• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Πώς να βελτιώσω την φωνή μου; Έκανα πρόοδο;

Ένα update. Παρεμπιπτόντως όταν τελειώσω την σεζόν (δουλεύω τώρα) το αποφάσισα θα πάω σε ωδείο φουλ course, θεωρία, φωνή, σολφεζ, χορωδία κτλ.

Τι έμαθα; Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, σαν να με ήρθε επιφώτιση το έμαθα. Εκτός από το διάφραγμα, με κάποιον τρόπο ελέγχω την φωνή μου μέσα στο στόμα μου για να ελευθερώσω τον λαιμό μου.

Σκέφτομαι την φωνή σαν να είναι συγκεντρωμένη σε μια μπίλια, και την μετακινώ από τον λαιμό ποιο πάνω. Νιώθω ότι όταν πάω σε ψιλές νότες, αυτήν η μπίλια "χοντραίνει" και δεν χωράει (κλείνει τον λαιμό), αλλά αν την μετακινήσω ποιο πάνω που υπάρχει χώρος (στο στομα) τότε δεν κλείνει ο λαιμός.

Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να αλλάζεις από chest σε head voice. Σε chest είμαι, απλώς κάπως μετακινώ την φωνή πάνω από τον λαιμό για να μην μου κλείνει και τραγουδάω με το κεφάλι στην ουσία στις ψιλές νότες αλλά χωρίς να αλλάζω την φωνή σε head.

Καταλαβαίνετε τι εννοώ; ?

Αν ξέρετε να μου πείτε ακριβώς τι κάνω, και αν είναι κάποια τεχνική και πως λέγετε για να την ψάξω.

Se afhnw ston epomeno.mp3

Se exw erwteftei.mp3

Attachments

Ο καθένας τα εκφράζει διαφορετικά αυτά που νιώθει και κάνει με τη φωνή του (και όχι μόνο). Σημασία έχει ότι ακούγεσαι πολύ καλύτερα από πριν, προσωπικά ακούω κάνει μεγάλη βελτίωση!

Η απόφαση να πας σε ένα ωδείο είναι ιδανική, πολύ καλά θα το κάνεις, και θα δεις ότι όλα θα βγάλουν νόημα πολύ πιο γρήγορα. Θα έχεις άμεσο feedback από κάποιον που ζει από αυτό, οπότε είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

• Like
Reactions: nbampaliaris

Trending...

Νέα θέματα