Πως γίνεται αυτό?

Mike G

Μέλος
Πόντοι
38
http://www.learnenglish.org.uk/games/magic-gopher-central.swf

Παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα?Πως καταφέρνει να βρίσκει συνέχεια αυτό που σκέγτομαι.

(Όταν σας ζητάει να επιλέξετε σύμβολο πρέπει να επιλέξετε αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό μετά την αφαίρεση που σας ζητά να κάνετε)

Mike G είπε:

Παιδιά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα?Πως καταφέρνει να βρίσκει συνέχεια αυτό που σκέγτομαι.

(Όταν σας ζητάει να επιλέξετε σύμβολο πρέπει να επιλέξετε αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό μετά την αφαίρεση που σας ζητά να κάνετε)
Εγώ το δοκίμασα με τον αριθμό 43 (αυτόν που προτείνει σαν παράδειγμα) και δεν βρήκε το σωστό αποτέλεσμα.

trolley είπε:
Εγώ το δοκίμασα με τον αριθμό 43 (αυτόν που προτείνει σαν παράδειγμα) και δεν βρήκε το σωστό αποτέλεσμα.
Σίγουρα επέλεξες το σύμβολο για το 36 ε?Γτ και γω το ίδιο λάθος έκανα.Επέλεγα για το 43.

http://wiki.answers.com/Q/Discuss:How_does_the_Magic_Gopher_game_work

Για όλους τους αριθμούς από 11 μέχρι 99 το αθροισμα τους και η αφαίρεση του απο τον αρχικο αριθμό σου δίνει ενα πολλαπλάσιο του 9.

Αν δεις κάθε φορά που βγαίνει η κάρτα με τα σχήματα (που αλλάζουν κάθε φορά) όλα τα πολλαπλάσια του 9 έχουν το ίδιο συμβολο για αυτό τον λόγο η πρόβλεψη είναι πάντα σωστή.

Oύτε σε αυτόν που σκέφτηκα, ούτε στο προιόν της αφαίρεσης αντιστοιχεί το σύμβολο.

Στην δεύτερη φορά έβγαλε το σωστό.

Είναι συγκεκριμένοι οι αριθμοί που βγάζουν αυτά τα αποτελέσματα.

Σε κάθε γύρο, αλλάζουν οι θέσεις των συμβόλων, όμως οι συγκεκριμένοι αυτοί αριθμοί έχουν τα ίδια σύμβολα μεταξύ τους.

Edit: Μας πρόλαβαν

Should Not Be είπε:
Τσέκαρε και αυτό ;)

http://en.akinator.com/
Aaaaaa!!!Κερατάδες!!Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τον αλγόριθμο ή πως στο διάολο δουλεύουν?

Brad Pit έβαλα και όταν ρώτησε αν ο χαρακτήρας ήταν κοντά στην Angelina Jolie είπα ''με τσάκωσε ο φούστης!!!'' ;D ;D

Εδιτ: Άρα και σε αυτήν την περίπτωση οι αριθμοί αντικαθίστανται από ονόματα αλλά η λογική είναι αυτούσια...

Όχι ακριβώς... βασικά δεν υπάρχει κόλπο, είναι θέμα στατιστικής, συνδιαστικής, δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται. Παίξε λίγο ακόμα ;)

Should Not Be είπε:
Όχι ακριβώς... βασικά δεν υπάρχει κόλπο, είναι θέμα στατιστικής, συνδιαστικής, δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται. Παίξε λίγο ακόμα ;)
Λογικά θα έχει ένα pool προσώπων στους οποίους θα έχει δώσει χαρακτηριστικά και ανάλογα με τις ερωτήσεις/απαντήσεις  αποκλείει.Πάντως, όταν ρώτησα για τζακ νίκολσον έκανε πολύ περισσότερη ώρα να μου το βγάλει και απάντησα πιο πολλές ερωτήσεις.Ειδικά όταν πατάς probably πολλές φορές.

Ναι, μια τεράστια βάση δεδομένων που μαθαίνει κιόλας, σε συνδιασμό με την τελείως εκτός κλίμακας φυσική ανθρώπινη αντίληψη για τα μεγάλα νουμερα το κάνουν πολύ εντυπωσιακό.

Ωραίο αυτό με τα νούμερα. (Για όσους δεν το βρήκε, ξανακάντε τις πράξεις σας ισχύει κανονικά)

Ο Ακινάτορ είναι κλασσικό. Και επίσης σου ζητάει κιόλας αν δεν το βρει να του πεις ποιον σκέφτηκες ώστε να ενημερώνεται η βάση...!

Evilnye είπε:
Ωραίο αυτό με τα νούμερα. (Για όσους δεν το βρήκε, ξανακάντε τις πράξεις σας ισχύει κανονικά)

Ο Ακινάτορ είναι κλασσικό. Και επίσης σου ζητάει κιόλας αν δεν το βρει να του πεις ποιον σκέφτηκες ώστε να ενημερώνεται η βάση...!
Ναι μόλις φακέλωσα μία φίλη μου  ;D ;D

Mike G είπε:

Ας πούμε ότι έχουμε δύο τυχαία ψηφία, το χ και το ψ. Τότε ο διψήφιος ακέραιος που προκύπτει από αυτά (αν πούμε ότι το χ είναι το ψηφίο των δεκάδων, και το ψ των μονάδων) μπορεί να γραφεί σαν "10*χ+ψ.". Πχ. για χ=4 και ψ=3, έχουμε τον αριθμό 43, ή 10*4+3.

Αν προσθέσουμε τα δύο ψηφία, και τα αφαιρέσουμε από τον διψήφιο ακέραιο που σχηματίζουν, έχουμε την παράσταση "(10*χ+ψ)-(χ+ψ)", το οποίο κάνει 9*χ, επομένως το αποτέλεσμα είναι πάντα πολλαπλάσιο του 9. Δηλαδή οι πιθανές τιμές είναι 0,9,18,27,...,90, ανάλογα με το ψηφίο των δεκάδων.

Οπότε το πρόγραμμα δείχνει στον πίνακα πάντα το ίδιο σύμβολο για τα πολλαπλάσια του 9 (διαφορετικό κάθε φορά), και "πέφτει" μέσα.  ;)

infectme247 είπε:
Ας πούμε ότι έχουμε δύο τυχαία ψηφία, το χ και το ψ. Τότε ο διψήφιος ακέραιος που προκύπτει από αυτά (αν πούμε ότι το χ είναι το ψηφίο των δεκάδων, και το ψ των μονάδων) μπορεί να γραφεί σαν "10*χ+ψ.". Πχ. για χ=4 και ψ=3, έχουμε τον αριθμό 43, ή 10*4+3.

Αν προσθέσουμε τα δύο ψηφία, και τα αφαιρέσουμε από τον διψήφιο ακέραιο που σχηματίζουν, έχουμε την παράσταση "(10*χ+ψ)-(χ+ψ)", το οποίο κάνει 9*χ, επομένως το αποτέλεσμα είναι πάντα πολλαπλάσιο του 9. Δηλαδή οι πιθανές τιμές είναι 0,9,18,27,...,90, ανάλογα με το ψηφίο των δεκάδων.

Οπότε το πρόγραμμα δείχνει στον πίνακα πάντα το ίδιο σύμβολο για τα πολλαπλάσια του 9 (διαφορετικό κάθε φορά), και "πέφτει" μέσα.  ;)
A γεια σου αυτό ζητούσα να μάθω μιας και δεν σκαπμάζω και πολύ από μαθηματικά ;D

Loki είπε:
http://wiki.answers.com/Q/Discuss:How_does_the_Magic_Gopher_game_work

Για όλους τους αριθμούς από 11 μέχρι 99 το αθροισμα τους και η αφαίρεση του απο τον αρχικο αριθμό σου δίνει ενα πολλαπλάσιο του 9.

Αν δεις κάθε φορά που βγαίνει η κάρτα με τα σχήματα (που αλλάζουν κάθε φορά) όλα τα πολλαπλάσια του 9 έχουν το ίδιο συμβολο για αυτό τον λόγο η πρόβλεψη είναι πάντα σωστή.
Το νίκησα αυτό!

Σκέφτηκα τον Εαρεντιλ (οχι αυτον στο νοιζ,τον αυθεντικό:)) και μου είπε αν είναι απο του τολκιν τα βιβλία και γω του είπα ναι και μου λέει: ο γκλορφιντελ.Όχι λέω ΄γω και απαντάει :Bravo!You have defeated me!

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

-Arthur C. Clark
Που είδες sufficiently advanced technology σε μια απλή προσθαφαίρεση;

theoctapus είπε:
Που είδες sufficiently advanced technology σε μια απλή προσθαφαίρεση;
Ο Arthur Clark την είδε, όχι η κουφή λεοπάρδαλη...  :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back