- Πόντοι
- 1
ελεος εννοω στο sequencer!!!! ...ενας μουσικος το κανει τυχαιαRayDTutto είπε:Error in statement!
ελεος εννοω στο sequencer!!!! ...ενας μουσικος το κανει τυχαιαRayDTutto είπε:Error in statement!
novalaptop είπε:ελεος εννοω στο sequencer!!!! ...ενας μουσικος το κανει τυχαια
τυχαιες ειναι οι αποκλισεις σε σχεση με το grid ....διαβασε και τα αλλα που εχω ποσταρει πιο πανω. οι "συνειδητες αποκλισεις" που λες δεν υπαρχουν.συνηδειτες αποκλισεις σε αυτο το θεμα θα μπορουσε να θεωρηθει οταν μετακινεις τις νοτες με το χερι στο midi editor αλλα σε σχεση με το grid ειναι τυχαια η μετατοπιση τουςmanosx είπε:Όχι, ΔΕΝ το κάνει τυχαία, όχι όταν γκρουβάρει. Τυχαίες είναι οι ασήμαντες αποκλίσεις από χτύπημα σε χτύπημα, αποκλίσεις που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ατέλεια. Το groove όμως είναι συνειδητές αποκλίσεις από το grid του μετρονόμου, που δίνουν άλλη αίσθηση στο beat.
Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα, το ένα αφορά να ακούγεται ο ρυθμός σαν να τον παίζει ντράμερ, το άλλο σαν να τον παίζει ΚΑΛΟΣ ντράμερ![]()
Το ίδιο ισχύει και για το groove quantize, για αυτό άλλωστε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο παίξιμο ως βάση για αυτό, μόνο τυχαίο δεν είναι, θα σου έλεγα πριν αρχίσεις να φτιάχνεις tutorial να μελετήσεις λίγο πρώτα.
novalaptop είπε:τυχαιες ειναι οι αποκλισεις σε σχεση με το grid ....διαβασε και τα αλλα που εχω ποσταρει πιο πανω. οι "συνειδητες αποκλισεις" που λες δεν υπαρχουν.συνηδειτες αποκλισεις σε αυτο το θεμα θα μπορουσε να θεωρηθει οταν μετακινεις τις νοτες με το χερι στο midi editor αλλα σε σχεση με το grid ειναι τυχαια η μετατοπιση τους
Defining the term 'groove' is not so easy, but most people would agree that a groove (good or bad!) results from the rhythmic variations a performer introduces into their playing compared to a regular, grid‑based performance of the same notes, and that those rhythmic variations are repeated as a regular pattern.
απο το ιδιο αρθρο ....manosx είπε:Καλά, το να μην ξέρεις τα βασικά δεν είναι κακό,αλλά να θέλεις να διδάξεις κιόλας αυτό είναι... ξεκίνα από εδώ για να καταλάβεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ το groove quantize, και στην πορεία μας... διδάσκεις κιόλας ;D ;D ;D
http://www.soundonsound.com/sos/jul12/articles/cubase-0712.htm
manosx είπε:[size=1[/B]
15pt]and that those rhythmic variations are repeated as a regular pattern.[/size]
Τυχαίο ναι... :
novalaptop είπε:το να μην ξερεις αγγλικα δεν ειναι κακο αλλα οχι και να μας δινεις link στα αγγλικα
manosx είπε:Ότι πεις δάσκαλε ;D ;D ;D
novalaptop είπε:κοιτα εγω δεν πηγα να διδαξω κανεναν απλα εβαλα ενα video για το ableton live
εννοειτε οτι επαναλαμβανεται το groove στο sequencer αλλα η συζητηση ξεκινησε απο εκει και ειχε παει στους μουσικους και τι ειναι το groove.και εγω ειπα οτι κανενας μουσικος δεν μπορει να κανει με τετοια ακριβεια αυτο που λες. τωρα το groove που επαναλαμβανεται το rhythmic variations σε σχεση με το grid λεει αυτο που λεω εγω.δηλαδη οτι δεν σκαει στο grid και αυτο το κανει με τυχαιο τροπο!! εκει κολλαει η λεξη variationsssss.
για τον πολυ απλο λογο οτι δεν υπαρχει ενα μαγικο groove και οτι το καθε διαφορετικο groove εχει αλλες αποκλισεις απο το grid.το randomiser στο δεινει ως επιλογη γιατι ξερουν οτι οι αποκλισεις ειναι τυχαιες(αλλα ως εναν βαθμο μιλαμε για milliseconds) και αν το groove που εφαρμοζεις δεν "κολησει" στο mix να προσπαθησεις να το κολλησεις αυξανοντας το randomiser,αλλα και παλι ειναι δυσκολο να κολλησει ακομα και ετσι. οποτε μετα διορθωνεις και με το χερακι.δες και το video παρακατω που σου δειχνω το groove αναλυτικα και με 0% randomiser...οι αποκλισεις ειναι τυχαιες.manosx είπε:Δάσκαλε, μια ερώτηση δάσκαλε, φώτησέ μας με την παρουσία σου και απάντησέ μας:
Αφού για σένα το groove δεν είναι τίποτα άλλο από το randomize, πες μας δάσκαλε:
Γιατί το Ableton έχει τόσα groove patterns δάσκαλε; Γιατί δεν έχει απλά ένα randomize button; Γιατί να υπάρχουν groove επιλογές για swing, για heavy backbeat κλπ; Αφού στην τύχη είναι όλα! ???
Τέτοιο άσχετο χρόνια έχω να δω. ;D ;D
novalaptop είπε:για τον πολυ απλο λογο οτι δεν υπαρχει ενα μαγικο groove και οτι το καθε διαφορετικο groove εχει αλλες αποκλισεις απο το grid.το randomiser στο δεινει ως επιλογη γιατι ξερουν οτι οι αποκλισεις ειναι τυχαιες(αλλα ως εναν βαθμο μιλαμε για milliseconds) και αν το groove που εφαρμοζεις δεν "κολησει" στο mix να προσπαθησεις να το κολλησεις αυξανοντας το randomiser,αλλα και παλι ειναι δυσκολο να κολλησει ακομα και ετσι. οποτε μετα διορθωνεις και με το χερακι.δες και το video παρακατω που σου δειχνω το groove αναλυτικα και με 0% randomiser...οι αποκλισεις ειναι τυχαιες.