- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 2,493
αν και χρησ/ποιω διάφραγμα τέρμα)
Δεν δουλεύει καθόλου διάφραγμα. Τα πας πολύ καλά με την τοποθέτηση της φωνής στο κατάλληλο ηχείο, αλλά χρησιμοποιείς τον λαιμό σου για να παράγεις τη φωνή. Όχι το διάφραγμα.
αν και χρησ/ποιω διάφραγμα τέρμα)
Δεν δουλεύει καθόλου διάφραγμα. Τα πας πολύ καλά με την τοποθέτηση της φωνής στο κατάλληλο ηχείο, αλλά χρησιμοποιείς τον λαιμό σου για να παράγεις τη φωνή. Όχι το διάφραγμα.
Αν τραγουδήσω 3 ώρες με αυτόν τον τρόπο και με αρκετά ψηλό chest, θα βραχνιάσει η φωνή μου, αν το παρακάνω μπορεί να ακούγομαι και σαν άρρωστος που πρέπει να πιεί τσάι.
Το θέμα είναι ότι νιώθω πως το στομάχι μου έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορεί να σπρώξει άλλον αέρα.
Πρέπει να παίρνεις πολύ μικρές αναπνοές, ειδικά στις δύσκολες νότες
Σου είχα περιγράψει 2 ασκήσεις στα πρώτα ποστ, ώστε να ελέγχεις τον αέρα που βγάζεις και να δυναμώνεις το διάφραγμα.
Αυτό πάντως ότι πρέπει να παίρνω μικρές αναπνοές μου φαίνεται πολύ κουλό. Δηλαδή πως γίνεται με μικρές αναπνοές να αντέχω περισσότερο σε ψηλές νότες;
Δεν το έχω δουλέψει καθόλου αυτό, όχι μόνο από τις ασκήσεις που μου έδωσες αλλά γενικά και από αυτά που άκουσα από YouTubers. Άρα λογικά αυτό μου λειπει και έχω μείνει πίσω. Η όπως αλλιώς το λένε το "Closure" της φωνής.