Από τα 20 μας, με τις παρέες από το συγκρότηματα και τους φίλους/φίλες μας, όποτε τύχαινε να συζητάμε για μουσική, τα κορίτσια βαριόνταν. Ετσι έμαθα να μην δίνω σημασία στο τι μουσική ακούει το εκάστοτε ταίρι μου, όντας πεισμένος ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποια να συμμεριστεί έστω και λίγο το δικό μου πάθος. Σκυλούδες και thrashμεταλούδες εξαιρούνταν λόγω ιδεολογίας φυσικά (και οι δεύτερες εξαιρούνταν μόνο εάν επρόκειτο για κανένα one-night stand).
Ενιοτε μου βγήκε σε καλό, καθώς δεν είχα ποτέ προσδοκίες ούτε απαιτήσεις από τις φίλες μου. Το αντίθετο μάλιστα: ήταν πάντα μια ευχάριστη έκπληξη όταν κάποια με την οποία μοιραζόμουν τη ζωή μου και το κρεβάτι μου τύχαινε να ρωτήσει "τι ωραία μουσική είναι αυτή που ακούγεται! Τι είναι;"
Είτε ακουγόταν Max Richter είτε War.
Χιουμοριστικές σεκάνς:
1. Συμμαθήτρια στο σχολείο, τρίτη Λυκείου, nerd απρόσιτο γκομενικά, αλλά ωραίο κορίτσι, που δεν έχουμε μιλήσει ποτέ πριν, έρχεται να μου εκμυστηρευτεί ότι άκουσε το Piece of Mind των Iron Maiden και έχει ενθουσιαστεί. Ντρεπόταν να το πει στις φίλες της που άκουγαν ξέρω γω Bananarama και Kazagooggoo και απευθύνθηκε σε κάποιον που θεωρούσε ροκά
2. Πιπίνι γκρουπι, από εκείνες που ήταν ευτυχισμένες να ακολουθύν τα συγκροτηματα και να σου κουβαλάνε ξέρω γω το πιατίνι, ξυπνάει την άλλη μέρα στο σπίτι, ενώ ακούω το Goodbye & Hello άλμπουμ του Tim Buckley (συγκεκριμένα το Pleasant Street). "Τι ακούμε , ρωτάει. "Buckley" λέω εγώ βουρτσίζοντας τα δόντια. "Δεν τον ξέρω αυτόν τον δίσκο του Jeff Buckley" μου λέει σοβαρά. "Μωρό μου, είναι ο πατέρας του..."
3. Μια από τις μακροχρόνιες σχέσεις μου και πολύ αγαπημένη μου γυναίκα, είχε αποφασίσει κάποια στιγμή να μάθει μπάσο. Επαιζε ήδη κιθάρα κλασική και πιάνο. Της έδωσα ένα Ibanez McCartney μπασάκι που είχα παροπλισμένο, με στενή ταστιέρα για να μην παιδεύει από την αρχή τα χεράκια της. Τα πήγαινε καλά και κάθε φορά μου έλεγε τι της έδειχνε ο δάσκαλός της, reggae stuff και τέτοια την ενθουσίαζαν με τη ρυθμική τους στο μπάσο. Εκείνο το καλοκαίρι πριν φύγουμε για διακοπές, ο δάσκαλός της της έδωσε κάμποσα κομμάτια μαζεμένα για να τα μελετήσει το καλοκαίρι. Ερχεται στο σπίτι ενθουσιασμένη και με ρωτάει: "Αυτή την κομματάρα, το Money των Pink Floyd, το έχουμε;"