Πως ηχογραφούμε κιθάρες; Έτσι:

boukas

Μέλος
Πόντοι
36
Μιας και πολύ συχνά ρωτάμε πως θα βάλουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα με τα μηχανήματά μας και βρήκα και αυτό το βιντεάκι, επιβάλλεται να το μοιραστώ:

http://www.imperialmastering.com/guitartonevid/

Ο τυπάς αναλύει από τις χορδές και φτάνει μέχρι βαθύτερα θέματα. Το καλό είναι ότι αν εφαρμόσουμε τα περισσότερα από αυτά που λέει πχ σε κανά pod ή software, τότε θα πάρουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Φυσικά ισχύει για όλα τα είδη κιθάρας τα όσα λέει και όχι μόνο για τις μεταλλοκιθάρες, οπότε enjoy  :)

Δεν έχω ήχο στο pc που είμαι αλλά βλέπω το headstock από μια Ibanez στα αριστερά οπότε σίγουρα ξέρει τι λέει  ;D

Απίστευτο βίντεο...Έμαθα πολλά πράγματα..

Thanks boukas. 8)

ωραίο βίντεο, αν και τον βρήκα "κάπως απόλυτο" σε κάποια σημεία...

θα ταν πολύ καλό αν υπήρχε μια αντίστοιχη παρουσίαση στα ελληνικά {βίντεο ή ακόμα καλύτερα σε ζωντανό Noiz workshop} κυρίως για τις θέσεις των μικροφώνων, τα περι φάσης και τι διαφορετικό θα κάναμε αν θέλαμε να γράψουμε κιθάρες πέραν του μέταλ.

Οι θέσεις των μικροφώνων είναι στάνταρ και αλλάζει τα κιθαρα/μαγνήτες/ενισχυτής;

Ααααα, ξεχάστηκα πριν..(πώς το παθα εγώ αυτό :D)

Bouka τροποποίησε σε παρακαλώ, τον τίτλο ως εξής:

Αυστηρώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ βίντεο για φυσιολογικούς ανθρώπους. Όσοι επιθυμούν να τολμήσουν να το δουν, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η γονική συναίνεση.

Είναι λίγο μεγάλος, αλλά αξίζει τον κόπο. ;)

Ωραίο video.. Ευχαριστούμε bouka.. Νταξ, ο τύπος πρέπει να είναι λίγο καμμένος αλλά τα έλεγε απλά και κατανοητά.. Κάτι έμαθα και γω, αν και βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο αλλάζουν οι μέθοδοι ηχογράφησησς αν πρόκειταια για άλλο είδος μουσικής..(πχ alternative rock) Και πάλι thanx..

Μ'αρέσει που τον χαρακτηρίζετε ψείρα κ καμμένο ρε παιδιά  ;D Όταν μιλάμε για δουλειά ενός επιπέδου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να φέρεσαι έτσι. Thanks ρε μπουκάκο, πολύ ενδιαφέρον το βίδιο. :)

Αυτός είναι χειρότερος και από τον superfunk. Άκου εκεί αλλαγή χορδών ανά 3-4 ώρες  :o

Το καλό είναι ότι σε γενικές γραμμές τα όσα λέει εφαρμόζονται σε όλα τα είδη κιθάρας. Απλά αλλάζεται τα υλικά με τα κατάλληλα για κάθε είδος και voila. Πχ εκεί που λέει για dimarzio evo, βάλτε κανά bare knuckle, εκεί που λέει για 5150+mesa βάλτε vox+fender και το πιανετε το νόημα.  ;)

εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει γίνει pin το thread

:o :o :o

Ο Χριστός με γυαλιά μου είπε πως να ηχογραφώ κιθάρα  :o :o

Και μου φάνηκαν λίγο υπερβολικά αυτά τα "μακρια από line6" κλπ.. Δεν έχουμε όλοι τα λεφτά για μέσα ή 5150

είπε ότι κάνεις δουλίτσα και ότι είναι πολύ ευέλικτα μηχανήματα

αλλά για τον ήχο που ακούς από τα μεγάλα γκρουπ θες λαμπάτα

σκηνικά :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back