Προτάσεις για ακουστική κιθάρα απο 300 ως 500 ευρώ

electroretard

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Θα ήμουν ευγνώμων αν διάβαζα τις προτάσεις σας, για αγορά κιθάρας σε αυτό το εύρος χρημάτων.
Με εκτίμηση - Βασίλης

Περιοχή;

Έχω παίξει αρκετές Yamaha ακουστικές και έχω στην κατοχή μου 2. Είναι όργανα καλοφτιαγμένα για τα λεφτά τους με έμφαση στην αντοχή στο χρόνο και τη κακομεταχείριση. Χρειάζονται καλό setup και μην περιμένεις σε αυτά τα χρήματα τέλια ταιριασμένα ξύλα και μαστοριά στην εμφάνιση, είναι απλώς εμφανίσιμες. Άφοβα διάλεξε όποια σου αρέσει μέχρι το πεντακοσάρικο

Έχε υπόψη σου ότι με 2 κατοστάρικα επιπλέον πας σε κάτι πολύ ιδιαίτερο, μια ακουστική με εφέ βάθους το οποίο άπαξ και γνωρίσεις δε θα μπορείς μετά χωρίς, την έχω την συγκεκριμένη σε άλλο χρώμα και πραγματικά αξίζει τα λεφτά της με το παραπάνω:

Προσοχή στο φάρδος του nut, μέχρι 43mm μοιάζει με ηλεκτρική, από εκεί και πάνω πας σε όργανο τελείως διαφορετικό (για τεχνικές κλασικής)

Καλό θα ήταν να μας έλεγες και για τι τύπο σώματος ενδιαφέρεσαι. Αν μιλάμε για dreadnought, όντας κάτοχος Takamine, θα σε κατηύθυνα άνετα προς κάποια σαν αυτή:
Πολύ ποιοτικές κιθάρες, πανέμορφες και τρομερά αξιόπιστες.

Και Yamaha βέβαια όπως προτάθηκε.

Δες και κάποιες επιλογές Harley Benton, οι οποίες πολύ συχνά βγαίνουν απρόσμενα ποιοτικές.

Επίσης για τις Ibanez έχω ακούσει πολύ καλά λόγια σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Όλες αυτές βέβαια είναι dreadnought. Αν θες κάτι σε μικρότερο μέγεθος, πάμε σε άλλες επιλογές.

Κι εγώ θα προσθέσω ότι εκτός από το budget πρέπει να γνωρίζουμε:
1. Δάκτυλα η πένα
2. Σόλο ή ακκόρντα;
3. Σε ενδιαφέρει να έχει ηλεκτρικές δυνατότητες κι αν ναι πόσο σημαντικές είναι για σένα;

Κάποιο παράδειγμα ήχου ακουστικής που σου αρέσει;

Κι εγώ θα προσθέσω ότι εκτός από το budget πρέπει να γνωρίζουμε:
1. Δάκτυλα η πένα
2. Σόλο ή ακκόρντα;
3. Σε ενδιαφέρει να έχει ηλεκτρικές δυνατότητες κι αν ναι πόσο σημαντικές είναι για σένα;

Κάποιο παράδειγμα ήχου ακουστικής που σου αρέσει;
Παιζω εξίσου πένα και δαχτυλα, ρυθμικά κυρίως και θα θυσίαζα ηλεκτρικές δυνατότητες για καλύτερο ήχο/ποιοτητα/παικτικοτητα

dreadnought και σκεφτόμουν την takamine.
Καλό θα ήταν να μας έλεγες και για τι τύπο σώματος ενδιαφέρεσαι. Αν μιλάμε για dreadnought, όντας κάτοχος Takamine, θα σε κατηύθυνα άνετα προς κάποια σαν αυτή:
Πολύ ποιοτικές κιθάρες, πανέμορφες και τρομερά αξιόπιστες.

Και Yamaha βέβαια όπως προτάθηκε.

Δες και κάποιες επιλογές Harley Benton, οι οποίες πολύ συχνά βγαίνουν απρόσμενα ποιοτικές.

Επίσης για τις Ibanez έχω ακούσει πολύ καλά λόγια σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Όλες αυτές βέβαια είναι dreadnought. Αν θες κάτι σε μικρότερο μέγεθος, πάμε σε άλλες επιλογές.

Disclaimer: Δεν έχω παίξει με τις κιθάρες παρακάτω, κρίνω από τα specs και τα ηχητικά δείγματα.

Όταν θες κιθάρα που να μπορεί να παίξει και fingerstyle και πένα, κάτι πρέπει να θυσιάσεις: αν έχει στιβαρό δέσιμο στο καπάκι δεν θα ακούει καλά στις δυναμικές και δε θα βγάζει τα μπάσα της κιθάρας όταν παίζεις δάκτυλα. Αν έχει λεπτότερο δέσιμο θα ακούει καλά στα δάκτυλα αλλά θα κομπρεσσάρει εύκολα και δε θα αποδίδει τόσο καλά σαν ήχος όταν την κοπανάς με πένα στα ακκόρντα. Προσωπικά θα πήγαινα σε μια κιθάρα που να ακούει και σε δάκτυλα, θυσιάζοντας το κοπάνημα και με αυτή τη λογική απαντάω.

Κατ' αρχάς η Yamaha και η Ibanez είναι πάντα value for money, παίρνεις σίγουρα αυτό που πληρώνεις. Η Harley Benton είναι κιθάρα που δε θα αγόραζα χωρίς να την έχω ακούσει γιατί η ποιότητα στα Harley Benton είναι ό,τι να ναι. Oπότε δεν τη βάζω στη σύγκριση.

Αν ψώνιζα για εμένα και ήθελα μεγάλο σκάφος που να παίζει και με δάκτυλα θα μάζευα 200 ευρώ ακόμη και θα πήγαινα στις Cort Gold Series. Είναι μια κιθάρα με specs και πάιξιμο πολύ πιο πάνω από τα λεφτά της. Εδώ πας κατευθείαν σε macassar ebony ταστιέρα και hand scalloped bracing.

Στα χρήματα που θες να διαθέσεις και με γνώμονα να ακούει και στο fingerstyle καλή είναι και η Alvarez Artist:

Η Yamaha είναι fwd scalloped bracing όπως και η Alvarez και θεωρητικά έχει rosewood ταστιέρα που είναι καλύτερη θεωρητικά από τη laurel της Alvarez αλλά οι rosewood ταστιέρες στις φθηνές Yamaha προσωπικά δε μου αρέσουν. Από την άλλη οι Alvarez είναι hand scalloped που ίσως παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Η Yamaha είναι 100% κιθάρα εργοστασίου.

H Τakamine έχει τα χειρότερα specs από όλες αυτές. Επίσης δεν είναι scalloped bracing, άρα δε θα ακούει τόσο πολύ στα δάκτυλα, είναι περισσότερο για πιο βαρύ strumming.

Last edited:
H Τakamine έχει τα χειρότερα specs από όλες αυτές. Επίσης δεν είναι scalloped bracing, άρα δε θα ακούει τόσο πολύ στα δάκτυλα, είναι περισσότερο για πιο βαρύ strumming
Επιβεβαιώνω, έχω Takamine jumbo ακουστική, αν θες πένα θα σε πήγαινα εκεί, για δάχτυλα όχι τόσο. Έχει μια και στις αγγελίες 523sc, είναι το μοντέλο που έχω, φουλ καλοφτιαγμένο όργανο, αλλά με τους περιορισμούς ενός jumbo σκάφους. Αλλά σε αυτά τα λεφτά δε νομίζω να βρεις πιο καλοφτιαγμένο όργανο, καλή δουλειά κάνει ο Κορεάτης

Οι Takamine είναι κιθάρες με τρομερά στιβαρή κατασκευή, σκυλιά για χρήση σε live με πολυ αξιοπρεπή και αξιόπιστα συνήθως ηλεκτρικά. Οι φθηνές όμως κατα τη γνώμη μου τείνουν να ακούγονται αρκετά σφιχτές και με πολύ έντονα πριμα και προσωπικά δεν με ενθουσιαζουν.

Oι Alvarez επίσης μου φαίνονται σφιχτές και μικρές ηχητικά, αν και όμορφες σαν ηχοχρώματα και δυνατές κατασκευαστικά. Αλλά η εμπειρία μου είναι περισσότερο με πιο παλιές Alvarez - Yairi οπότε μην το πάρεις αυτό τοίς μετρητοίς και για το μοντέλο που αναφέρθηκε εδώ.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τις Epiphone, εχουν ανεβάσει το επίπεδο τελευταία. Οι εξαιρετικές "inspired by Gibson" είναι εκτός του budget σου αλλά οι απλές J-45 και Hummingbird αξίζουν μια ματιά. Η Masterbilt Texan είναι αξιόλογη επιλογή επίσης, φουλ μασιφ αλλά με laurel ταστιέρα.

Το ίδιο και οι Guild - η D120 είναι τρομερό value for money αλλά είναι hogtop οπότε έχει ιδιαίτερο και κάπως περιορισμένο ηχόχρωμα. Η DS240 που είναι ολίγον τι J45ειδες είναι επίσης ωραίο όργανο.

Οι Yamaha κατα κανόνα αξίζουν πάντα μια ματιά/αυτιά.

Το πιο σημαντικό όμως - βρες αν μπορείς 2-3 κομμάτια με ακουστικό ηχο που σου αρέσει για να έχουμε ένα μπουσουλα.

Να προσθέσω και τις PRS Angelus στο όριο του budget σου ..

H Τakamine έχει τα χειρότερα specs από όλες αυτές. Επίσης δεν είναι scalloped bracing, άρα δε θα ακούει τόσο πολύ στα δάκτυλα, είναι περισσότερο για πιο βαρύ strumming.
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι η Takamine δεν είναι για δάχτυλα. Ιδανική για strumming ωστόσο από πολλές απόψεις. Την πρότεινα προτού διευκρινίσει ο φίλος.

Χάζευα κάτι βιντεάκια σήμερα με αφορμή το thread (είχα ώρες να σκοτώσω σε ένα αεροδρόμιο) και προσθέτω την Sire A4 Dreadnought, που σε αρκετα συγκριτικά μου φάνηκε stand out και νομίζω είναι στα λεφτά σου - ΔΕΝ εχω hands-on γνώμη για τη συγκεκριμένη να τονίσω, απλά μου φάτσαρε καλά σε 2-3 βίντεο.

Επίσης οι Sigma, είχα παλαιότερα μια J-45 copy δική τους και δεν ήταν καθόλου άσχημη... αλλά βλέπω έχουν ανεβεί οι τιμές τους, και τα πιο φτηνά τους μοντέλα που είχα παίξει δεν μου είχαν κάνει και τόσο κλικ.

Ημουν στην ιδια φαση αναζητησης ακριβως.
Πηρα την Taylor big baby και ειμαι super ευχαριστημενος

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τις εξέτασα και με βοήθησαν. Τελικά έσπασα τη μπάνκα, και παρήγγειλα https://www.thomann.de/gr/yamaha_ls_6_are_nt.htm Sunburst.
Τι γνώμη έχετε ; Έκανα καλά ή κάποια απ'τις προαναφερθείσες προσφέρει κάτι καλύτερο;
Και πάλι ευχαριστώ

Τι γνώμη έχετε ;

Στολίδιιι είσαιιιι μόνηηηη σουυυυυ...

Μπράβο που δεν πήρες dreadnought. 😁
Άντε τώρα καλά ξεμπερδέματα με ψαξίματα για πάχη και κράματα χορδών. Για να μην πω για πάχη και υλικά σε πένες.

Καλώς να τη δεχτείς.

Μια χαρα, πολυ δυνατές οι LS6. Να την χαρεις!

Και το sunburst της συγκεκριμένης απο κοντά είναι πάρα πολύ όμορφο.

Στολίδιιι είσαιιιι μόνηηηη σουυυυυ...

Μπράβο που δεν πήρες dreadnought. 😁
Άντε τώρα καλά ξεμπερδέματα με ψαξίματα για πάχη και κράματα χορδών. Για να μην πω για πάχη και υλικά σε πένες.

Καλώς να τη δεχτείς.
Το οτι δεν πηρα dreadnought, δεν το είχα συνειδητοποιήσει :)
Κατάλαβα οτι με μαλακότερες πενες θα ειναι λιγοτερο compressed o ηχος, o οποιος κατα τ'αλλα είναι αξιοπρεπής

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back