Προώθηση σπασμένων προγραμμάτων από την ΕΤ1;

Όπως βλέπετε, ψιλοαπέχω, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ από το να θυμήσω κάτι: η συζήτηση για τα πειρατικά προγράμματα και τα πειρατικά mp3 είναι στην ουσία μία συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα.

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο στηρίζονται οι καριέρες όλων των μουσικών και των συνθετών που γνωρίζετε.

Τώρα, αν ήμουν σε ένα φόρουμ με θαυμάστριες του Νίνο, δε θα με εξέπληττε να διαβάσω το οτιδήποτε: από το πως κουρεύεις το αυγό μέχρι το πόσο "εντάξει" είναι να παραβιάζεις τα πνευματικά δικαιώματα οποιουδήποτε. Εν' τούτοις υποτίθεται ότι είμαι σε φόρουμ με μουσικούς: το να διαβάζω απόψεις που σαμποτάρουν τις προσπάθειες ετών για την κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων είναι σα να ακούω λέκτορα του πανεπιστημίου να κάνει διάλεξη για τον διαβήτη σε συνέδριο ζαχαροπλαστών.

Είναι άξιο απορίας το πως ανέχεστε τα απίστευτα ψέματα και τις κακοήθειες που λένε οι τύποι σαν τον τζιτζι, τύποι που ευχαρίστως θα κάνανε το φόρουμ μπουρδέλο αύριο το πρωί γεμίζοντάς το με συνδέσμους για torrents αν δεν είχανε την αόριστη αίσθηση ότι δεν τους παίρνει αλλά... έμμ.. κάτι θα ξέρετε που δεν ξέρω ίσως.

Όσο για εσένα τζιτζι, σε διαβεβαιώνω ότι δεν είσαι εντελώς άχρηστος στο σύμπαν, τουλάχιστον βοηθάς στο να κρατιούνται χαμηλά οι τιμές των σκληρών δίσκων. Καλά κατεβάσματα και καλές απεργίες.

Έτσι, έτσι...

Harilatron, επικροτώ το νέο τίτλο του thread και εξακολουθώ να απορώ με τους μουτζαχεντίν της γνησιότητας (όσο ανόητη και να ήταν η δήλωση του Ζακ) και της πειρατείας. Η πραγματικότητα είναι μία. Όσο είμαστε από τη μία πλευρά (ακροατής, χρήστης software) το πειρατικό μας αρέσει. Όταν περνάμε από την άλλη (μουσικός, προγραμματιστής) το πειρατικό αρχίζει να μας χαλάει και παριστάνουμε τις μετανιωμένες αμαρτωλές. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, προσαρμόζουμε κατάλληλα τα επιχειρήματά μας. Ανθρώπινη φύση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σορι αλλά η αλλαγή τίτλου δεν αντικατοπτρίζει την την αφορμή για τη συζήτηση αλλά και θα πρέπει να διαβάσει 5 σελίδες κανείς για να καταλάβει το νόημα του "Ουδείς αναμάρτητος".

Και επειδή δεν έχω κάτι να αντιπροτείνω θα επαναφέρω τον αρχικό.

Wow! είπε:
Όπως βλέπετε, ψιλοαπέχω, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ από το να θυμήσω κάτι: η συζήτηση για τα πειρατικά προγράμματα και τα πειρατικά mp3 είναι στην ουσία μία συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα.

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο στηρίζονται οι καριέρες όλων των μουσικών και των συνθετών που γνωρίζετε.

Τώρα, αν ήμουν σε ένα φόρουμ με θαυμάστριες του Νίνο, δε θα με εξέπληττε να διαβάσω το οτιδήποτε: από το πως κουρεύεις το αυγό μέχρι το πόσο "εντάξει" είναι να παραβιάζεις τα πνευματικά δικαιώματα οποιουδήποτε. Εν' τούτοις υποτίθεται ότι είμαι σε φόρουμ με μουσικούς: το να διαβάζω απόψεις που σαμποτάρουν τις προσπάθειες ετών για την κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων είναι σα να ακούω λέκτορα του πανεπιστημίου να κάνει διάλεξη για τον διαβήτη σε συνέδριο ζαχαροπλαστών.

Είναι άξιο απορίας το πως ανέχεστε τα απίστευτα ψέματα και τις κακοήθειες που λένε οι τύποι σαν τον τζιτζι, τύποι που ευχαρίστως θα κάνανε το φόρουμ μπουρδέλο αύριο το πρωί γεμίζοντάς το με συνδέσμους για torrents αν δεν είχανε την αόριστη αίσθηση ότι δεν τους παίρνει αλλά... έμμ.. κάτι θα ξέρετε που δεν ξέρω ίσως.

Όσο για εσένα τζιτζι, σε διαβεβαιώνω ότι δεν είσαι εντελώς άχρηστος στο σύμπαν, τουλάχιστον βοηθάς στο να κρατιούνται χαμηλά οι τιμές των σκληρών δίσκων. Καλά κατεβάσματα και καλές απεργίες.
Έτσι όπως τα λές φίλε Wow!. Θα ήθελα πάντως τα torrents να αποθηκεύονται στο noiz γιατί τα links χάνονται και μπορεί να πάψουν να υπάρχουν όπως έχουμε ξαναπεί...

menelaos είπε:
εδώ ολόκληρα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα δεν έχουν 1 word αγορασμένο , που λέει ο λόγος ...
Εχω την εντύπωση οτι πολλά ΑΕΙ (το δικο μου σιγουρα) παιρνουν δωρεαν τα λογισμικα (χορηγια) απ' τις εταιρίες!!! Και ειναι εξουσιοδοτημένα να μας τα μοιραζουν δωρεαν!!!
Κάτσε ρε συ, πραγματικά, πες μας ΕΝΑ ΑΕΙ που δουλεύει με σπασμένα προγράμματα. Γιατί στο πολυτεχνείο δίνουν ένα κάρο λεφτά για τα licenses, ποιος τα λέει αυτά;
Εγω λέω για αυθεντικά, όχι για σπασμένο!!! Στο πολυτεχνειο είμαι και ξέρω οτι πολλά τους τα χαρίζουν και τους δίνουν αδεια να τα διανέμουν δωρεάν στους φοιτητές!! Κοινότητα ελέυθερου λογισμικού, έτσι λέγεται!! Υποτίθεται ότι επειδή είμαστε οι εκολαπτόμενοι μελλοντικοί ειδικοί και χρήστες κερδίζουν και αυτοί και εμείς!!! Και ξεχώριζε αν γίνεται τα πολυτεχνεία, δεν είναι όλα ίδια!!! Εγω μιλάω για το ΕΜΠ!!

spy είπε:
...

Harilatron, επικροτώ το νέο τίτλο του thread και εξακολουθώ να απορώ με τους μουτζαχεντίν της γνησιότητας (όσο ανόητη και να ήταν η δήλωση του Ζακ) και της πειρατείας.

....

Πάντως, με το ουδείς αναμάρτητος δεν εννοούσα ούτε "ολοι ίδιοι είμαστε" ούτε ήταν μομφή κατά των "μουτζαχεντίν της γνησιότητας" [sic].

Και πράγματι, δεν ήταν περιγραφικότερος του αρχικού.

Ίσως ο τίτλος να ήταν "ηθικά" πιο σωστός αν δεν εμπεριείχε κατάφαση/έμφαση (δηλαδη θαυμαστικό στο τέλος), αλλά ερώτηση.

Δηλάδη: "Προώθηση σπασμένων προγραμμάτων από την ΕΤ1;"

Room101, θα σου δώσω ένα παράδειγμα που γνωρίζω προσωπικά. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εδώ και χρόνια έχει άδεια (την οποία έχει πληρώσει κάμποσες χιλιάδες ευρώ) να διανέμει σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε φοιτήτη κάποιο συγκεκριμένο στατιστικό πρόγραμμα. Πολλοί ίσως νομίζουν ότι είναι "πειρατικό" όταν τους το δίνει ο καθηγητής τους.

Επίσης, μεμονωμένα εργαστήρια αγοράζουν αντίστοιχες άδειες (προφανώς άλλων προγραμμάτων) για πιο μικρούς κύκλους χρηστών. Οι εταιρείες συνήθως κάνουν πολύ μεγάλες εκπτωσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (έχω δει και έκτωση 80% για μία άδεια).

Πράγματι όμως ... κυκλοφορούν και "σπασμένα", αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι στο παρελθόν.

harilatron είπε:
Room101, θα σου δώσω ένα παράδειγμα που γνωρίζω προσωπικά. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εδώ και χρόνια έχει άδεια (την οποία έχει πληρώσει κάμποσες χιλιάδες ευρώ) να διανέμει σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε φοιτήτη κάποιο συγκεκριμένο στατιστικό πρόγραμμα. Πολλοί ίσως νομίζουν ότι είναι "πειρατικό" όταν τους το δίνει ο καθηγητής τους.

Επίσης, μεμονωμένα εργαστήρια αγοράζουν αντίστοιχες άδειες (προφανώς άλλων προγραμμάτων) για πιο μικρούς κύκλους χρηστών. Οι εταιρείες συνήθως κάνουν πολύ μεγάλες εκπτωσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα (έχω δει και έκτωση 80% για μία άδεια).

Πράγματι όμως ... κυκλοφορούν και "σπασμένα", αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι στο παρελθόν.
Κανενα προβλημα, δεν καταλαβαινω που διαφωνουμε???

Room101 είπε:
...

Κανενα προβλημα, δεν καταλαβαινω που διαφωνουμε???
Γράψε λάθος ... γενικά το είπα.  :)

harilatron είπε:
Πάντως, με το ουδείς αναμάρτητος δεν εννοούσα ούτε "ολοι ίδιοι είμαστε"...
Δεν χρειαζόταν αυτή η διευκρίνιση.

...ούτε ήταν μομφή κατά των "μουτζαχεντίν της γνησιότητας" [sic].
Τότε τι ήταν; Φιλοσοφικό σχόλιο γενικής φύσης πάνω στην κοινωνία μας; Ή σου θύμισε το thread την ομώνυμη παλιά εκπομπή της Παναγιωταρέα;

Καλησπέρα σε ολους και καλή χρονιά.....

Παιδιά παρακαλώ επιτρέψτε μου μία διευκρίνηση:

Είδα την εκπομπή χθές το απόγευμα, και δεν νομίζω πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης αναφερθηκε σε σπασμενα προγραμματα με αυτην την εννοια...Υπογραμμισε πως καποιες εταιρειες λογισμικού επιθυμούν την προώθηση των σπασμένων προγραμματων για διαφημιστικούς λόγους σε επίπεδο αρχαρίων, ωστε οταν θα ασχοληθουν επαγγελματικά με την μουσική, (μια και για μουσικη μιλαμε)να επιλέξουν τα γνήσια προιόντα τους μια και θα υπαρχει και η δυνατοτητα υποστηριξης.....

Κάπως ετσι τοποθετήθηκε, και επι τη ευκαιρια να πω πως δεν γνωριζω τον συγκεκριμενο καλιτεχνη ουτε ειμαι καν θαυμαστης της μουσικης του...την θεωρω οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα μαλλον κρυο...πλαστη...!!!!

και γραφω αυτο το σχολιο απλα και μονο για να ριξω νερο στο μυλο....

Καλη χρονια σε όλους!!!

spy είπε:
....

...ούτε ήταν μομφή κατά των "μουτζαχεντίν της γνησιότητας" [sic].
Τότε τι ήταν; Φιλοσοφικό σχόλιο γενικής φύσης πάνω στην κοινωνία μας; Ή σου θύμισε το thread την ομώνυμη παλιά εκπομπή της Παναγιωταρέα;
Καταπραϋντικό - αντιφλεγμονώδες.

Την άποψή μου γι αυτούς που διαδηλώνουν την "ιδεολογική" τους τάση στα σπασμένα την έχω αναφέρει (και τους πάει πολύ να την ξαναγράψω).

Room101 είπε:
εδώ ολόκληρα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα δεν έχουν 1 word αγορασμένο , που λέει ο λόγος ...
Εχω την εντύπωση οτι πολλά ΑΕΙ (το δικο μου σιγουρα) παιρνουν δωρεαν τα λογισμικα (χορηγια) απ' τις εταιρίες!!! Και ειναι εξουσιοδοτημένα να μας τα μοιραζουν δωρεαν!!!
Κάτσε ρε συ, πραγματικά, πες μας ΕΝΑ ΑΕΙ που δουλεύει με σπασμένα προγράμματα. Γιατί στο πολυτεχνείο δίνουν ένα κάρο λεφτά για τα licenses, ποιος τα λέει αυτά;
Εγω λέω για αυθεντικά, όχι για σπασμένο!!! Στο πολυτεχνειο είμαι και ξέρω οτι πολλά τους τα χαρίζουν και τους δίνουν αδεια να τα διανέμουν δωρεάν στους φοιτητές!! Κοινότητα ελέυθερου λογισμικού, έτσι λέγεται!! Υποτίθεται ότι επειδή είμαστε οι εκολαπτόμενοι μελλοντικοί ειδικοί και χρήστες κερδίζουν και αυτοί και εμείς!!! Και ξεχώριζε αν γίνεται τα πολυτεχνεία, δεν είναι όλα ίδια!!! Εγω μιλάω για το ΕΜΠ!!
Sorry, κατάλαβα λάθος :) Μην τα παίρνεις δεν είπα και τίποτα, δεν το έγραψα τσαντισμένα ;) Για το ΕΜΠ κι εγώ.

Harilatron, επικροτώ το νέο τίτλο του thread και εξακολουθώ να απορώ με τους μουτζαχεντίν της γνησιότητας (όσο ανόητη και να ήταν η δήλωση του Ζακ) και της πειρατείας. Η πραγματικότητα είναι μία. Όσο είμαστε από τη μία πλευρά (ακροατής, χρήστης software) το πειρατικό μας αρέσει. Όταν περνάμε από την άλλη (μουσικός, προγραμματιστής) το πειρατικό αρχίζει να μας χαλάει και παριστάνουμε τις μετανιωμένες αμαρτωλές. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, προσαρμόζουμε κατάλληλα τα επιχειρήματά μας. Ανθρώπινη φύση.
Δυο λεπτάκια. Αυτό δε λέγεται ανθρώπινη φύση. Αυτό λέγεται απαράδεκτος εγωκεντρισμός. Το "ανθρώπινη φύση" είναι απλώς μια δικαιολογία για να κάνουμε ό,τι μας συμφέρει χωρίς να στηριζόμαστε σε αρχές και πεποιθήσεις, αλλά μόνο σε συμφεροντολογικά κριτίρια. Και τέλος πάντων αυτό που περιγράφεις δεν είναι η ΜΙΑ πραγματικότητα. Εγώ (και προφανώς και πολλοί άλλοι, είμαι σίγουρος) δεν καθορίζουμε την πλευρά με την οποία θα ταχθούμε βάσει του τι μας βολεύει. Θεωρώ κλοπή το σπασμένο software, αναγνωρίζω ότι με βολεύει για να δοκιμάσω προγράμματα, ή για να χρησιμοποιήσω πράγματα που δε με ενδιαφέρουν αρκετά ώστε να τα αγοράσω, δεν παύει όμως να είναι ΚΛΟΠΗ! Δεν είναι ανάγκη επειδή το κάνω να το βαφτίζω και αγαθοεργία ρε παιδιά, ήμαρτον. Τόσο περίεργο είναι αυτό;

Δεν τα παιρνω, προς Θεού, την αποψη μας λεμε, αυτο ελειπε να τσαντιζομασταν κιολας!!!

menelaos είπε:
Δυο λεπτάκια. Αυτό δε λέγεται ανθρώπινη φύση. Αυτό λέγεται απαράδεκτος εγωκεντρισμός. Το "ανθρώπινη φύση" είναι απλώς μια δικαιολογία για να κάνουμε ό,τι μας συμφέρει χωρίς να στηριζόμαστε σε αρχές και πεποιθήσεις, αλλά μόνο σε συμφεροντολογικά κριτίρια. Και τέλος πάντων αυτό που περιγράφεις δεν είναι η ΜΙΑ πραγματικότητα. Εγώ (και προφανώς και πολλοί άλλοι, είμαι σίγουρος) δεν καθορίζουμε την πλευρά με την οποία θα ταχθούμε βάσει του τι μας βολεύει. Θεωρώ κλοπή το σπασμένο software, αναγνωρίζω ότι με βολεύει για να δοκιμάσω προγράμματα, ή για να χρησιμοποιήσω πράγματα που δε με ενδιαφέρουν αρκετά ώστε να τα αγοράσω, δεν παύει όμως να είναι ΚΛΟΠΗ! Δεν είναι ανάγκη επειδή το κάνω να το βαφτίζω και αγαθοεργία ρε παιδιά, ήμαρτον. Τόσο περίεργο είναι αυτό;
Δεν προβάλλω την ανθρώπινη φύση ως δικαιολογία (δεν έχω κάνει δα και τίποτα όργια στο θέμα της πειρατείας - BTW είμαι από τους παλιούς που μετράνε ακόμα τη μουσική σε cd και όχι σε gigabytes και έχω στην κατοχή μου πάνω από 1500 γνήσια CD + δίσκους ενώ έχω ελάχιστα πειρατικά προγράμματα). Απλά λέω ότι όταν το κάνουμε δεν χρειάζεται να παριστάνουμε - επαναλαμβάνω - τις μετανοημένες αμαρτωλές καλόγριες όταν τίθεται το θέμα. Όποιος είναι μάγκας και δεν το έχει κάνει ποτέ του, ας εκφέρει όσες δογματικές απόψεις θέλει. Οι υπόλοιποι καλύτερα να μην κάνουμε κήρυγμα ούτε υπέρ της πειρατείας (ηλιθιότητα) ούτε κατά της πειρατείας (υποκρισία).

Σε τακτικά περιοδικά διαστήματα ανοίγει μια τέτοια κουβέντα στο νόιζ, η οποία τραβά επί μακρόν.

Τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει έντονα, και θέλω να ελπίζω και εμπεριστατωμένα.

Να πω συνοπτικά μόνο ότι, από τη στιγμή το συγκεκριμένο είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό-οικονομικό φαινόμενο, το οποίο μπορεί να αναλυθεί βάσει οικονομικών θεωριών, χωρίς να το βαφτίζω στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θεωρώ την ηθικολογία επ΄αυτού αν όχι υποκρισία τότε αφέλεια.

wasted είπε:
χωρίς να το βαφτίζω στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θεωρώ την ηθικολογία επ΄αυτού αν όχι υποκρισία τότε αφέλεια.
+5000. Πες τα χρυσόστομε!

Να θέσω μια απορία...

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων μεταδίδονται στα ελληνικά κανάλια έχει τη φιλοσοφία: "τηλεθεατή, είσαι βλάκας, γι' αυτό φάε τα σκατά μου".

Η παπαριά που είπε ένα παιδάκι σάς πείραξε;

Είναι σαν να με πηδάει κάποιος (με το μπαρδόν...) και να με ενοχλεί που δεν έχει βγάλει τις κάλτσες του.

Lost_Highway είπε:
Είναι σαν να με πηδάει κάποιος (με το μπαρδόν...) και να με ενοχλεί που δεν έχει βγάλει τις κάλτσες του.
ε να σε πηδαει ενταξει, αλλα αν δεν εχει βγαλει και τις κάλτσες... παει πολυ! ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back