- Πόντοι
- 3
Θα ήμουν ευγνώμων αν διάβαζα τις προτάσεις σας, για αγορά κιθάρας σε αυτό το εύρος χρημάτων.
Με εκτίμηση - Βασίλης
Με εκτίμηση - Βασίλης
Κοζάνη, ή Φούρνους ΚορσεώνΠεριοχή;
Παιζω εξίσου πένα και δαχτυλα, ρυθμικά κυρίως και θα θυσίαζα ηλεκτρικές δυνατότητες για καλύτερο ήχο/ποιοτητα/παικτικοτηταΚι εγώ θα προσθέσω ότι εκτός από το budget πρέπει να γνωρίζουμε:
1. Δάκτυλα η πένα
2. Σόλο ή ακκόρντα;
3. Σε ενδιαφέρει να έχει ηλεκτρικές δυνατότητες κι αν ναι πόσο σημαντικές είναι για σένα;
Κάποιο παράδειγμα ήχου ακουστικής που σου αρέσει;
Καλό θα ήταν να μας έλεγες και για τι τύπο σώματος ενδιαφέρεσαι. Αν μιλάμε για dreadnought, όντας κάτοχος Takamine, θα σε κατηύθυνα άνετα προς κάποια σαν αυτή:
Πολύ ποιοτικές κιθάρες, πανέμορφες και τρομερά αξιόπιστες.![]()
Takamine GD51CE-NAT
Steel-String Acoustic Guitar with Pickup Type: Dreadnought with cutaway, Top: Solid spruce, Quartersawn X Bracing, Back and sides: Black walnut, Neck: Mahogany, Fingerboard: Laurel, Fingerboard binding, Scale length: 643 mm, Nut width: 43 mm, 21...www.thomann.de
Και Yamaha βέβαια όπως προτάθηκε.
![]()
Yamaha FG830 NT
Steel String Guitar Top: Solid spruce, Back and sides: Rosewood (Dalbergia latifolia), Neck: Nato, Fretboard and bridge: Rosewood (Dalbergia latifolia), 20 Frets, Nut width: 43 mm, Scale: 650 mm, Chrome machine heads, Colour: Naturalwww.thomann.de
Δες και κάποιες επιλογές Harley Benton, οι οποίες πολύ συχνά βγαίνουν απρόσμενα ποιοτικές.
![]()
Harley Benton Custom Line CLD-41SE WN
Acoustic Guitar with Pickup Dreadnought design, Dovetail construction, Solid sitka spruce top, Scalloped X-bracing, Walnut body, Okoume neck, Pau Ferro fretboard, Abalone Hexagon fretboard inlays, Abalone body binding, White fretboard and headstock...www.thomann.de
Επίσης για τις Ibanez έχω ακούσει πολύ καλά λόγια σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.
Όλες αυτές βέβαια είναι dreadnought. Αν θες κάτι σε μικρότερο μέγεθος, πάμε σε άλλες επιλογές.
Επιβεβαιώνω, έχω Takamine jumbo ακουστική, αν θες πένα θα σε πήγαινα εκεί, για δάχτυλα όχι τόσο. Έχει μια και στις αγγελίες 523sc, είναι το μοντέλο που έχω, φουλ καλοφτιαγμένο όργανο, αλλά με τους περιορισμούς ενός jumbo σκάφους. Αλλά σε αυτά τα λεφτά δε νομίζω να βρεις πιο καλοφτιαγμένο όργανο, καλή δουλειά κάνει ο ΚορεάτηςH Τakamine έχει τα χειρότερα specs από όλες αυτές. Επίσης δεν είναι scalloped bracing, άρα δε θα ακούει τόσο πολύ στα δάκτυλα, είναι περισσότερο για πιο βαρύ strumming
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι η Takamine δεν είναι για δάχτυλα. Ιδανική για strumming ωστόσο από πολλές απόψεις. Την πρότεινα προτού διευκρινίσει ο φίλος.H Τakamine έχει τα χειρότερα specs από όλες αυτές. Επίσης δεν είναι scalloped bracing, άρα δε θα ακούει τόσο πολύ στα δάκτυλα, είναι περισσότερο για πιο βαρύ strumming.
Τι γνώμη έχετε ;
Το οτι δεν πηρα dreadnought, δεν το είχα συνειδητοποιήσειΣτολίδιιι είσαιιιι μόνηηηη σουυυυυ...
Μπράβο που δεν πήρες dreadnought.
Άντε τώρα καλά ξεμπερδέματα με ψαξίματα για πάχη και κράματα χορδών. Για να μην πω για πάχη και υλικά σε πένες.
Καλώς να τη δεχτείς.