Πως μπορώς να κρατάω την τεχνική μου στα live

nosi

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Όπως λέει και το θέμα απλά όταν κάνω λαιβ δεν μπορ΄ς να συντηρήσω την τεχνική μου μια το ότι ξαναφτιάχνω το σετ μια ότι τις περισσότερες φορές έχω πίεση χρόνου και άγχος δεν μπορώ έυκολα να έχω τεχνική πραγμα που γίνετε μονο στις συναυλίες γιατι?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
mr_davidoff είπε:
βαθιες ανασες και να φανταζεσαι οτι ολοι απο κατω ειναι γυμνοι.
αυτο σε τι θα βοηθησει??? ??? ??? ???

noe13 είπε:
αυτο σε τι θα βοηθησει??? ??? ??? ???
Γυμνοί μαύροι με click track στο αυτί. Άντε εσύ παίξε λάθος μετά.

Τι εννοεις δε μπορεις να κρατας την τεχνικη σου στο live? Πχ οτι ενω στο σπιτι εχεις καθαρα διπλα στο 180 στο live σου "βρωμιζουν". Αν αντιμετωπιζεις τετοια θεματα τοτε φταινε μαλλον 2 πραγματα.

1 το μικρο ή καθολου ζέσταμα

2 Το οτι πας να παιξεις πραγματα τα οποια δεν εχεις κανει ακομα κτημα σου. Πραγματα τα οποια ειναι στα ορια των ικανοτητων σου. Παντα οταν παιζεις στα ορια σου θα κανεις λαθη. Ακομα και οι πιο φτασμενοι και παιχταραδες ποτε δεν παιζουν live στα ορια τους. Μπορει εμεις να τους βλεπουμε να παιζουν "σπαζοκεαλιες" και ταυτοχρονα να μιλανε στην καμερα αλλα για το επιπεδο τους παιζουν κατω απο τα ορια τους.

Συμπερασμα

Κανε ζεσταμα

διωξε το αγχος

μη προσπαθεις να παιξεις στα ορια σου

harilatron είπε:
Γυμνοί μαύροι με click track στο αυτί. Άντε εσύ παίξε λάθος μετά.
Α,σαν τον Κεντερη ενα πραμα!!!

mr_davidoff είπε:
βαθιες ανασες και να φανταζεσαι οτι ολοι απο κατω ειναι γυμνοι.
For the fun of it!

1.32

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
hwept είπε:
Tο οτι πας να παιξεις πραγματα τα οποια δεν εχεις κανει ακομα κτημα σου. Πραγματα τα οποια ειναι στα ορια των ικανοτητων σου. Παντα οταν παιζεις στα ορια σου θα κανεις λαθη. Ακομα και οι πιο φτασμενοι και παιχταραδες ποτε δεν παιζουν live στα ορια τους.Συμπερασμα
  Σοφά λόγια!          ΄Προσωπικά, τα κομμάτια που είναι να βγούνε, προσπαθώ πάντα να τα κάνω κτήμα μου, σε μεγαλύτερες απο το κανονικό ταχύτητες, ώστε στις κανονικές τους να είμαι άνετος ( Ξεκινάω πάντα όμως απο πολύ χαμηλές ώστε να γίνει κτήμα μου και το groove)

RayDTutto είπε:
For the fun of it!

1.32

Σόρρυ για το οφτόπικ αλλά πρέπει να ειπωθεί: Δεν τον κατηγορώ καθόλου.

Για μένα τα εξής:

1)Μειώση(όσο περισσότερο τόσο καλύτερα) του άγχους!

2)Ζέσταμα

3)Σωστές και Πολλές πρόβες πριν το live.

Επίσης εγώ προσωπικά όταν παίζω live κλπ, δεν αρχίζω και τα καφάσια μπύρας,whiskey κλπ...Μην με πείτε ξενέρωτο :P, αλλά νιωθω υπευθυνος για την μπάντα μου!

chrisvek είπε:
Επίσης εγώ προσωπικά όταν παίζω live κλπ, δεν αρχίζω και τα καφάσια μπύρας,whiskey κλπ...Μην με πείτε ξενέρωτο :P, αλλά νιωθω υπευθυνος για την μπάντα μου!
Απ ότι καταλαβαίνω το αλκοόλ σε χαλάει στα live.. Aλλά μην παίρνεις σα δεδομένο ότι αυτό είναι που ισχύει για όλους... ;)

Απ' ό,τι θυμάμαι ένας καλός Γερμανός μουσικός που είχε επισκεφτεί παλιό μουσικομάγαζο της Αθήνας του οποίου ήμουν θαμών προ εικοασετίας, μου είχε πει σχετικά την εξής συμβουλή: στα ζωντανά να μην υπερβαίνω το 70% των δυνατοτήτων μου.

Σημασία στο λάιβ έχει να δώσεις ένα ευχάριστο θέαμα-ακρόαμα με ροή, ατμόσφαιρα και feeling. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό ούτε όταν παίζεις οριακά, αλλά κατά τη γνώμη μου ούτε καν όταν "προσπαθείς". Τα πράγματα που παίζεις πρέπει να βγαίνουν τεχνικώς αβίαστα. Και αν θέλεις να παίζεις εντυπωσιακά στα λάιβ, πρέπει να ανεβάζεις συνέχεια το επίπεδό σου στην πρόβα/μελέτη, ώστε αυτό το 70% να αντιστοιχεί σε κάτι πραγματικά καλό.

Τα δυο σέντια μου...

NoIzY είπε:
Απ ότι καταλαβαίνω το αλκοόλ σε χαλάει στα live.. Aλλά μην παίρνεις σα δεδομένο ότι αυτό είναι που ισχύει για όλους... ;)
Για παράδειγμα δες αυτόν τον τύπο! Δεν τον έχει χαλάσει καθόλου!!!  ;D ;D

Sorry για το offtopic

NoIzY είπε:
Καμία σχέση!Ίσα ίσα....Αλλά για φαντάσου έναν drummer,λίγο κουρασμένο,με λίγο περισσότερο αλκοολ,να μην μπορει να συγχρονιστει....Μου είχε τύχει π.χ να δω στην Θεσ/κη σε ένα μαγαζί ένα ντραμερ να βγαίνει εκτος ρυθμου κατά πολύ!Δεν ήταν και οτι πιο ωραίο(για τους μουσικούς γύρω του ακόμα πιο πολύ)....anyway!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back