάτι διαφορετικό και νέο, και να έχεις παράλληλα την παλία για να καλύπτει ενα διαφορετικό στυλ?

Αν κατασταλάξεις στο παραπάνω ερώτημα θα γίνει η επιλογή σου πιο έυκολη. 'Εγω πχ πριν απο πολλά χρόνια που έψαχνα για την πρώτη μου καλή ηλεκτρική, προερχόμενος απο μια superstrat αποφάσισα ότι ενώ με ιντριγκάραν οι tele και οι Gibsonικές ήθελα να παραμείνω σε μοντέρνο στρατοειδές, και έτσι έπραξα εν τέλει.

*ΟΚ ο άνθρωπος ζήτησε και άλλες προτάσεις
Εδω είμεθα επενδυτες όχι κλαμπατσιμπανίστες.
Καλλίτερη απόδοση στα 800-900 € δεν θα βρεί :D

Καλλίτερη απόδοση στα 800-900 € δεν θα βρεί
Όπως είπα δεν είναι κακές οι προτασεις, αλλά όπως ανέφερε ο @odis13
Αλλά λες πως θέλεις καινούριο για την διευκόλυνση των δόσεων, λογικό και σεβαστό.
οπότε άμεσα οι αγγελίες βγαίνουν απ' την εξίσωση, εκτός και αν ο ΟΡ αλλάξει άποψη.

οπότε άμεσα οι αγγελίες βγαίνουν απ' την εξίσωση, εκτός και αν ο ΟΡ αλλάξει άποψη.
Αν πάει για δόσεις, ας κανει μερικές παραπάνω....και να πάει σε κάτι USA.
Η άποψη μου είναι γνωστή....ή κιθαρα των 150,00 € ή πάμε για το real thing.
Η μεσαία κατηγορία είναι λεφτά στον κουβά.

Η μεσαία κατηγορία είναι λεφτά στον κουβά.
Δεν θα διαφωνήσω, αλλά από τις τέσσερις σαν value for money θα πήγαινα στην Ibanez. Πληρώνεις "5" και παίρνεις όργανο για "7". Την θεωρώ σταθερή και αναλλοίωτη αξία.

δεν με τρελαίνει η Revstar
Σε χρυσό ειδικά με P90s είναι πολύ ωραία
IMG-6613f00d9ebd1c9444eb572509a1f7d7-V.jpg

@odis13
Που είμαι εδώ;

Δεν θα διαφωνήσω, αλλά από τις τέσσερις σαν value for money θα πήγαινα στην Ibanez. Πληρώνεις "5" και παίρνεις όργανο για "7". Την θεωρώ σταθερή και αναλλοίωτη αξία.

Προσωπικά θα πήγαινα για την πιο ακριβή, δηλαδή την strat player ii (να πάω από οικονομική κιθάρα σε κιθάρα των 500 δεν την θυεωρώ και τρομερή αναβάθμιση).

Είναι Fender και φτιάχνεται στο εργοστάσιο της Fender (στο Μεξικό, αλλά παραμένει Fender)

H ''Ibanez'', η ''Revstar'' κτλ είναι Cort κιθάρες, φτιαμένες στην ινδονησία με το αντίστοιχο αυτοκόλλητο στο headstock. Ίσως θα προτιμούσα να αγοράσω μια Cort αντίστοιχης αξίας και να κάνω αναβαθμίσεις (που οι ΟΕΜ guitars θα χρειάζονταν ούτως ήγ άλλως).

Στην Fender (την μεχικάνα) δεν πληρώνεις το αυτοκόλλητο? Φυσικά. Όμως στην αίσθηση στο χέρι είναι πιο ''φέντερ'' από ότι μια ινδονησιακή κιθάρα με την αντίστοιχη flagship κιθάρα. Παρόλα αυτά δεν ψέγω τις ινδονησιακές κιθάρες. Μια PRS SE Custom 24, παρότι μίλια μακριά από μια αμερικάνικη PRS, εξακολουθεί να είναι ένα ποιοτικό και γιατί όχι επαγγελματικό όργανο.

Προσωπικά θα πήγαινα για την πιο ακριβή, δηλαδή την strat player ii (να πάω από οικονομική κιθάρα σε κιθάρα των 500 δεν την θυεωρώ και τρομερή αναβάθμιση).

Είναι Fender και φτιάχνεται στο εργοστάσιο της Fender (στο Μεξικό, αλλά παραμένει Fender)

H ''Ibanez'', η ''Revstar'' κτλ είναι Cort κιθάρες, φτιαμένες στην ινδονησία με το αντίστοιχο αυτοκόλλητο στο headstock. Ίσως θα προτιμούσα να αγοράσω μια Cort αντίστοιχης αξίας και να κάνω αναβαθμίσεις (που οι ΟΕΜ guitars θα χρειάζονταν ούτως ήγ άλλως).

Στην Fender (την μεχικάνα) δεν πληρώνεις το αυτοκόλλητο? Φυσικά. Όμως στην αίσθηση στο χέρι είναι πιο ''φέντερ'' από ότι μια ινδονησιακή κιθάρα με την αντίστοιχη flagship κιθάρα. Παρόλα αυτά δεν ψέγω τις ινδονησιακές κιθάρες. Μια PRS SE Custom 24, παρότι μίλια μακριά από μια αμερικάνικη PRS, εξακολουθεί να είναι ένα ποιοτικό και γιατί όχι επαγγελματικό όργανο.
Έχω Fender Player Stratocaster και ο ήχος μου είναι ο Fender. Κάθε φορά που παίζω η γέφυρα γρατζουναει τον πήχη μου και έχει χαλάσει τη θήκη από μέσα. Ναι έχει αίσθηση Fender, στέλνει δονησεις στο χέρι όταν παίζω κλπ. Αλλά η Revstar έχει πιο ακριβό "feel". Σε σχέση με την PRS που προτείνεις θα πήγαινα σε SE McCarty ή SE DGT αν μπορεί να περιμένει μέχρι Black Friday να κάνει καμία προσφορά

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back