Οι "Μαυραγορίτες"

Status
Not open for further replies.
Το κακό είναι ότι εσύ με έχεις ήδη βάλει να το βλέπω, είτε μου αρέσει, είτε όχι. Η όλη καταγγελία σου στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας, από τον τίτλο του νήματος, μέχρι τα επιχειρήματα (απλώς δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελες), μέχρι την αμφισβήτηση της φορολογικής νομιμότητας εκείνων που δεν σου έκαναν τα χατήρια (δεν είμαστε με τα καλά μας), μέχρι τις κουτσαβάκικες απειλές ότι θα τους δείρεις (στις οποίες βλέπω ότι επιμένεις).

Γενικά πιστεύω ότι όποιος απειλεί με χειροδικία ή όποια μορφή βίας, πρέπει να παίρνει την άγουσα για την έξοδο, όποιον και αν απειλεί, με οποιαδήποτε αιτία και αφορμή.

Σημείωση; δεν αγοράζω και δεν πουλάω κιθάρες, ούτε γνωρίζομαι με κανέναν που να ασχολείται.
Και με τα καλά μας είμαστε ανώνυμε και δεν απείλησα κανέναν. Είπα, οτι αν με ειρωνευόταν κατάμουτρα το έλεγε κατάμουτρα θα την έτρωγε. Αυτό είναι δικός μου λογαριασμός και ευθύνη. Κουτσαβάκι είσαι εσύ που έχεις το θράσος να έχεις άποψη ανώνυμα, πιθανόν γιατί σε θίγει το θέμα. Το ότι κάποιοι πιθανότατα έχουν στήσει μαγαζιά και βγάζουν τρελά λεφτά μαύρα και αφορολόγητα είναι δουλειά της ΣΔΟΕ να το ανακαλύψει όχι δικιά μου. Αν θέλουν οι διαχειριστές να με διαγράψουν είναι δικό τους θέμα και δεν θα κάνεις εσύ υποδείξεις. Ανώνυμε.

Δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετικός. Άνοιξες ένα θέμα διαμαρτυρίας. Θα μπορούσε να είχε εξελιχθει πολύ καλύτερα, αλλά το διαχειρίστηκες με εριστικό τρόπο.
Γιώργο ότι είπα το είπα αν οι διαχειριστές θέλουν να με απομακρύνουν από το φόρουμ ας το κάνουν, να κάνουν και οι μαυραγορίτες την δουλειά τους.

Άγγελε, όταν ειπώνεται κάτι σωστό, δεν έχει σημασία ποιος το λέει.
Το συγκεκριμένο μέλος, μπορεί για κάποιο τυχαίο λόγο να μην ξέρω το όνομα του, αλλά είναι ταχτικό μέλος και τυγχάνει σεβασμού από όλους.

Θα μπορούσες να κερδίσεις πιο πολλά από τη συζήτηση, με ανταλλαγή και ανάλυση απόψεων και εμπειριών. Σίγουρα θα γινόμασταν όλοι σοφότεροι.
Με νεύρα, απειλές και προσβλητικές εκφράσεις σχεδόν στο σύνολο των ποστ σου στο θέμα αυτό, βγάζει σε αδιέξοδο.

Όλοι αγαπάμε το ίδιο πράγμα εδώ μέσα. Ας επικεντρωθούμε εκεί.

Παιδιά, εντάξει, και εμένα όσοι με προσβάλλουν κατάμουτρα συνήθως τους χτυπάω τρεις φορές στο πρόσωπο. Αν και σπανίως έχει γίνει αυτό γιστι είναι η διάπλαση μου τέτοια που το αποφεύγουν. Δεν είπε κάτι κσκο ή κατι εξωπρσγμστικο. Είναι και θέμα χαρακτήρα.

Άγγελε, όταν ειπώνεται κάτι σωστό, δεν έχει σημασία ποιος το λέει.
Το συγκεκριμένο μέλος, μπορεί για κάποιο τυχαίο λόγο να μην ξέρω το όνομα του, αλλά είναι ταχτικό μέλος και τυγχάνει σεβασμού από όλους.

Θα μπορούσες να κερδίσεις πιο πολλά από τη συζήτηση, με ανταλλαγή και ανάλυση απόψεων και εμπειριών. Σίγουρα θα γινόμασταν όλοι σοφότεροι.
Με νεύρα, απειλές και προσβλητικές εκφράσεις σχεδόν στο σύνολο των ποστ σου στο θέμα αυτό, βγάζει σε αδιέξοδο.

Όλοι αγαπάμε το ίδιο πράγμα εδώ μέσα. Ας επικεντρωθούμε εκεί.
Γιώργο συγνώμη δεν ήξερα ότι είναι λέσχη λόρδων εδώ. Την επόμενη φορά που θα κάνω ανάρτηση, θα φορέσω φράκο, ημίψηλο και μονόκλ. Ναι υπάρχει και θυμός, αυτός εκφράζεται ενίοτε και να το αποδεχτείτε δεν βλάπτει και κανέναν. Καλά κάνω και είμαι ερειστικος, να ανακατεύουμε καμμιά φορά τα στάσιμα νερά. Δεν απείλησα ότι θα πάω και θα δείρω κάποιον στα άλλα καθούμενα, αλλά η ειρωνεία τους στο πρόσωπο μου, μου, προκαλεί και μια αντίστοιχη αντίδραση. Να μην την εκφράσω? Να προσέχω με λεπτομέρεια χειρουργική το θα γράψω μήπως και με έμμετρο στόχο? Και για να μην χαθεί η ουσία, θα επαναλάβω ότι κάποιοι που έκαναν τις αγοραπωλησίες επάγγελμα συμπεριφέρονται ειρωνικά στον συνομιλητή τους. Όχι φίλε αυτά δεν περνάνε σε μένα τουλάχιστον. Εσείς, μπορείτε να τους ανέχεστε όσο θέλετε.

Έχω λάβει και εγώ αστεία πρόταση από αυτόν τον έμπορο, 500 η κάθε κιθάρα μου (άνω των 1200 η κάθε μία) και να δώσω και άλλα 700 για να πάρω μια λες πολ που είχε παλιά. Αστεία πράγματα.

Αντέδρασα απλά με το να σταματήσω τη συνομιλία. Είναι θέμα επιλογών…

Έχω λάβει και εγώ αστεία πρόταση από αυτόν τον έμπορο, 500 η κάθε κιθάρα μου (άνω των 1200 η κάθε μία) και να δώσω και άλλα 700 για να πάρω μια λες πολ που είχε παλιά. Αστεία πράγματα.

Αντέδρασα απλά με το να σταματήσω τη συνομιλία. Είναι θέμα επιλογών…
Δεν θα συμβεί κανένα κακό με μια ανάρτηση. Έτσι μιλάω εγώ τα λέω χοντρά και χύμα. Άλλωστε κάποιος μου έστειλε και προσωπικό "διερευνητική" μήνυμα θα έλεγα, αν εννοώ τον έναν ή τον άλλο κλπ.. Του απάντησα ότι δεν λέω ποτέ ονόματα. Δεν απειλείται κανένας, δεν είναι δικός μου λογαριασμός η δουλειά τους. Να μάθουν όμως να σέβονται και να μην ειρωνεύονται τον συνομιλητή τους. Γιατί εγώ μπορεί απλά να γαυγίζω δεν παριστάνω τον νταή, κάποιος άλλος όμως στο μέλλον θα τους την φέρει μπαμπέσικα. Αυτό να προσέχουν.

@Rusty_Anchors να με συμπαθάς αν σε παραξήγησα, αλλά - σε παρακαλώ - προσπάθησε να καταλάβεις ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Κάθε μέρα σκοτώνονται άνθρωποι για ασήμαντη αιτία και αφορμή, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για συμψηφισμούς και υπαινιγμούς για αυτοδικία ή χειροδικία.

Κανένα, απολύτως.

Πέραν αυτού, όπως ήδη σου έγραψα (και μάλλον το ξέρουν οι περισσότεροι εδώ) δεν έχω καμία σχέση με αγοραπωλησίες κιθαριστικού εξοπλισμού, και δεν θίγομαι καθόλου από την άποψή σου για το πόσο απαράδεκτοι είναι ορισμένοι έμποροι.

Και μένα έχουν γελάσει κάποιοι στα μούτρα μου, μου τη σπάει να παραδεχτώ ότι μπορεί να είχαν και δίκηο μερικές φορές, όχι όλες.

Όπως σου επεσήμαναν και άλλοι, ηρέμησε, προπάθησε να δεις την άποψη του άλλου (π.χ., μπορεί και να είναι προς το συμφέρον σου να είναι μαύρη η δοσοληψία) και όλα καλά, από 'μένα.

Κάθε μέρα σκοτώνονται άνθρωποι για ασήμαντη αιτία και αφορμή, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για συμψηφισμούς και υπαινιγμούς για αυτοδικία ή χειροδικία.
Γιατί? Θα διαβάσει κάποιος σε ένα φόρουμ πως ο ένας είπε για έναν άλλο που τον προσέβαλλε γραπτά πως αν του το έκανε κατάμουτρα θα του έχωνε καμία φάπα και θα φανατιστεί και θα πάει να δείρει κανέναν έξω? :ROFLMAO: Πολύ woke μου ακούγεται αυτό. :ROFLMAO:

@Rusty_Anchors να με συμπαθάς αν σε παραξήγησα, αλλά - σε παρακαλώ - προσπάθησε να καταλάβεις ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Κάθε μέρα σκοτώνονται άνθρωποι για ασήμαντη αιτία και αφορμή, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για συμψηφισμούς και υπαινιγμούς για αυτοδικία ή χειροδικία.

Κανένα, απολύτως.

Πέραν αυτού, όπως ήδη σου έγραψα (και μάλλον το ξέρουν οι περισσότεροι εδώ) δεν έχω καμία σχέση με αγοραπωλησίες κιθαριστικού εξοπλισμού, και δεν θίγομαι καθόλου από την άποψή σου για το πόσο απαράδεκτοι είναι ορισμένοι έμποροι.

Και μένα έχουν γελάσει κάποιοι στα μούτρα μου, μου τη σπάει να παραδεχτώ ότι μπορεί να είχαν και δίκηο μερικές φορές, όχι όλες.

Όπως σου επεσήμαναν και άλλοι, ηρέμησε, προπάθησε να δεις την άποψη του άλλου (π.χ., μπορεί και να είναι προς το συμφέρον σου να είναι μαύρη η δοσοληψία) και όλα καλά, από 'μένα.

Κανένα, απολύτως.

Εντάξει το θέμα εδώ δεν συγκρίνεται με ότι συμβαίνει έξω και γύρω μας. Έξω τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά μην μας έχουν οι προαναφρεόμενοι και για μλκς.. Ούτε για χαζούς. Ας είναι τουλάχιστον ευγενικοί και αληθείς. Άκου λέει ο άλλος "είμαι επαγγελματίας έμπορος" Ημαρτον. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως.

Κανένα, απολύτως.

Προς το συμφέρον μου ποτέ. Είναι αγιογδύτες. Αυτοί αγοράζουν κοψοχρονιά και πουλάνε ακριβά. Όλοι το συζητούν μεταξύ τους. Αυτό το έκαναν επάγγελμα και θησαυρίζουν. Εγώ άργησα να το καταλάβω και ξενέρωσα στον ύπατο βαθμό.

Προς το συμφέρον μου ποτέ. Είναι αγιογδύτες. Αυτοί αγοράζουν κοψοχρονιά και πουλάνε ακριβά. Όλοι το συζητούν μεταξύ τους. Αυτό το έκαναν επάγγελμα και θησαυρίζουν. Εγώ άργησα να το καταλάβω και ξενέρωσα στον ύπατο βαθμό.

Ας το δούμε λίγο, μπορεί να μην έχω καταλάβει εγώ....

- Έχεις κάτι που καινούργιο κάνει 1000 ευρώ.
-Βάζεις να το πουλήσεις 800 ευρώ.
-Εμφανίζεται ένας έμπορας και λέει ότι για να το πουλήσει αυτός 800 ευρώ (ή λιγότερο) πρέπει να το αγοράσει από εσένα στα 600 ευρώ ή λιγότερο.

Φυσικά, σε αδικεί.

Αν η όλη δοσοληψία φορολογηθεί κιόλας, τότε για να βγάλει ένα κέρδος της τάξης των 200 ευρώ, πρέπει να το αγοράσει από εσένα, το πολύ στα 500 ευρώ.

Έχω χάσει κάτι;

Έχεις δίκιο. Υπάρχουν τέτοιοι στις αγγελίες, όχι πολλοί, απλά είναι δύσκολο να γίνει θέμα συζήτησης ακριβώς γιατί δεν μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα, δεν είναι δυνατόν να παρατεθούν ΣΤΟΙΧΕΙΑ λοιπόν και ας ξέρουμε ότι συμβαίνει, ούτε μπορούμε να δικάσουμε τις αγγελίες και σίγουρα το noiz δε φέρει ευθύνη. Από την άλλη εγώ προσωπικά παζαρεύω, δεν έχω πάρει πολλά πράγματα από αγγελίες του noiz αλλά κάνα δυο φορές πέτυχα καλύτερη τιμή, ζήτησα κάτι λογικό βέβαια.

Δεν μιλάμε για έμπορο που φορολογείται αλλα για τυχάρπαστους αγιογδύτες. Ένας φίλος μου είπε ότι για όργανο καινούργιο και αξίας 2000€ του εστειλε προσφορά για 700€. Εμένα ένας χιλιαρικάκιας στις προάλλες για όργανο αξίας 2000€ μου "φύσαγε" το χιλιαρικάκι λες και ήταν πανάκεια και το περίμενα σαν μάννα εξ ουρανού κι επειδή αρνήθηκα, η αντίδραση του ήταν χαιρέκακη και ειρωνική. Επαναλαμβάνω δεν μιλάμε για εμπόρους.

Έχεις δίκιο. Υπάρχουν τέτοιοι στις αγγελίες, όχι πολλοί, απλά είναι δύσκολο να γίνει θέμα συζήτησης ακριβώς γιατί δεν μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα, δεν είναι δυνατόν να παρατεθούν ΣΤΟΙΧΕΙΑ λοιπόν και ας ξέρουμε ότι συμβαίνει, ούτε μπορούμε να δικάσουμε τις αγγελίες και σίγουρα το noiz δε φέρει ευθύνη. Από την άλλη εγώ προσωπικά παζαρεύω, δεν έχω πάρει πολλά πράγματα από αγγελίες του noiz αλλά κάνα δυο φορές πέτυχα καλύτερη τιμή, ζήτησα κάτι λογικό βέβαια.
Εννοείται το Noiz δεν έχει ευθύνη και καμμιά άλλη πλατφόρμα. Στο FB σου την πέφτουν κανονικοί κλέφτες με κλείδωμένα προφίλ και σε προτρέπουν να τους πουλήσεις άμεσα δήθεν μέσω box now.

Ρε λάκηδες, μην τσαντίζεστε για τα μαδέρια λέμε. Εμένα όταν μου κάνουν προσφορά-πετσόκομμα, ανταπαντάω με καφρική-αντιπροσφορά (πχ δίνω λάπτοπ 150 ευρώ, σκάει μύνημα "με 50 ευρώ έρχομαι και το παίρνω ΤΩΡΑ", του απαντάω "για σένα μόνο 239 επειδή υποψιάζομαι ότι δεν είσαι άτριχος" κλπ). Μην σκάτε, γέλιο μόνο.

Εγώ πάντως έγραψα σε έναν το εξής για μια αγγελία, τον Οκτώβρη του 2024, μια λίγο δακρύβρεχτη ιστορία που δεν είναι και ψέματα για να πετύχω καλύτερη τιμή.

" Καλησπέρα φίλε μου, θέλω να μου το δώσεις για 300 ευρώ (από 450 μαζί με κάτι συνοδευτικό) για άμεση αγορά, λες όχι παζάρια γι αυτό δε σε παίρνω τηλέφωνο αλλά δε δύναμαι να δώσω παραπάνω αυτή τη στιγμή, οριακά και με την προϋπόθεση να μου μεταφέρεις την άδεια του hardware, για το software δε με ενδιαφέρει το συνοδευτικό. Σε ευχαριστώ. Συγχώρεσε με για το παζάρι. Πληρώνω όμως φροντιστήρια για παιδί και δε βγαίνω."

Δε μου απάντησε, ακόμα εκεί το έχει όμως, δεν το έχει δώσει, δε ζητάει και λίγα για το είδος και τη χρονολογία του. :ROFLMAO:

Μήπως έπρεπε να γράψω το σενάριο με τον αόματο που χρειάζεται χρήματα για τις εγχειρήσεις, μπορεί να έπιανε. Next time:ROFLMAO:

Εδώ σταματάω να σχολιάζω ότι είχα να πω το είπα και έδωσα κάποιες απαντήσεις γι αυτά που διαπιστώνω, με κάνουν να λυπάμαι και να θυμώνω. Και θα τα πω και δεν θα φοβηθώ. Γράψτε ότι θέλετε, δεν θα απαντήσω σε κανέναν άλλον γι αυτό μην μπείτε στον κόπο να μου απευθύνετε τον λόγο. Κάποιοι ίσως να κάνουν αναφορά στο thread για να ρίξουν το ποστ γιατί τους χαλάω την σούπα. Κάνετε ότι θέλετε. Η ασυδοσία έτσι κι αλλιώς βασιλεύει. Καλή συνέχεια.

Αναρωτιέσαι καμιά φορά τί πρέπει δηλαδή να ειπωθεί, για να κλειδωθεί ένα νήμα...

Νόμιζα ότι ψευτο-νταηλίκια και απειλές ξυλοδαρμού, θα ήτο αρκετές. Έτσι νόμιζα.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back