Πρόγραμμα ρεπερτορίου

Kώστας Εβδομηνταεννιάς

kwstas79

Μέλος
Πόντοι
98
Φίλος λαϊκοπαραδοσιακός μου ανέθεσε την εξής αγγαρεία: να του βρώ κάτι σαν πρόγραμμα/ονλαϊν σελιδα/γουατεβα που να του βγάζει στίχους και συγχορδίες από τραγούδια, κατα βάση παραδοσιακά και λαϊκά. Το θέλει για περίεργες επιτόπιες παραγγελιές που δεν τις έχει 100% (αλλά που συνοδεύονται από μαρουλόφυλλα, ιφ γιου νοου γουατ αϊ μιν). Ιδέες;

σαν πρόγραμμα/ονλαϊν σελιδα/γουατεβα που να του βγάζει στίχους και συγχορδίες από τραγούδια, κατα βάση παραδοσιακά και λαϊκά
Για στίχους γράφει τον τίτλο της παραγγελίας στο google, κοτσάρει από πίσω και το "στίχοι" και είναι 99,9% έτοιμος. Για τα άλλα (ακόρντα κλπ) δεν γνωρίζω, αλλά και δεν νομίζω να κυκλοφορούν ευρέως.
(αλλά που συνοδεύονται από μαρουλόφυλλα
Πέφτουν ακόμα μαρουλόφυλλα; :unsure: Που; Που παίζει ο δικός σου;

Δεν είναι πολύ της τεχνολογίας και του ψαξίματος, αν υπήρχε κάτι να το έχει σε κάνα τάμπλετ μπροστά του και απλά να πατάει τίτλο και να του τα βγάζει όλα, θα έδενε το γλυκό. Γερμανία είναι ο μαέστρος, και παίζει όπου φυτρώνει (αρκετή) πρασινάδα...

Δεν είναι πολύ της τεχνολογίας και του ψαξίματος, αν υπήρχε κάτι να το έχει σε κάνα τάμπλετ μπροστά του και απλά να πατάει τίτλο και να του τα βγάζει όλα, θα έδενε το γλυκό.
Αυτά τα links έχουν έναν σκασμό κομμάτια, αλλά θα πρέπει να το ρίχνει στο search της σελίδας. Κάνε τα του μια πάσα να τα δει, να τα ψάξει λίγο και νομίζω ότι θα βγάλει άκρη.

ΥΓ: Μια φορά λίγο μαρουλάκι δεν μας έριξαν, που παίζαμε με τα Παιδιά από την Πάτρα μέχρι τα αξημέρωτα (και στη Γερμανία) :ROFLMAO:

Τα λίνξ που παρέθεσε ο Τέρυς είναι καλή αρχή για ψάξιμο.
Μόνο που θέλει και αρκετή γνώση γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που στίχοι ή συνχορδίες είναι της κοσμοθεωρίας : Αλλού βαρούν τα όργανα αλλού χορεύει η νύφη.

Από παλιά, ένας ήταν ο τρόπος να γίνεται αυτό το πράγμα που ζητάει ο φίλος σου.

Να ξέρεις τουλάχιστον τη μελωδία απ' έξω και τα θέματα της μουσικής. Ακορντα επί τόπου και στοίχοι από google.

Δυστυχώς θέλει μελέτη. Και στη λαϊκή και περισσότερο στην παραδοσιακή μουσική, το εύρος του ρεπερτορίου το οποίο μελετάς συνεχώς για να το διευρύνεις, είναι πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς.

Όπως λέει και ο μπουζουκλερι, τα λινκς αυτά πολλές φορές έχουν σοβαρά λάθη ή τουλάχιστον απλουστευσεις.

Trending...

Νέα θέματα

Back