ποτε ηταν η τελευταια φορα που αγαπησατε μια μπαντα...

warpie

Μέλος
Πόντοι
38
.../εναν καλλιτεχνη σα να ησασταν 15 χρονων?"

(Ο AuditoryDriving μου βαζει ιδεες....)  :)

Να ξεκινησω λοιπον...

http://www.bombinomusic.com

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τελευταία φορά ήταν πριν 2-3 χρόνια με τους gravitysays_i . Για κράχτη θα βάλω ότι παίζουν κάτι σαν μίξη post rock/progressive rock/ελληνικής μουσικής με ξένο στίχο κι εχουν και σαντούρι το οποίο κολλάει απίστευτα με το ύφος τους. Εχουν βγάλει 2 δίσκους κι ένα κομμάτι.

http://gravitysaysii.bandcamp.com/album/the-figures-of-enormous-grey-and-the-patterns-of-fraud

http://gravitysaysii.bandcamp.com/album/the-roughest-sea

[edit: πολύ ενδιαφέρων ο bombino, είδα το δεύτερο βιντεο που παίζουν στο βιβλιοπωλειο και ομολογώ ότι με κέρδισε. Πάντα στα Νιγηρικά τραγουδαει;]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
warpie είπε:
.../εναν καλλιτεχνη σα να ησασταν 15 χρονων?"

(Ο AuditoryDriving μου βαζει ιδεες....)  :)

Να ξεκινησω λοιπον...

http://www.bombinomusic.com
Εσύ την έριξες την ιδεάρα :)

Εμένα θα πώ ότι μετά τα 15 μου που γενικά μπήκα στη μουσική με τα κλασικά (queen, clapton, rem, floyd, zep, purple, metallica, theater κτλ) λάτρεψα στα 19 μου περίπου τον Rory, τους Marillion, τους Dire Straits, τους Camel, τον Eric Johnson, τους δικους μας τους Blues Wire και τον Tom Waits μετά από πάσες φίλων και ήταν σαν να μουν πάλι 15...

Aλλά επειδή αυτά είναι και πάλι κλασικά, θα ανεφέρω τις πιο τελευταίες (όπως απαιτεί και το θέμα) μπάντες / καλλιτέχνες αν και δεν έκατσα να ακούσω πλήρη δισκογραφία : All about eve (αν και λίγο επαναλαμβανόμενοι), Crippled Black Phoenix, Gauchos, Gazpacho, Brett Garsed, Lanterna και θελω να ψάξω να βρω λιγο ατμοσφαιρική μουσική σε low tempo πχ School of Emotional Engineering. Επίσης κανα δυο παιδιά από το νοιζ μου μπήκαν σταθερά στις μουσικές μου λιστες αλλα δε θα πω ονόματα για λόγους δεοντολογίας  ;D ;D ;D

Πιστευω ότι μετά το πανεπιστήμιο μόνο ξεπέτες είχα παντως στη μουσική

Ορίστε ένα από Lanterna

xttps://www.youtube.com/watch?v=a1rF3-gk21U

Michael Lee Firkins (ok μόνο αυτό ξέρω, ξεπέτα)

xttps://www.youtube.com/watch?v=R3ZrDng4MyU

All about eve

xttps://www.youtube.com/watch?v=Mtz4B3s_8m8

Brett Garsed

xttps://www.youtube.com/watch?v=HufmYuokTBc

School of Emotional Engineering (αν και πολυ emo φάση)

xttps://www.youtube.com/watch?v=wVKVrCPSLyQ

Gauchos

xttps://www.youtube.com/watch?v=TviTCFAGr6w

Gazpacho

xttps://www.youtube.com/watch?v=O6SFPdX8vKU

PS: Πολύ ευχάριστοι οι Bombinos!

Προσπαθώ να ακούω, όσο μπορώ, καινούργια συγκροτήματα.

Κάποια από αυτά, γίνονται αγαπημένα.

'Ενα που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό (αν και δεν υφίστανται, πλέον) είναι οι "Socos and the live project band".

Απίστευτη μουσική, στίχοι, artwork και από αυτά που διάβαζα για τις ζωντανές τους εμφανίσεις, ήταν εξαιρετικοί, συνδυάζοντας μουσική, με εικόνα και χορό.

theStratWithin είπε:
Ρε συ warpie γ@μάτος ο bombino!! Συνδυάζει βορειοαφρικανικη μουσικη, μπλουζ και ροκ με απιστευτο τρόπο!
Αν τυχει και μιλησεις μαζι του θα επανεκτιμησεις πολλα περι ζωης και μουσικης.  

Καλως εχοντων των πραγματων θα παω εκει που ονειρευομαι περισσοτερο και απο τη σεληνη...  :)

Αν σε ενδιαφερει λιγο το θεμα ψαξε για Tuareg

Link Wray.Ενω τον ήξερα απο πιο παλια με τα κλασικα ροκαμπιλη κοματια του ,τωρα εχω παθει πλακα με την 70'ς πορεια του Link.Φοβερος .

Η τελευταία μπάντα που πραγματικά μου άρεσε στο σύνολο των έργων της ήταν οι Decemberists. Ειδικά τα άλμπουμ The Hazards of love και The Crane Wife αποτελούν για μένα αριστουργήματα.

Πάρτε μια τζούρα.

Εγώ πάντως περισσότερη πώρωση για μουσική έχω τα τελευταία 3-4 χρόνια παρά όταν ήμουν 15.

Για να είμαι ontopic, έπαθα την πλάκα μου όταν άκουσα Satriani και αργότερα Dream Theater. Τελευταία ακούω και αρκετά Rainbow. Ritchie rules!  8)

Όταν ήμουν νέος, είχα πάθει άσχημη πλάκα με τις συλλογές του περιοδικού Audio. Από εκεί έμαθα πχ τους Porcupine Tree, οπότε τι άλλο να πούμε, τι;

kwstas79 είπε:
Όταν ήμουν νέος, είχα πάθει άσχημη πλάκα με τις συλλογές του περιοδικού Audio. Από εκεί έμαθα πχ τους Porcupine Tree, οπότε τι άλλο να πούμε, τι;
Ναι ρε συ.

Τρομερές συλλογές.

Μαζί σου κι εγώ....  ;D

Πρέπει να μου χουν μείνει κανα δυο όμως  :-[

Οι καλλιτέχνες που έχω αγαπήσει είναι:

-O Ozzy(Randy Rhoads,Zakk Wylde),γιατί με έβαλε στη metal μουσική.

-O Buckethead γιατί η μουσική,ιδιαίτερα οι μπαλάντες του,με άγγιξαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου.

-Ο Malmsteen γιατί μαγεύτηκα από το πάντρεμα κλασικής μουσικής και ηλεκτρικής κιθάρας.

-Ο Gus G γιατί μου έδειξε ότι ακόμα και στην Ελλάδα του γυφτοpop,αν αξίζεις,θα ξεχωρίσεις και θα προκόψεις.

Αποκλείεται να ήμουν αυτός που είμαι τώρα αν δεν τους είχα ακούσει.

audiokostas είπε:
Ναι ρε συ.

Τρομερές συλλογές.

Μαζί σου κι εγώ....  ;D

Πρέπει να μου χουν μείνει κανα δυο όμως  :-[
Από τις 45 περίπου που είχανε βγει, πρέπει να μου λείπουν καμιά 10ρια, πολύ πράμα, ποιότητα.

kwstas79 είπε:
Από τις 45 περίπου που είχανε βγει, πρέπει να μου λείπουν καμιά 10ρια, πολύ πράμα, ποιότητα.
Εμένα μου χε κολλήσει (boing boing  ;D) το  .....

Επειδή όμως άλλο είναι το θέμα μας, η μπάντα που μου έκανε τεράστιο ΚΛΙΚ (και τικ σε πολλά κουτάκια αρεσκείας) είναι οι Mofro.

Καμία ρηξικέλευθη μουσική και όλα φαίνονται τόσο απλά (ενίοτε δύο ή και ένα ακκόρντο) και οικεία αλλά οι δίσκοι τους (ειδικά οι πρώτοι) είναι γεμάτοι με μικρά διαμαντάκια με αυτή την φαινομενικά απλοική low fi παραγωγή που άμα μπορείτε, κάντε τη και πείτε μου να ρθω να γράψω σε σας.

https://www.youtube.com/watch?v=0qLH9qgu4PA

Και ένα άλλο πιο εύκολο να το δείτε (δεν είναι μόνο ένα εξώφυλλο)

"Με ταξιδεύει η ροκιά τους" που θα λέγαν και κάτι ειδήμονες.... ;D ;D ;D

Και επειδή έχω το γήπεδο (σχεδόν) δικό μου βάζω στους φίλους μου και εν χορδαίς αδερφούς, Κώστα και Μανώλη άλλη μια μπάντα που μου έκανε πολλά κλικ τα τελευταία χρόνια με ένα blues με όσο fuzz περίσσεψε.....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back