Είδα ένα σημερινο βίντεο στο οποιο οι διαγωνιζόμενοι στο Ρουκ Ζουκ δεν είχαν ιδέα απο ελληνικούς στίχους κλασσικών ροκ κομματιων. Αυτό δε θα το λύσει ένας νομος.Πέραν του τράπ θα πρέπει μέσω των δημοσίων χώρων αλλά και των τουριστικών μονάδων να αναδείξουμε, να αναβιώσουμε και να συντηρήσουμε τα νησιώτικά, τα μοιρολόγια, τα ρεμπέτικα και μοντέρνες τους ακόμα και progressive-fusion εκδόσεις σε συνάρτησή τους με το ελληνικό ρόκ του 80 και του 90 ή και του 70, καταλαβαίνετε που το πάω, έτσι ??
Εδώ μιλάμε όμως για μια νομοθεσία που δεν έχει σκοπό να περιορίσει ή να απαγορεύσει ή να λογοκρίνει την καλλιτεχνική έκφραση.Γενικά ,η τεχνη πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.
Εγώ αν και τεμπέλης, πάντα τη βρίσκω την άκρη?(για 4 ώρες μπιτ και κλαρίνο πατσ με reverb) με αναδοχο τον DJ Cos_Dr" κλπ
Cos, δεν ζούμε στη Βόρεια Κορέα. Το κράτος δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλει δια νόμου τι μουσική θα παίζουν οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις. Εγώ στο μπαράκι μου γουστάρω να παίζω από το πρωί ως το άλλο πρωί Jazz, και μάλιστα αποκλειστικά απ'την Blue Note. Θα έρθει ο κάθε πυροβολημένος υπουργός και θα μου πει "μεγάλε, από δω και πέρα στο μαγαζί σου εγώ θα κάνω κουμάντο τι μουσική θα παίζεις, και αν δεν το κάνεις θα σε πηδήξω στα πρόστιμα"?Εδώ μιλάμε όμως για μια νομοθεσία που δεν έχει σκοπό να περιορίσει ή να απαγορεύσει ή να λογοκρίνει την καλλιτεχνική έκφραση.
Με το ίδιο σκεπτικό που επικαλείται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προτείνω το 45% των ανδρικών ενδυμάτων να αποτελείται από φουστανέλες.
Πέραν της πλάκας, υπάρχουν φυσικά πολιτικές και ιδεολογικές προεκτάσεις, οι οποίες όμως ξεφεύγουν από τα πεδία ενδιαφέροντος αυτού του χώρου.
Ζούμε στην βόρεια Κορέα.Cos, δεν ζούμε στη Βόρεια Κορέα. Το κράτος δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλει δια νόμου τι μουσική θα παίζουν οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις. Εγώ στο μπαράκι μου γουστάρω να παίζω από το πρωί ως το άλλο πρωί Jazz, και μάλιστα αποκλειστικά απ'την Blue Note. Θα έρθει ο κάθε πυροβολημένος υπουργός και θα μου πει "μεγάλε, από δω και πέρα στο μαγαζί σου εγώ θα κάνω κουμάντο τι μουσική θα παίζεις, και αν δεν το κάνεις θα σε πηδήξω στα πρόστιμα"?
Ρε δεν γ@%$&#ται λέω γω... ?
Ήδη θεωρώ ότι το καθεστώς που δίνονται επιδοτήσεις στους καλλιτέχνες είναι εντελώς λανθασμένο. Χωρίς κανένα σοβαρό κριτήριο, όποιος ιδρύει ένα σχήμα ή μια ΚΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ, στέλνει ένα σχέδιο και μοιράζεται το κομμάτι του προϋπολογισμού που του αντιστοιχεί σύμφωνα με μια απλή διαίρεση.
Αυτό έχει οδηγήσει στο να υποβάλλει ο κάθε τυχάρπαστος μια μπούρδα για να τσεπώσει και στερεί τη δυνατότητα από πραγματικά καλλιτεχνικές προτάσεις με όραμα και ανάγκη στήριξης την κατάλληλη χρηματοδότηση. Γιατί από τη στιγμή που έχουν φτάσει να υποβάλλουν κάθε χρόνο πάνω από χίλιοι "καλλιτέχνες", το ποσό που τελικά φτάνει να αντιστοιχεί σε κάθε σχήμα είναι από πεντοχίλιαρο μέχρι δεκαχίλιαρο που δεν επαρκεί στο να γίνει κάποια σοβαρή παραγωγή με πρόβες κλπ. Μιλάμε λοιπόν για 5 έως 10 εκατομμύρια φόρων κάθε χρόνο πεταμένα στα σκουπίδια.
Kαι θα σου πω κι ένα άλλο κόλπο: Δε χρειάζεται καν να είσαι ο εσύ ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Μπορείς απλά να έχεις έναν χώρο στον οποίο γίνονται "καλλιτεχνικές εκδηλώσεις" και να βρεις μερικούς "καλλιτέχνες" να τα μοιραζόσαστε.Ωραίος, ούτε που το ήξερα ότι παίζει τέτοιο κόλπο! Θα το κάνω και γώ να πάρω καμιά κιθάρα της προκοπής, να μου επιστραφεί επιτέλους μια φορά κανάς φόρος που μόνο πληρώνω σα μαλάκας . Κουφάλες καλλιτέχνες όλα κόλπα είστε
Πώς θα μοιραστεί αυτή η πίτα μεταξύ των Ελλήνων δημιουργών; Και θα ρισκάρουν χώροι μαζικής συγκέντρωσης, από τα supermarkets, μέχρι τα ξενοδοχεία και τα αεροδρόμια, χωρις να έχουν κάτι να κερδίσουν εμπράκτως από αυτό;Μια παροχή στους Έλληνες δημιουργούς είναι υπό την έννοια ότι από το Χ ποσό που θα πληρώνουν όλοι αυτοί σε δικαιώματα , το 45% της πίτας θα πάει στους Έλληνες δημιουργούς.
Ούτε πρόκειται να εφαρμοστεί εν τοις πράγμασι μια τέτοια διάταξη , ούτε να ελεγχθεί η εφαρμογή της.
Τίποτα δεν θα ρισκάρουν . Θα παίζουν ό,τι παίζουν (αν τους ενδιαφέρει να παίζουν -μιλάμε για χώρους που πραγματικά δεν νομίζω να ασχολείται κανείς ούτε τι παίζει - ούτε τι ακούγεται ?) .Πώς θα μοιραστεί αυτή η πίτα μεταξύ των Ελλήνων δημιουργών; Και θα ρισκάρουν χώροι μαζικής συγκέντρωσης, από τα supermarkets, μέχρι τα ξενοδοχεία και τα αεροδρόμια, χωρις να έχουν κάτι να κερδίσουν εμπράκτως από αυτό;
Βρε να δεις τι μου θυμίζει αυτό... ?Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό γενναίοι μου...Πάμε όλοι για remix Ελλήνοφωνης μουσικής, σε ΙΝΣΤΡΟΥΜΕΝΤΑΛΕ σούπα με μισάωρο μπιτάκι.
Πράξαμε ορθώς που πλαισιώσαμε τις τάξεις των α) Ριζα Χ & 2)Επίθεση του έρρινου ηχου.Βρε να δεις τι μου θυμίζει αυτό... ?
Α, ναι, αυτό που κάνουμε (στο περίπου) με τον @Superfunk ?
Έβλεπε μπροστά αυτό το αγόρι - ?
ΈβλεπεΒλέπει μπροστά αυτό το αγόρι