Έχω δουλέψει όλα τα daws κυριολεκτικά. Τα πιο σοβαρά στα win είναι το cubase και το studio one
τι εννοείς "
σοβαρά"... εκπλήσσομαι... δηλαδή εγώ και οι φίλοι εδώ ή αλλού που δουλεύουμε το sonar έχουμε να κάνουμε με ένα
ασόβαρο (ή έστω λιγότερο σοβαρό) DAW?... επίσης μια και τα έχεις δουλέψει όλα, κατ εσέ εν γένει
σε τι είναι καλύτερα του sonar, το Cubase και το one (και μάλιστα στο workflow)?...
από περιέργεια ρωτάω από τη μία, αλλά και από την άλλη αλήθεια τώρα...
δεν πρέπει
να ξέρει κάποιος (ειδικά αρχάριος) τι είναι αυτό που θα κάνει την μεγάλη
διαφορά στην πράξη, ώστε να τον οδηγήσει στο να
βάλει το χέρι στην τσέπη και να προτιμήσει (τυφλά σε σχέση με τις πραγματικές του ανάγκες που καλά καλά δεν γνωρίζει ο ίδιος), μεταξύ των εμπορικών επιλογών που του προσφέρει η αγορά,
αντί μιας ανάλογης λύσης επαγγελματικού επιπέδου που του προσφέρεται
δωρεάν (και τα λεφτά που θα γλυτώσει π.χ. να τα επενδύσει σε μια καλύτερη κάρτα ή άλλο εξοπλισμό ή να τα φάει σουβλάκια τέλος πάντων)?...
ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή χρονιά...
---
ΥΓ1. ο μέσος χρήστης σε ένα home studio (και όχι μόνο), χρησιμοποιεί ένα ελάχιστο μέρος από τις δυνατότητες που προσφέρει ένα σύγχρονο DAW...
ΥΓ2. δεν θα επέμενα και σόρυ, αλλά δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο οι φίλοι που έχουν επικοινωνήσει κατά καιρούς μαζί μου λέγοντάς μου ότι τους απαξιώνουν στις παρέες το sonar όταν τους το προτείνω ως εν δυνάμει λύση (όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες δωρεάν software λύσεις σε διάφορα επίπεδα), με την πάλαι ποτέ απαίδευτη λογική του στυλ "έλα ρε τσάμπα είναι... τι περιμένεις τα χάλια του θα έχει... πάρε αυτό να σωθείς που το χω κι εγώ κι ο Μήτσος και ο ντουνιάς ολάκερος"... οπότε με ενδιαφέρουν οι τεκμηριωμένες απόψεις επ αυτού...