Αντιθετα, οι δημοσιεύσεις του καθε πικραμενου στο facebook ειναι και αυτες μεν διαφημισεις, διοτι ολοι το παιζουν κονιορδοι ή αμολανε "δελτια τυπου" για το που θα σπαταλησουν την ανουσια ζωη τους αποψε, αλλα δε σου λενε οτι ειναι διαφημισεις. Θελουν να σε πεισουν οτι κρυβεται καποιος νοημων ανθρωπος απο πισω, πραγμα σπανιοτατο.
Tότε ίσως να πάψεις να ακολουθείς/έχεις φίλους κονιόρδους και λεζάντες ή αν πρόκειται για άτομα που δεν μπορείς να αποκλείσεις τελείως, επέλεξε να παραμείνεις φίλος αλλά να μην τους ακολουθείς, οπότε απαλλάσσεσαι και από τις δημοσιεύσεις τους.
Πιστεύω πως τα κοινωνικά μέσα εξαρτώνται από τον χρήστη/χρήση.
Για εμένα το facebook, το οποίο έχω διαμορφώσει 99% μουσικά-επαγγελματικά,
με έχει βοηθήσει να γνωστοποιώ που θα παίξω,να βρω άτομα να παίξω,μου βγάζει παρόμοια προφίλ,διαφημίσεις για συναυλίες και φεστιβάλ που ίσως θα διέφευγαν της προσοχής μου,κ.λ.π.
Λίγο με νοιάζει αν το ίδιο μέσο χρησιμοποιείται από φελλούς που κάνουν duckface και καημένες που ποστάρουν τον κώλο τους.
Και για όσους μένουμε στο εξωτερικό, τα social media είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μένουμε σε επαφή με ανθρώπους που είναι μακριά μας.
Οπότε για μένα ρόλο παίζει η χρήση. Αν έχεις μέτρο στη χρήση και τα εκμεταλλευτείς προς όφελός σου, μια χαρά είναι τα social media.
Eντάξει, μπορεί το tik tok να μη σώζεται από όπου και αν το πιάσεις,
αλλά το fb είναι μια χαρά..
Όσο για τα προσωπικά δεδομένα, είναι πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα..