Holystone είπε:
Δεν ξέρω για πιο λόγο μπορεί να αφήνουν να κυκλοφορούν πειρατικά προγράμματα, αλλά η ουσία είναι μία, δυστυχώς ή ευτυχώς: ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!
Και ό,τι είναι τσάμπα- είτε το θέλεις είτε όχι το προιόν, είναι στην φύση μας σαν καταναλωτές να το παίρνουμε. Δεν έχεις κόστος, δεν νιώθεις την φυσική αίσθηση ότι το "κλέβεις", γι' αυτό αφού δεν θεωρεί κανένας το εαυτό του κλέφτη (και δεν είναι), δεν πας να σπάσεις την τζαμαρία από το μουσικό κατάστημα και να σηκώσεις την κονσολίτσα που σου έχει γυαλίσει τελευταία.
Αν η τεχνολογία δεν πρόσφερε στον καταναλωτή από το δωμάτιό του να κατεβάζει λογισμικό, κανείς -εννοώ κανείς- δεν θα άνοιγε κανένα μαγαζί και θα σούφρωνε το κουτί που γράφει επάνω CUBASE
Over and out...
Στα περισσοτερα συμφωνω απολυτως μαζι σου. Μονο επετρεψε μου να βαλω με κεφαλαια 2-3 λεξεις που ξεκαθαριζουν οτι τα παραπανω ειναι καθαρα δικες σου αποψεις και οχι ολων μας. Μου ακουγεται καλυτερα ετσι:
ΕΣΥ δεν εχεις την αισθηση οτι κλεβεις.
Στην δικη ΣΟΥ φυση ειναι να παιρνεις χωρις ενδιασμους οτι ΕΣΥ θεωρεις οτι ειναι τζαμπα.
ΕΣΥ δεν θεωρεις τον εαυτο σου κλεφτη.
Να σημειωθει επισης οτι τζαμπα ειναι και το να σπασεις τζαμαριες, τζαμπα και να μπουκαρεις σε μια τραπεζα, τζαμπα και το να παρεις την Φεραρι του διπλανου. Απλα η μεθοδος απο το σπιτι, ειναι πιο ακινδυνη/ακοπη για τον κλεφτη.
Εγω εχω μια πιο συντηρητικη αποψη στο θεμα: Δεχομαι οτι υπο συνθηκες, πχ αν καποιος πειναει και κλεψει για να φαει/επιβιωσει η κλοπη ειναι εως και δικαιολογημενη/επιτακτικη. Ομως η κλοπη ειδων πολυτελειας (αφου κλεψαμε για να φαμε, κλεβουμε και μια παστα μπλακ φορεστ για επιδορπιο γιατι πολυ την κανουμε κεφι, αλλα τοσο ακριβη ρε παιδι μου?) οχι. Αν μαλιστα ο καποιος ειναι και ζαχαροπλαστης και βγαζει και λεφτα απο αυτο που κλεβει ειναι ακομα χειροτερο.
Να δεχτω επισης οτι κανεις δεν ειναι αναμαρτητος. Λιγουρευτηκε και μια μπλακ φορεστ καποια στιγμη το παλικαρι, αντε την εκλεψε, no big deal. Αλλα αν εχει φτασει να εχει σπιτι του ενα ολοκληρο ζαχαροπλαστειο απο κλεμενα γλυκα δεν ειναι μια παρορμηση της στιγμης, ειναι κουλτουρα/ανατροφη/αποψη ζωης...
Το παραπανω post δεν θα ηθελα να το παρει κανεις προσωπικα, ουτε να το λαβει ως επιθεση. Ουτε εγω, ουτε κανεις δεν εχει απολυτως καθαρη την φωλια του (αλλος κλεβει την εφορια, αλλος την MS, αλλος αγοραζει πειρατικα CD, αλλος δεν πληρωνει εισητηριο στο λεωφορειο κλπ). Και φυσικα ολοι μας εχουμε τα ελαφρυντικα μας (δεν ξερω κανεναν που να λεει: κλεβω γιατι ειμαι σκατοχαρακτηρας η εγκληματιας. Και ο χειροτερος κλεφτης τα εχει βρει με τον εαυτο του: φταιει το συστημα, θολωσα, ας το φυλαγαν καλυτερα, ηταν προκληση, το κανουν και οι φιλοι μου, και τι εχασε η Τραπεζα που της πηρα ενα σακουλακι λεφτα κλπ). Απεχει ομως αυτο απο το να θεωρουμε οτι εχουμε και δικαιο και οτι η συμπεριφορα μας δεν ειναι παραβατικη...