Προτάσεις για αλλαγή μαγνητών σε Epiphone dot 335

thomp

Νέο μέλος
Μηνύματα
30
Πόντοι
6
Εχω στη κατοχή μου την 335 τη dot της επιφον και θα ηθελα να ακούσω γνώμες για μαγνητες .Σκεφτομαι τους κλασσικους paf 57 που φοράει η Gibson .Πως θα ανταποκριθούν στην επιφον ; Να φανταστώ θα χρειαστεί και αλλαγή ηλεκτρικών ;  Θελω να βελτιώσω τον ηχο της , ο neck ειναι αρκετά μουντός

παίζω British pop alternative ,new wave  Θελω να πετύχω αυτα τα καμπανατα καθαρά μαζι με ανοιχτές χορδές ας πουμε όσο γινεται καλυτερα και να στρωθεί λιγο στα ρυθμικά με παραμόρφωση ( οχι χρήση fuzz)  χωρις να νιωθω οτι φαλτσαρει το όργανο .

δεν με ενδιαφέρουν μονο Gibson μαγνητες , ας ειναι και κατι custom μεχρι εκει που να αξίζει να μπει στη κιθαρα Ευχαριστω !!!

 
Στη dot ειχα βαλει τους 490 της Gibson και η κιθαρα ειχε μεταμορφωθει σε rock machine.

Οι ίδιοι μαγνητες σε les paul δε μου αρεσαν.Θα τους βρείς και σε καλύτερη τιμή απο τους 57

 
Δεν υπαρχει λογος να αγορασεις μαγνητες ακριβοτερους απο την κιθαρα....

Με αυτους θα εισαι σουπερ....

http://www.tonerider.com/humbuckers

προσωπικα για εξτρα ευκρινεια θα εβαζα τους Alnico IV Classics - AC4

http://www.fuzzville.gr/32-humbuckers

 
Για την αλλαγή των ηλεκτρικών που ρωτάς, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η κιθάρα σου θα επωφεληθεί, ακόμα και αν ΔΕΝ αλλάξεις μαγνήτες. Βρες καλά σε ποιότητα και μετρημένα σε values pots, ένα ζεύγος καλούς capacitors και βρες τί είναι το '50s wiring σε Gibson και ζήτα από τον τεχνικό σου να στους συνδέσει σε αυτό το στυλ. Το όφελος από το γεγονός ότι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις (επιτέλους) τα controls της κιθάρας, θα είναι τεράστιο.

Τώρα για μαγνήτες... τί budget έχεις στο μυαλό σου; Και η Seymour Duncan και η DiMarzio έχουν εξαιρετικά set για τη δουλειά που θέλεις, αλλά... the sky is the limit. Πόσα θες να ξοδέψεις και τί αξίζει και τί όχι, μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις.

 
Να φανταστώ θα χρειαστεί και αλλαγή ηλεκτρικών ;
Αν χρησιμοποιεις το vol & tone (εγω δεν τα χρησιμοποιω ποτε μου οπως και πολλοι κιθαριστες) ναι αξιζει τον κοπο,αλλοιως αστα δεν θα αλλαξει ο ηχος οταν ειναι φουλ ανοιχτα οσο μετρια και αν ειναι σε σχεση με το να εβαζες καλυτερα.   

 
να ρωτήσω μια και το ζητάει η συζήτηση...

καταλαβαίνω πολύ καλά την αλλαγή ηλεκτρικών πχ για λόγους από σχεδόν ψυχολογικούς μέχρι τεκμηριωμένους, πχ όχι θορύβους, καλύτερη αγωγιμότητα, πιό σωστές τιμές στα όρια των αντιστάσεων χωρητικοτήτων, αντοχή στα στριψίματα κλπ για όσους τα θέλουν και εννοώ τα έχουν ανάγκη.

Αυτό με τη συνδεσμολογία gibson δεν το έπιασα....

 
Superfunk είπε:
Αν χρησιμοποιεις το vol & tone (εγω δεν τα χρησιμοποιω ποτε μου οπως και πολλοι κιθαριστες) ναι αξιζει τον κοπο,αλλοιως αστα δεν θα αλλαξει ο ηχος οταν ειναι φουλ ανοιχτα οσο μετρια και αν ειναι σε σχεση με το να εβαζες καλυτερα.   
  Superfunk ενταξει δε με νοιαζει το Vol & Tone θα τσεκαρω και τους AC4 που ειπες οτι εχουν περισσοτερη ευκρινεια

 
dimsonic είπε:
να ρωτήσω μια και το ζητάει η συζήτηση...

καταλαβαίνω πολύ καλά την αλλαγή ηλεκτρικών πχ για λόγους από σχεδόν ψυχολογικούς μέχρι τεκμηριωμένους, πχ όχι θορύβους, καλύτερη αγωγιμότητα, πιό σωστές τιμές στα όρια των αντιστάσεων χωρητικοτήτων, αντοχή στα στριψίματα κλπ για όσους τα θέλουν και εννοώ τα έχουν ανάγκη.

Αυτό με τη συνδεσμολογία gibson δεν το έπιασα....

Οι λόγοι που συστήνω (σε όλους, ανεξαιρέτως αλλά ιδιαίτερα στους κάτοχους LesPaul-οειδών / Gibson-οειδών) την αναβάθμιση (και όχι απλή αλλαγή) των ηλεκτρικών τους, έχουν μεν σχέση με αυτά που αναφέρεις, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Ο σημαντικότερος λόγος για αυτή την αναβαθμιση είναι ότι καθιστούν επιτέλους την ουσιαστική χρήση τους εφικτή και ανοίγουν νέους δρόμους στους ήχους που μπορείς να βγάλεις από μια τέτοια κιθάρα.

Για να γίνω πιο ουσιαστικός και σαφής: το 95% των LesPaul-οειδών που πουλιούνται αυτή την στιγμή έχουν ηλεκτρικά τα οποία συμπεριφέρονται ως εξής:

1) Τα tone controls δεν έχουν "γραμμική" απόκριση, το οποίο σημαίνει ότι σε μεγάλο μέρος της διαδρομής τους δεν κάνουν και πολλά και μετά απότομα κόβουν πολλά πρίμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως μου είπε και ένας φίλος / υπεύθυνος μουσικού καταστήματος, "μπορείς να τα έχεις on όπως όλοι, αλλά μπορείς και να τα έχεις στο off, αν θέλεις". Αυτό το είπε για... ποτενσιόμετρα έτσι, όχι για on-off switches. Τί παραπάνω να πω για την παρανόηση στη χρήση τους;

2) Τα volume controls είναι συνδεδεμένα με τον "μοντέρνο" τρόπο της Gibson, ο οποίος, όταν τα χρησιμοποιείς, ταυτόχρονα κόβουν και πρίμα (το οποίο είναι δουλειά των... tone controls). Με άλλα λόγια, χαμηλώνεις το drive σου (πρακτικά), και φέρνεις... και την λάσπη στον ήχο σου. ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι έτσι. ΔΕΝ ήταν πάντα έτσι. Με το '50s wiring, τα volume controls λειτουργούν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως υποτίθεται: κόβουν μόνο ένταση (και τελικά, drive), διατηρώντας και τα πρίμα και την απόκριση των μαγνητών σου.

Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια, γιατί διάολο η Gibson σε κάποια στιγμή της ιστορίας της αποφάσισε να αλλάξει το wiring. Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει, έτσι...; Ε, λοιπόν, όταν τον ανακαλύψει κάποιος να τον μοιραστεί και μαζί μου. Προσωπικά, όφελος στο μοντέρνο wiring δεν έχω βρει κανένα.

Όλα τα παραπάνω, πρακτικά, σημαίνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες κιθαρίστες ανά τον πλανήτη δυσκολεύονταν να balance-άρουν τους 2 μαγνήτες στην Les Paul / SG / ES τους, και να βρουν όλους αυτούς τους in-between ήχους που χρησιμοποιούσαν όλοι οι ήρωές τους που τους έκαναν να πιάσουν την Les Paul στην αρχή. Εκατοντάδες χιλιάδες κιθαρίστες κατέληξαν σε... φεντεροειδές, πιστεύοντας ότι μόνο τα φεντεροειδή είναι ευέλικτες κιθάρες και οι Les Paul / SG είναι μόνο... για γκαζοφονιάδες. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Αν κάποιος μπει στον κόπο να αλλάξει στα ηλεκτρικά του τα παραπάνω, τότε θα είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Δηλαδή, να μάθει να σετάρει το drive του ενισχυτή του / του πεταλιού του, με βάση τον πιο κάτω οδηγό:

(Καλή συνέχεια στην ανάγνωση)

http://www.mylespaul.com/forums/tonefreaks/48038-how-use-controls-les-paul.html

Συνοψίζοντας τί σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά: μπορώ να παίζω funk / blues / ξέρω 'γω, την ίδια ώρα που παίρνω βρώμα από ένα βαρύ distortion (Wampler Sovereign) έχοντας τους μαγνήτες μου στο 4, και με ένα flick of the switch μπορώ να παίξω metal, χωρίς να αλλάξω πετάλι, χωρίς να πλησιάσω την πεταλιέρα μου. Good luck να το κάνεις αυτό με την Strat σου... 

Απολογούμαι για το... δοκίμιο, αλλά ελπίζω να βοήθησα / βοηθήσω κάποιους.

 
Τι θα γίνει βρε Έκτορα, μόλις συνήθισα στις Fender, θα με κάνεις να πισωγυρίσω..;  ::) :-[ :-X                 

        Πολύ ωραίο ποστ... ;)



 
cigaret13 είπε:
Τι θα γίνει βρε Έκτορα, μόλις συνήθισα στις Fender, θα με κάνεις να πισωγυρίσω..;  ::) :-[ :-X                 

        Πολύ ωραίο ποστ... ;)



Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα...    ;D

 
εγώ πάντως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.

αυτό που περιγράφεις είναι το φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται σε οποιοδήποτε παθητικό configuration όπου περιλαμβάνεται μαγνήτης και συνδυασμός vol+tone με έναν πυκνωτή.

ΠΑΝΤΑ όταν ρίχνουμε ένταση χάνουμε και κάτι από τόνο. (που εξαρτάται από την τιμή του pot και του πυκνωτή. Συνήθως μάλιστα μπορούμε να επέμβαουμε είτε στο ένα είτε στο άλλο για να αλλάξουμε αυτό το roll off).

Είτε είναι ένας μονός ή διπλός μαγνήτης ή δυό.

Αυτό για να μην συμβαίνει θέλουμε ενεργό κύκλωμα.

Διότι το ποτενσιόμετρο στην γραμμή απλώς παθητικά αλλάζει την εμπέδηση της εξόδου της κιθάρας προς το επόμενο στάδιο.

Αν όντως υπάρχει κάποιο τέτοιο κύκλωμα που το αποφεύγει αυτό εγώ θα ήθελα να δώ το σχηματικό του δηλ πως είναι πριν και πως διορθώνεται.

Διότι νομίζω αν υπάρχει τέτοιο κύκλωμα μπορεί να το υλοποιήσει ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής χωρίς κανένα επι πλέον κόστος.

 
έχω πολλές ενστάσεις.

πρώτα πρώτα το βίντεο της fender είναι παραπλανητικό.

Αυτό που δείχνει ότι χάνεται το high end του φάσματος είναι εντελώς φυσιολογική έλλειψη υπερφόρτωσης της εισόδου (είχαμε overdrive πριν, έριξε την ένταση χάθηκε, σχεδόν ήρθε απαραμόρφωτος ήχος).

όσο για το βιντεο του premier (φυσικά το ίδιο και στη fender) προτείνεται ένα RC.

Καλά τα RC αλλά δεν είναι πανάκεια. Και ιδίως σε παθητικά κυκλώματα είναι σχεδόν ημίμετρα. Διότι διορθώνουν κάτι, χαλάνε κάτι άλλο.

Στο διάγραμμα που δείχνει που είναι του duncan υποτίθεται ότι βλέπουμε ένα RC.

Μήπως όμως πρέπει να το ξαναδούμε για αυτό που είναι, που φυσικά είναι ένα RRC διότι έχουμε και ένα ποτ.

Συνεπώς η προσθήκη του αλλάζει εντελώς την τελική τιμή του ποτ μας.

Στο παράδειγμά του λεει να πειραματιστούμε με τιμή από 100 έως 300 Κ.

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ήδη ένα ποτ 500Κ (μια συνηθισμένη τιμή) το ενεργό εύρος του ποτ θα γίνει αντί από 0-500 0-83 και 0-187 αντίστοιχα.

Ουσιαστικά δηλαδή θα δώσει παραπάνω gain.

Είναι πάνω κάτω το ίδιο με το να βάλεις ας πούμε 250άρια αντί για 500άρια.

(φυσικά μην ξεχναμε ότι όλα αυτά είναι πάντα συνάρτηση μαγνητών και του υπόλοιπου ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ κυκλώματος)

Η άποψή μου είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να γλυτώσεις το tone bleed χωρίς να έχεις μια άλλη επίπτωση.

Πολλοί επίσης προτείνουν αλλαγή του πυκνωτή σε τιμή σχεδόν στη μέση ώστε να μην έχεις πολύ roll off στον τόνο. Εντάξει, Όλα είναι αναμενόμενα.

Ενα μαγνήτη αλλάζεις και η σύνθετη αντίσταση του κυκλώματος (όταν δουλεύει μαζί με τον άλλον) πάει στο θεό.

Δεν σας έχει τύχει να παρατηρήσετε σε κιθάρες με δυό μαγνήτες και δυό ποτς όταν τα δυό ποτς δεν είναι στην ίδια θέση να υπάρχει tone bleed?

Εγώ πιστεύω ότι κάθε κατασκευαστής έχει ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ για το προιόν που προωθεί.

Ο χρήστης επεμβαίνει και έχει μια άλλη ΑΠΟΨΗ. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει η τέλεια λύση. Την άλλη άποψη θα μπορούσε να την προτείνει ο κατασκευαστής.

Στην περίπτωση της fender σου δίνει ένα RC σε ένα πακέτο και σου "πουλάει" τεχνογνωσία.

Ακόμα και ένα ενεργό κύκλωμα πιστεύω θα συμπεριφερθεί διαφορετικά από ενισχυτή σε ενισχυτή. Σίγουρα θα συμπεριφερθεί φυσικά πιό ομαλά σε αλλαγές τόνων και εντάσεων προς τον ίδιο ενισχυτή από ένα παθητικό.

Μην ξεχνάμε όμως ότι εδώ και δεκαετίες τα παθητικά κυκλώματα και το tone bleed είναι για πολλους κανόνας και να τους το αλλάξεις βγαίνουν απ τα νερά τους. Διότι έχουν μάθει έτσι. Πχ ρίχνουν ένταση, κατεβάζουν και λίγο το tone κλπ...

Δεν νομίζω ότι απαντήθηκα.

Και θα χαρώ ειλικρινά να βρώ απάντηση στο θέμα αυτό

 
Δημήτρη μου, δεν είμαι ηλεκτρονικός (καμία σχέση), και το μόνο που θα μπορούσα να κάνω εάν μέναμε κοντά, θα ήταν να σου δώσω την ταπεινη μου LP Studio να παίξεις και να ακούσεις με τα αυτάκια σου πώς συμπεριφέρεται. Η οποία φοράει αυτά:

hector-arcadius-albums-my-gear-picture69383-tundratone-wiring-harness-2.jpg


Hearing is believing, που λένε... Την καλημέρα μου! 

 
ναι

η απόσταση σίγουρα δεν βοηθάει. ;D

Γιααα να το μελετήσω λιγάκι....τι είναι αυτό ακριβώς...

 
έχεις κάπου Link να το δώ καλύτερα, δεν με βοηθάει πολύ η εικόνα και τα μάτια μου....?

 
dimsonic είπε:
ναι

η απόσταση σίγουρα δεν βοηθάει. ;D

Γιααα να το μελετήσω λιγάκι....τι είναι αυτό ακριβώς...
Τίποτα... exotic. Ένα σετάκι με pots μετρημένα σε values & matched,  2 καλοί capacitors επίσης με μετρημένα values για τη δουλειά που τα θέλουμε και κολλημένα σε 50s wiring.

Κοίτα το και εδώ:

TT_LP_HARNESS.jpg


 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top