Προώθηση σπασμένων προγραμμάτων από την ΕΤ1;

menelaos είπε:
Είναι σαν να με πηδάει κάποιος (με το μπαρδόν...) και να με ενοχλεί που δεν έχει βγάλει τις κάλτσες του.
Εξαρτάται πού φοράει την κάλτσα ;D ;D ;D
Πολύ Red Hot Chili Peppers ακούς Μενέλαε.  ;D ;D

και σιγά σιγά το θέμα μεταφέρεται στο "Περί Ανέμων και Υδάτων"...

Ρε παιδια οι ιδιες οι εταιριες (δισκογραφικες) δεν ειναι αυτες που τα περνουν απο τις εταιριες που φτιαχνουν τα αδεια Cd's??? Τοτε τι συζηταμε αν ειναι παρανομο ή οχι....Οι μονοι που δεν θελουν τα πλαστα Cd ειναι οι ιδιοι οι καλλιτεχνες γιατι δεν εχουν κανενα κερδος.....(δυστυχως,απ'οτι ξερω δηλαδη) :-X

για την ιστορια, χωρις να θελω να παρω θεση μιας και πιστευω πως αυτη η κουβεντα γινεται σε τελειως λαθος βαση, ο Ζακ στεφανου στελνει δωρεαν την μουσικη του σε οποιον του την ζητησει..

....και καπακι σε ολα τα παραπανω , διαβαζω αυτο σημερα

http://www.in.gr/tech/psifiakiellada4.asp

Λετε αν δω την εκπομπη , εγω που ειμαι ασχετος με ηχογραφησεις

να γινω  expert ???

Στο πνεύμα της ελαφρότητας...

από το site παραπάνω:

"O Γιατρός του PC Γιώργος Επιτήδειος εξηγεί πώς κάνουμε backup τα πολύτιμα αρχεία μας για να μην τα χάσουμε, αλλά και ποιές είναι οι άμεσες ενέργειες που κάνουμε σε περίπτωση που προσβάλλει ιός των υπολογιστή μας."

Με τέτοιο επώνυμο ρε φιλαράκι ποιός να σε εμπιστευτεί;!  :D

Κι εσύ αυτό πρόσεξες jase με τη μία ε;
z7shysterical.gif

Αυτό μου θύμισε τον γυναικολόγο που είχε έρθει στο σχολείο μας για να μας μιλήσει για το σεχ. Το όνομα του;

Κων/νος ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ.

Εγώ φυσικά δεν πήγα, είχα καλύτερα πράματα να κάνω από το να ακούω τις πίπες του Τσιμπούκη, άσε που τα 'ξερα κιόλας, επειδή είμαι παντογνώστης (όχι φωτεινός, αυτοί είναι από το Τσέρνομπιλ), τέλος.

Καλή μέρα!

Επειδή πολλά λέγονται, πολλά γράφονται και εμείς ως τελευταίοι αποδέκτες συζητάμε και θα συζητάμε κάτι το οποίο η γέννηση του και η ανάπτυξη του έχει προηγηθεί των δικών μας ενεργειών, θα συμφωνήσω απόλυτα και με τον lambrosgg, αλλά και με τον menelao.

Δεν ξέρω για πιο λόγο μπορεί να αφήνουν να κυκλοφορούν πειρατικά προγράμματα, αλλά η ουσία είναι μία, δυστυχώς ή ευτυχώς:            ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!

Και ό,τι είναι τσάμπα- είτε το θέλεις είτε όχι το προιόν, είναι στην φύση μας σαν καταναλωτές να το παίρνουμε. Δεν έχεις κόστος, δεν νιώθεις την φυσική αίσθηση ότι το "κλέβεις", γι' αυτό αφού δεν θεωρεί κανένας το εαυτό του κλέφτη (και δεν είναι), δεν πας να σπάσεις την τζαμαρία από το μουσικό κατάστημα και να σηκώσεις την κονσολίτσα που σου έχει γυαλίσει τελευταία.

Αν η τεχνολογία δεν πρόσφερε στον καταναλωτή από το δωμάτιό του να κατεβάζει λογισμικό, κανείς -εννοώ κανείς- δεν θα άνοιγε κανένα μαγαζί και θα σούφρωνε το κουτί που γράφει επάνω CUBASE

Over and out...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Holystone είπε:
Καλή μέρα!

Επειδή πολλά λέγονται, πολλά γράφονται και εμείς ως τελευταίοι αποδέκτες συζητάμε και θα συζητάμε κάτι το οποίο η γέννηση του και η ανάπτυξη του έχει προηγηθεί των δικών μας ενεργειών, θα συμφωνήσω απόλυτα και με τον lambrosgg, αλλά και με τον menelao.

Δεν ξέρω για πιο λόγο μπορεί να αφήνουν να κυκλοφορούν πειρατικά προγράμματα, αλλά η ουσία είναι μία:
lol, στο καλύτερο μας άφησες!! ;D ;D ;D

Sorry, αλλά ο "Δαίμονας του Πληκτρολογίου" έκανε το θεϊκό: αντί για caps -->tab, και enter για να αλλάξω γραμμή και οοοοουπς..... "Αποστολή" του μισού μηνύματος :P

yameth είπε:
Σορι αλλά η αλλαγή τίτλου δεν αντικατοπτρίζει την την αφορμή για τη συζήτηση αλλά και θα πρέπει να διαβάσει 5 σελίδες κανείς για να καταλάβει το νόημα του "Ουδείς αναμάρτητος".

Και επειδή δεν έχω κάτι να αντιπροτείνω θα επαναφέρω τον αρχικό.
ναι αλλα αυτός ο τίτλος, σε συνδιασμό με το ότι το θέμα των σπασμένων το ανέφερε στην εκπομπή ο καλεσμένπος και όχι ο παρουσιαστής, δείχνει οτι ζητάμε από την ΕΡΤ να κάνει λογοκρισία ( ενώ εδω και 40 χρονια ζητάμε το αντίθετο )

Holystone είπε:
Δεν ξέρω για πιο λόγο μπορεί να αφήνουν να κυκλοφορούν πειρατικά προγράμματα, αλλά η ουσία είναι μία, δυστυχώς ή ευτυχώς:            ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!

Και ό,τι είναι τσάμπα- είτε το θέλεις είτε όχι το προιόν, είναι στην φύση μας σαν καταναλωτές να το παίρνουμε. Δεν έχεις κόστος, δεν νιώθεις την φυσική αίσθηση ότι το "κλέβεις", γι' αυτό αφού δεν θεωρεί κανένας το εαυτό του κλέφτη (και δεν είναι), δεν πας να σπάσεις την τζαμαρία από το μουσικό κατάστημα και να σηκώσεις την κονσολίτσα που σου έχει γυαλίσει τελευταία.

Αν η τεχνολογία δεν πρόσφερε στον καταναλωτή από το δωμάτιό του να κατεβάζει λογισμικό, κανείς -εννοώ κανείς- δεν θα άνοιγε κανένα μαγαζί και θα σούφρωνε το κουτί που γράφει επάνω CUBASE
Δεν έχω μιλήσει καθόλου στο thread αυτό, έχω πει πολλάκις την άποψή μου για το θέμα. Όμως:

1) Δεν έχεις τη φυσική αίσθηση της κλοπής αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχεις στην κατοχή σου κάτι που κανονικά πρέπει να πληρώσεις για να το αποκτήσεις. Άλλο πράγμα η αίσθηση και άλλο η ουσία.

2) Δεν σπας τζαμαρίες αλλά κάποιος έσπασε τη "τζαμαρία" της προστασίας ενός προγράμματος για όσους θέλουν να το έχουν δωρεάν.

3) Στο τέλος συμφωνούμε, δεν είναι λωποδύτης και άξιος φυλάκισης όποιος έχει πειρατικά προγράμματα. Είναι όμως κάτι που τυπικά και ηθικά είναι παράνομο και καλό θα ήταν να μην προφασιζόμαστε ότι δεν ενοχλούμε κανέναν που έχουμε 120 Gb πειρατικού υλικού στο PC μας (βάζω κι εμένα μέσα).

Αν λέγαμε απλά "έχω βολευτεί με τα σπασμένα" και "σιγά να μην αγοράσω το χ πρόγραμμα που κάνει 1500 ευρώ για να χαζολογάω" θα ήταν πιο πειστικό και σίγουρα πιο ειλικρινές.

Bottom line, είμαι κατά της πειρατίας αλλά πιο πολύ είμαι κατά των χαζών δικαιολογιών που σκαρφίζονται όσοι είναι φανατικά υπέρ της πειρατίας...

Φιλικά πάντα, μην παρεξηγηθούμε κιόλας! ;)

Αγαπητέ φίλε Alchemist, φυσικά και δεν θα παρεξηγηθούμε :)

Γι' αυτό όπως παραθέτω προηγουμένως, συμφωνώ και με τους lambrosgg και menelao, αλλά και μαζί σου.

Στο post μου -θα έλεγα πως- αναφέρω μια "ψυχολογική προσέγγιση" του θέματος, δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες...

Όλοι πιστεύω θα πρέπει να είμαστε κατά της πειρατείας, για ένα πολύ σημαντικό λόγο:

Είμαι σίγουρος πως αυτός που κατεβάζει σήμερα παράνομα μουσική, και που όντως βρίσκει δικαιολογίες, ο ίδιος αν βρισκόταν στη θέση του καλλιτέχνη (ή συγκεκριμένα του παραγωγού ή του ηχολήπτη ή του ιδιοκτήτη studio που έγινε ο δίσκος), θα ήταν όχι μόνο κάθετα αντίθετος με αυτό, αλλά ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ!!

Ο καθένας μας δυστυχώς βλέπει τα πράγματα από την θέση και το ρόλο που κατέχει την δεδομένη στιγμή....

Sorry για το ελλιπές στην απάντηση φίλε Alchemist :-\, το "ΔΕΝ" το έφαγε η μαραμάγκα  :-[ :-[

Holystone είπε:

Over and out...
Στα περισσοτερα συμφωνω απολυτως μαζι σου. Μονο επετρεψε μου να βαλω με κεφαλαια 2-3 λεξεις που ξεκαθαριζουν οτι τα παραπανω ειναι καθαρα δικες σου αποψεις και οχι ολων μας. Μου ακουγεται καλυτερα ετσι:

ΕΣΥ δεν εχεις την αισθηση οτι κλεβεις.

Στην δικη ΣΟΥ φυση ειναι να παιρνεις χωρις ενδιασμους οτι ΕΣΥ θεωρεις οτι ειναι τζαμπα.

ΕΣΥ δεν θεωρεις τον εαυτο σου κλεφτη.

Να σημειωθει επισης οτι τζαμπα ειναι και το να σπασεις τζαμαριες, τζαμπα και να μπουκαρεις σε μια τραπεζα, τζαμπα και το να παρεις την Φεραρι του διπλανου. Απλα η μεθοδος απο το σπιτι, ειναι πιο ακινδυνη/ακοπη για τον κλεφτη.

Εγω εχω μια πιο συντηρητικη αποψη στο θεμα: Δεχομαι οτι υπο συνθηκες, πχ αν καποιος πειναει και κλεψει για να φαει/επιβιωσει η κλοπη ειναι εως και δικαιολογημενη/επιτακτικη. Ομως η κλοπη ειδων πολυτελειας (αφου κλεψαμε για να φαμε, κλεβουμε και μια παστα μπλακ φορεστ για επιδορπιο γιατι πολυ την κανουμε κεφι, αλλα τοσο ακριβη ρε παιδι μου?) οχι. Αν μαλιστα ο καποιος ειναι και ζαχαροπλαστης και βγαζει και λεφτα απο αυτο που κλεβει ειναι ακομα χειροτερο.

Να δεχτω επισης οτι κανεις δεν ειναι αναμαρτητος. Λιγουρευτηκε και μια μπλακ φορεστ καποια στιγμη το παλικαρι, αντε την εκλεψε, no big deal. Αλλα αν εχει φτασει να εχει σπιτι του ενα ολοκληρο ζαχαροπλαστειο απο κλεμενα γλυκα δεν ειναι μια παρορμηση της στιγμης, ειναι κουλτουρα/ανατροφη/αποψη ζωης...

Το παραπανω post δεν θα ηθελα να το παρει κανεις προσωπικα, ουτε να το λαβει ως επιθεση. Ουτε εγω, ουτε κανεις δεν εχει απολυτως καθαρη την φωλια του (αλλος κλεβει την εφορια, αλλος την MS, αλλος αγοραζει πειρατικα CD, αλλος δεν πληρωνει εισητηριο στο λεωφορειο κλπ). Και φυσικα ολοι μας εχουμε τα ελαφρυντικα μας (δεν ξερω κανεναν που να λεει: κλεβω γιατι ειμαι σκατοχαρακτηρας η εγκληματιας. Και ο χειροτερος κλεφτης τα εχει βρει με τον εαυτο του: φταιει το συστημα, θολωσα, ας το φυλαγαν καλυτερα, ηταν προκληση, το κανουν και οι φιλοι μου, και τι εχασε η Τραπεζα που της πηρα ενα σακουλακι λεφτα κλπ). Απεχει ομως αυτο απο το να θεωρουμε οτι εχουμε και δικαιο και οτι η συμπεριφορα μας δεν ειναι παραβατικη...

Καλησπέρα φίλε evris. :)

Φυσικά και δεν πρέπει κανείς να λάβει το μηνυμά σου ως επίθεση, και φυσικά και συμφωνώ μαζί σου.

Μόνο, που ή δεν έχεις διαβάσει καλά τα μηνύματά μου, ή εγώ δεν έδωσα καλά να καταλάβει κανείς ό,τι ήθελα να πω. :)

Γι' αυτό παραθέτω σε αυτό το μήνυμα τι έγραψα:

Holystone είπε:
Στο post μου -θα έλεγα πως- αναφέρω μια "ψυχολογική προσέγγιση" του θέματος, δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες...Όλοι πιστεύω θα πρέπει να είμαστε κατά της πειρατείας, για ένα πολύ σημαντικό λόγο:

Είμαι σίγουρος πως αυτός που κατεβάζει σήμερα παράνομα μουσική, και που όντως βρίσκει δικαιολογίες, ο ίδιος αν βρισκόταν στη θέση του καλλιτέχνη (ή συγκεκριμένα του παραγωγού ή του ηχολήπτη ή του ιδιοκτήτη studio που έγινε ο δίσκος), θα ήταν όχι μόνο κάθετα αντίθετος με αυτό, αλλά ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ!!

Ο καθένας μας δυστυχώς βλέπει τα πράγματα από την θέση και το ρόλο που κατέχει την δεδομένη στιγμή....
Και για την ιστορία (και για λάθος συμπεράσματα) ίσως έπρεπε να γράψω σε 3ο πρόσωπο -ΑΥΤΟΙ-

Εγω σε λίγο έχω σκοπό να αγοράσω ακόμα και τα βασικά plug-ins της Waves γιατί πιστεύω οτι αξίζουν τα λεφτά τους (φαντάσου να ήθελες να αγοράσεις σε rack όλα αυτά τα plug-ins για να βγάλεις την ίδια ποιότητα.)

Και όπως γράφεις, πάλι συμφωνώ :)

Ουτε εγω, ουτε κανεις δεν εχει απολυτως καθαρη την φωλια του (αλλος κλεβει την εφορια, αλλος την MS, αλλος αγοραζει πειρατικα CD, αλλος δεν πληρωνει εισητηριο στο λεωφορειο κλπ). Και φυσικα ολοι μας εχουμε τα ελαφρυντικα μας (δεν ξερω κανεναν που να λεει: κλεβω γιατι ειμαι σκατοχαρακτηρας η εγκληματιας. Και ο χειροτερος κλεφτης τα εχει βρει με τον εαυτο του: φταιει το συστημα, θολωσα, ας το φυλαγαν καλυτερα, ηταν προκληση, το κανουν και οι φιλοι μου, και τι εχασε η Τραπεζα που της πηρα ενα σακουλακι λεφτα κλπ). Απεχει ομως αυτο απο το να θεωρουμε οτι εχουμε και δικαιο και οτι η συμπεριφορα μας δεν ειναι παραβατικη...
Και εδώ συμφωνώ:

Αν λέγαμε απλά "έχω βολευτεί με τα σπασμένα" και "σιγά να μην αγοράσω το χ πρόγραμμα που κάνει 1500 ευρώ για να χαζολογάω" θα ήταν πιο πειστικό και σίγουρα πιο ειλικρινές.
Φιλικά :)

Αφού διαβάσαμε την γνώμη όλων εκείνων που δεν είδαν την εκπομπή, και ευτυχώς βρέθηκε ο cosmic citizen, να ποστάρει την εκπομπή, θέλω να παραθέσω τα λόγια μου, όπως ακριβώς τα σημείωσα από το video:

[...]και σε demo έκδοση, και αλλιώς σπασμένα προγράμματα για να τα δοκιμάσει (ο κόσμος) στο σπιτι, γιατί και οι ίδιες οι εταιρίες πριμοδοτούν τα σπασμένα τους προγράμματα, επιθυμούν ο κόσμος να τα ξέρει και να τα χρησιμοποιεί, γιατί γνωρίζουν ότι όταν θα τα θελήσει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, θα τα ΑΓΟΡΑΣΕΙ [...]

ναι, υποστηρίζω για το σπίτι, και για ερασιτεχνική χρήση τα σπασμένα προγράμματα και δεν προβληματίζομαι να το εκφράσω δημόσια. Γιατί όταν ήμουν 16 και πήρα τη πρώτη μου κάρτα ήχου, δεν είχα 250.000 δρχ. για να αγοράσω tο logic. Και καμμιά emagic τότε δεν μου έδινε την δυνατότητα να ηχογραφήσω με μια home έκδοση των 30.000 δρχ. Τότε χρειάστηκα το πρώτο μου μουσικό crack.

Αργότερα ασχολήθηκα με την δισκογραφία και μπήκα σε επαγγελματικά studios. Ναι, πλέον το κόστος των 500 ευρώ, πλέον, για το κλειδάκι του logic, δεν ήταν καθόλου παράλογο, γιατί παρήγαγε 2 δίσκους το μήνα. Και μάλιστα για λόγους ηθικής, άνεσης και εξυπηρέτησης, (ως επαγγελματίας πλέον)πήρα και ένα για τον εαυτό μου, παρόλο που παράγω 1 δίσκο την διετία.

Ελπίζω η περίληψη των παραπάνω, να είναι αντιληπτή από τα λεχθέντα μου στην εκπομπή. Αν, όχι, τότε συγχωρέστε με, είναι δικό μου το λάθος, θα πρέπει να κάνω πιο αναλυτικές και πιο κατανοητές δηλώσεις. (σημ.: Το Ableton Live στην εκπομπή είναι ένα DEMO version που μου δώσαν με την κάρτα ήχου, και επειδή έχω ενθουσιαστεί τελευταία, χρησιμοποίησα αυτό.)

Τώρα, για το οτι οι ίδιες οι εταιρίες πριμοδοτούν τα σπασμένα τους προγράμματα, διαψέυστε με. Ξέρω πολύ κόσμο που χρησιμοποιεί σπασμένο Office αντί του OpenOffice, σπασμένο Photoshop, αντί του Gimp, κ.α.

Γιατί? Γιατί αυτά ξέρει και βρίσκει εύκολα torrents με σπασμένα.. Όταν όμως έχει ένα γραφείο, και φοβάται μηπως μπει μέσα η ΕΦΟΡΙΑ, τα σκάει γερά, και βέβαια τα σκάει στα προγράμματα που ήδη ξέρει. Με το ίδιο τρόπο που κι εγώ έγινα φαν του Logic.

Αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον παρόλα αυτά. Ελπίζω να έχει λυθεί η όποια παρεξήγηση, σαφώς όμως είμαι πρόθυμος να συνεχισω την συζήτηση.

Σας εύχομαι καλή χρονιά.

Φιλικά Ζακ Στεφανου

Υ.Γ. ευχαριστω cosmic citizen

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back