Πως γίνεται η δεύτερη -τρίτη φωνή ;

Παιδιά επειδή στέλνω από κινητό και δεν μπορώ να ανοίξω το λινκ τι πρόγραμμα είναι αυτό ; κανείς την πρώτη και κάνει αυτό από μόνο του τις υπόλοιπες ; βάσιμα θα ήθελα να μάθω και πως γίνεται το σωστό. Θα μπορούσα ας πούμε έξω εχω γράψει το κομμάτι και εχω κάνει και την πρώτη για να μην μπερδεύομαι , να γράψω και μια κιθάρα 3 τόνους κάτω και να τραγουδήσω την δεύτερη έχοντας βέβαια μιουταρει ότι με ενοχλεί ; είναι λύση αυτή τουλάχιστον μέχρι να μάθω να το κάνω. Μαθήματα κιθάρας κάνω οπότε θεωρώ ότι και η θεωρεία της μουσικής θα έρθει σε εμένα σιγά σιγά...

φιλοι μου γεια σας..Δουλέυω  με ενα πιανο σε εστιατορια κτλ κτλ και θα ηθελα ενα μεχανημα- εφε σαν της κοπελιας να μου κανει καποιες δευτερες τριτες στα ρεφραιν ,μπορειτε να μου πειτε πιο ειναι αυτο το εφε?Εγω απο μονος μου κανω πρωτη δευτερη και τριτη δεν εχω θεμα..Απλα θεωρω οτι θα βοηθησει την ακουστικη ωστε να μην κουραζονται τα αυτια  που ακουν μια και μονο φωνη...Ετσι λεω  για βοηθηστε...ευχαριστω

arme72 είπε:
φιλοι μου γεια σας..Δουλέυω  με ενα πιανο σε εστιατορια κτλ κτλ και θα ηθελα ενα μεχανημα- εφε σαν της κοπελιας να μου κανει καποιες δευτερες τριτες στα ρεφραιν ,μπορειτε να μου πειτε πιο ειναι αυτο το εφε?Εγω απο μονος μου κανω πρωτη δευτερη και τριτη δεν εχω θεμα..Απλα θεωρω οτι θα βοηθησει την ακουστικη ωστε να μην κουραζονται τα αυτια  που ακουν μια και μονο φωνη...Ετσι λεω  για βοηθηστε...ευχαριστω
αν και ανήθικο και τραγικό και απαίσιο θα υποκύψω στον πειρασμό μόνο και μόνο πληροφοριακα δηλαδή όχι τίποτα. Υπάρχει τέτοιο μηχάνημα και κάνει και καλή δουλειά ; κανένα σοφτγουερ που να κάνει κάτι τέτοιο ; αν και για να πω την αλήθεια θα ήθελα να το κάνω σωστά αλλά οκ... Καλή είναι η γνώση της τεχνολογίας και η δοκιμή...

aris 17561 είπε:
αν και ανήθικο και τραγικό και απαίσιο θα υποκύψω στον πειρασμό μόνο και μόνο πληροφοριακα δηλαδή όχι τίποτα.
Ξεκινάς από λάθος βάση! ;D

Αν το θεωρείς όλα αυτά, δεν θα σου δουλέψει σωστά. ;D ;D.

Θα έχεις πρόβλημα στο set up :P ;D

Υπάρχουν αρκετά voice/ vocals designers σε software.

Δεν ξέρω την πλατφόρμα που χρησιμοποιείς (DAW), αλλά με πολύ λίγο ψάξιμο θα βρεις.  

Με το σταυρό στο χέρι , καριέρα ΔΕΝ έκανε κανείς- Λόγια μεγάλων ανδρών /Λάκης Κουνελάκης!  
 ;D ;D

aris 17561 είπε:
κανένα σοφτγουερ που να κάνει κάτι τέτοιο
Θα ξαναπώ...δές το συγκεκριμένο tutorial του Μelodyne (Creating a vocal guide track 2:48)

...πήγαινε σπίτι σου και βρές το.

http://www.celemony.com/cms/index.php?id=videos#top

Αυτό που είναι εκνευριστικό είναι ΠΟΣΟ γελοία το κάνει 8)

YΓ..."ατυχώς" και τα demos του Melodyne είναι φτιαγμένα σε Mac ;D ;D

Εντάξει μαραθον μόλις παω σπίτι θα το τσεκαρω. Όταν λες ότι είναι εκνευριστικό το πόσο γελοία το κάνει εννοείς ότι είναι πανεύκολο να το προγραμματίσεις η ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι μέτριο ;

aris 17561 είπε:
Εντάξει μαραθον μόλις παω σπίτι θα το τσεκαρω. Όταν λες ότι είναι εκνευριστικό το πόσο γελοία το κάνει εννοείς ότι είναι πανεύκολο να το προγραμματίσεις η ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι μέτριο ;
Εννοώ ότι ακόμα και εγώ το έκανα βλέπωντας το tutorial. Το δε αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό...να σκίζεις τα διπλώματα ορθοφωνίας ;)

arme72 είπε:
Ακριβώς για αυτή τη δουλειά υπάρχει και το VE-20 της Boss που προανέφερα.

Ρίξε μια ματιά στο Youtube για αυτό.

arme72 είπε:
TC Helicon harmonizer G XT

Mαμάει και δέρνει λέμε.

LK είπε:
Στη δεύτερη έκδοση θα το πατάς και θα σχηματίζονται με ολόγραμμα καλλίγραμμες δεσποινίδες!

Στην τρίτη έκδοση, θα μπορείς να πας μαζί τους και για ποτό μετά το gig!  ;D

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ.... ;D ;D ;D

LK είπε:
Στην τρίτη έκδοση, θα μπορείς να πας μαζί τους και για ποτό μετά το gig!  ;D
Εγώ περιμένω αυτή την έκδοση αλλά modded χωρίς φωνή.

Jazzjoker είπε:
Θα έχει adjust knob

6596967-shut-up-button-3d-red-glossy-metallic.jpg

Jazzjoker είπε:
αφού αντέχετε δεύτερες-τρίτες φωνές...μπράβο σας!!!

Η γνώμη μου είναι να διαβάσεις λίγο γενική αρμονία και θα σου λυθούν οι απορίες. Αν θες να μάθεις, αν θες απλά να το κάνεις χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτο που κάνεις πάρε ενα voice harmonizer. Αν θες να μαθεις άρχισε βασικα απο τετράφωνες μικτές χορωδιες ανεπτυγμενης και συνεπυγμενης μορφης να δεις τις εκτάσεις και το πως κινουνται οι φωνες, αλλα να ξερεις οτι έχει πολλούς κανονες να μελετησεις. Αυτα.  ;)

Sorry ξεχασα ολα αυτα με την προυπόθεση οτι ξέρεις τουλαχιστον τα θεωριτικα απ'εξω αν οχι............

Ο ποιο απλος τροπος ειναι σε διαστηματα τριτης. Θα ελεγα κι ο πιο συνηθισμενος, κι αυτος που θα σε μπερδεψει λιγοτερο για αρχη. ΔΕΝ ειναι ο μοναδικος ομως και αμα το παρεις αμετι μουχαμπετι οτι τα κανουμε ολα ετσι θα οδηγηθεις σε τραγικα λαθη και υπεραπλουστευσεις. Ειναι ομως ενας μπουσουλας για να παρεις μια ιδεα.

Κανε το εξης (δεν ξερω το επιπεδο σου στη θεωρια, γι αυτο στα λεω μπακαλικα. Αν τα ξερεις αυτα αγνοησε το):  Πιασε ενα οποιοδηποτε οσο πιο απλο γινεται γνωστο τραγουδι, περνα το σε ΝΤΟ ματζορε ή ΛΑ μινορε (αναλογα) και παιξε στο πιανο (συνθ,οτιδηποτε) τη μελωδια ΜΟΝΟ στα λευκα πληκτρα παιζοντας συνεχεια δυο πληκτρα ταυτοχρονα με ενα κενο πληκτρο αναμεσα τους.  (Π.Χ. ΝΤΟ - ΜΙ, ΜΙ - ΣΟΛ, ΛΑ - ΝΤΟ κλπ)

Ειναι ομως ενας κατα βαση λανθασμενος και εμπειρικος απλοϊκος τροπος ισα ισα για να παρεις μια ιδεα σαν ακουσμα.  Το λεω αυτο για να προλαβω τα κραξιματα :P :P ....

Οκ για να καταλάβω λίγο. Αν ένα τραγούδι στο ρεφρέν έχει ρε # , λα # , σι , φα # , φα , ρε # . Η πρώτη φωνή πατάει πάνω σε αυτό... Η δεύτερη σε τι νότες θα πατάει με την μέθοδο της τρίτης .... 

Οκ για να καταλάβω λίγο. Αν ένα τραγούδι στο ρεφρέν έχει ρε # , λα # , σι , φα # , φα , ρε # . Η πρώτη φωνή πατάει πάνω σε αυτό... Η δεύτερη σε τι νότες θα πατάει με την μέθοδο της τρίτης .... 

ετσι οπως το παιξα στην κιθαρα μου κανει να ειναι σε ΡΕ# μινορε. πρωτη δουλεια λοιπον: το μεταφερουμε σε πιο απλη κλιμακα, στη ΛΑ μινορε συγκεκριμενα. ετσι αυτο που γραφεις

ΡΕ#          ΛΑ#           ΣΙ              ΦΑ#          ΜΙ#(και ΟΧΙ Φα) ΡΕ#

θα γινει

ΛΑ            ΜΙ             ΦΑ              ΝΤΟ          ΣΙ                              ΛΑ

παιζοντας το στο πιανο με τριτες (ανα δυο λευκα πληκτρα) θα γινει

ΛΑ-ΝΤΟ     ΜΙ-ΣΟΛ      ΦΑ-ΛΑ       ΝΤΟ-ΜΙ      ΣΙ-ΡΕ                        ΛΑ-ΝΤΟ

οποτε ακουγοντας το θα παρεις μια ακουστικη ιδεα για το πως βγαινει και μετα θα το παιξεις - τραγουδησεις στην αρχικη τονικοτητα.  ΑΛΛΑ ξαναλεω οτι ο τροπος ειναι μπακαλικος και συμπτωματικα λειτουργει - ενιοτε.

Το γιατι ομως το φα που εγραψες το εκανα ΜΙ#, και το πως το μετεφερα ολο σε απλη κλιμακα απαιτουν βασικες γνωσεις μουσικης θεωριας που καλο ειναι να μαθεις....  

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back