Πόσο κοστίζει μια GIBSON LES PAUL DELUXE του '82 ?

BASSKILLER

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Εδω κ λίγο καιρό έχω στην κατοχή μου μια GIBSON LES PAUL DELUXE μοντέλο του 1982.Η κατάσταση της ΑΡΙΣΤΗ.Θα ήθελα αν ξέρει κανείς να μου πεί στο περίπου, πόσο θα μπορούσα να την δώσω.Αν βέβαια ρωτάτε γιατί θέλω να χωρίσω απ αυτή την κούκλα (αυτή είναι ΔΕΞΙΑ και εγώ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ).Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο Ebay βρίσκεις από 1700 μέχρι 2500.

Την δική μου την πήρα 2110 (του 1976)

όσο την κρατάς, τόσο θα ακριβαίνει.

νομίζω τουλάχιστον.

άρα κάνε λίγο υπομονή, μπορεί να σου χαρίσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στα πενήντα σου...

ή μία σκηνή κάμπινγκ μαζί με ψυγειάκι, 2 σλίπινγκ μπαγκς και άλλα...

ή και μια άλλη, αριστερή κιθάρα.

Γενικά πάντως οι Gibson αυτής της εποχής δεν είναι και ότι πιο συλλεκτικό αφού ανήκουν στην εποχή norlin με τα γνωστά προβλήματα.

Πάντως αν επιμένεις να τη δώσεις πιστεύω γύρω στις 2000 είναι καλά και αναλόγως την κατάσταση της μπορεί να αξίζει περισσότερο ή λιγότερο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με 1500-1800 ευρώ μπορείς να βρείς εύκολα deluxe 82.

Με τα ίδια χρήματα βρίσκεις Les paul Custom 80's

Aυτό που έχει σημασία είναι η κατάσταση της κιθάρας.

Φίλος έδινε 1976 deluxe με 1500 ευρώ.

Εγώ έδωσα 1978 deluxe Pro με απίστευτο ήχο.1800 ευρώ.

Είναι απίστευτα μοντέλα οι deluxe, είχα την τύχη να παίζω με μία deluxe goldtop μια περίοδο.

Θα πρότεινα να το ψάξεις πολύ για ανταλλαγή, ώστε να μην έχεις θέμα με την τιμή της κλπ. Το θέμα είναι να την ανταλλάξεις με κάποιο αντίστοιχα καλό όργανο με τη δική σου (αφού δοκιμάσεις φυσικά) και να δώσεις τεράστια προσοχή σε ρέπλικες και άλλες τέτοιες μπανανοτραφείς gibson.

Κατά τ' άλλα, αν δεν σε "καίει" οικονομικά να την δώσεις άμεσα, όσο την έχεις τόσο θα παίρνει αξία και άνετα μπορείς να την δώσεις πολύ αργότερα για περισσότερα $ σε κάποιον (συλλέκτη ίσως?) που εκτιμά την αξία της.

Η αποψή μου είναι να την κρατήσεις κ άν βρείς κάποιον που στην ζητάει με καλή τιμή του τι δίνεις...

Τώρα σε αυτό:

Αν βέβαια ρωτάτε γιατί θέλω να χωρίσω απ αυτή την κούκλα (αυτή είναι ΔΕΞΙΑ και εγώ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ)
Μπορείς να κάνεις το κλασικό Jimi Hendrix style...

... αν κ δεν ξέρω άν θα σε βολέψει στην Gibson ;D

ffmakis είπε:
οντως,οι 70αρες & 80αρες Gibson ειναι δυστυχως ψιλομουφες και δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να γινουν πραγματικα συλεκτικες ;)

Aν μη τι αλλο βεβαια η κιθαρα που πουλαει ειναι οντως σε αριστη κατασταση...

Superfunk είπε:
οντως,οι 70αρες & 80αρες Gibson ειναι δυστυχως ψιλομουφες και δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να γινουν πραγματικα συλεκτικες ;)
ψιλομούφες? να πει κανείς πως δεν είναι κάτι το εξωφρενικό να το δεχτώ.

αλλά μούφες???????

JollyJokker είπε:
αλλά μούφες???????
Δυστυχως ισχυει...

Οχι σε ολες, αλλα οι περισσοτερες δεν εχουν σχεση με τις παλαιοτερες, μεχρι και καποιες Heritage series, early 80s, η ακομα και custom shop παιζουν καλυτερα απο70s.

Ενεκα οι πειραματισμοι της Gibson σε τεχνοτροπιες κατασκευης, ξυλων κλπ...

JollyJokker είπε:

αλλά μούφες???????
Πες τα!

Εδώ πολλοί παίρνουν chinese fakes ("ρέπλικες"=χαρακτηρισμός που δεν τους αξίζει), και μάλιστα σε τιμές Gibson USA melody maker έως studio...  Οι gibson Deluxe θα μας πειράξουν?

Τη αρχή της δεκαετίας του 80 στις 10 κιθάρες Gibson οι 4-5 θα είναι κάτω του αναμενόμενου.... Οι 3 καλές, η μιά πολύ καλή και μία τέλεια..... Με αυτά τα ποσοστά δεν μπορείς να χαρακτηρήσεις αλλιώς μια κιθάρα..... Oi Deluxe είναι η σειρά που κράτησε λίγο ψηλά την Gibson διότι τα καυσόξυλά της και οι νεωτερισμοί της θα την κατέστρεφαν.

Η δική μου Deluxe είναι σε πολύ καλή κατάσταση και τονικά στις πολύ καλές, μόνο μούφα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Απο την μικρή μου εμπειρία με τις Gibson.

Καλές κιθάρες Gibson υπάρχουν σε όλες τις περιόδους το θέμα είναι να έχεις κάποια εμπειρία να το καταλάβεις.

Εχω βρει καλές κιθάρες το '74-'78- '83- '91 η καλύτερη το '78.

Μετα το 2000 δεν έχω δοκιμάσει αξιόλογη Gibson.

Ολα αυτά είναι η άποψη μου.

Μιλάω απλές les paul  std & Custom.

Σίγουρα αν σκάσεις 4-5000 ευρώ θα βρείς ότι θέλεις.

Προσωπικα, με LP '70s δεν ειχα καλη εμπειρια.

Αρκετες φορες ετυχε να πουλαει καποιος φιλος και να ειμαι στα προθυρα, αλλα τελικα δεν...

Αντιθετως, με αλλα '70s μοντελα, SG, Firebird και καποια σκαφη, ετυχε να εχω, η να ακουσω απο φιλους, καλα κομματια. Ειδικα με SG...

Αλλα εκει, δεν αλλαξαν κατι απο τον τροπο κατασκευης...

studio54GR είπε:
Τη αρχή της δεκαετίας του 80 στις 10 κιθάρες Gibson οι 4-5 θα είναι κάτω του αναμενόμενου....
Eχω μια Gibson les Paul Custom 1983 με καταπληκτικό ήχο.

Ευχαριστώ τον φίλο μου AL την είχε για πέταμα  ;D ;D

JollyJokker είπε:

αλλά μούφες???????
κοιτα οταν με τα λεφτα που πιανουν αυτη τη στιγμη μπορεις να παρεις μεταχειρισμενες  VOS Custom shop (οι οποιες ειναι καμμια 30αρια φορες καλυτερες ;D) ειναι ψιλομουφες...αν μπορουσες να τις βρεις φτηνοτερα θα ηταν οκ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back