Επειδή δουλεύω (και) σαν μουσικός, δεν υπάρχει τίποτα από τον μουσικό εξοπλισμό μου που να μην μου έχει δώσει τα λεφτά του πίσω. Και εξοπλισμό που μου έχει χαλάσει έχω αγοράσει δύο φορές προκειμένου να κάνω την δουλειά μου.
Ο εξοπλισμός μου χρησιμοποιείται εντατικά, οπότε ακόμα και "αχρειαστη" αγορά να κάνω, ενισχυτή κιθάρα κτλ, δεν θα είναι αχρειαστη τελικά γιατί η φθορά που θα φάει ο ενισχυτής, τα τάστα της κιθάρας κτλ (μιας και μιλάμε για εντατική χρήση και όχι στολισμένα στο σαλόνι, μιλάμε για καθημερινή ΦΘΟΡΑ) θα την γλυτώσει κάποιο άλλο κομμάτι του εξοπλισμού μου.
Αν δεν ήμουν σε αυτή την κατάσταση, πχ ήμουν χομπίστας, εννοείται ότι θα ήμουν πολύ πιο ολιγαρκής και θα σκεφτόμουν δύο και τρείς και δέκα φορές να αγοράσω κάτι σχετικό με μουσικό εξοπλισμό, μιας και είναι ακριβό χόμπυ. Εννοείται ότι ο καθένας κάτι ότι θέλει με τα χρήματα του και το δικαίωμα στην ευτυχία το έχουμε όλοι (ο καθένας ορίζει διαφορετικά τι τον κάνει ευτυχισμένο).
Ο πεθερός μου εξ Ουαλίας και το αφεντικό του μπασίστα μας είναι δύο τύποι που είναι συλλέκτες (όχι ιδιαίτεροι παίκτες). Να πηγαίνεις σπίτι τους και να βλέπεις είκοσι και βάλε κουτσουρα επιπέδου custom shop τα περισσότερα. Χαίρομαι για αυτούς αλλά και να μου λέγανε να ανταλλάξω την συλλογή τους με την δική μου, θα έλεγα όχι.
Το "ταξίδι" όλα αυτά τα χρόνια που έχω κάνει στην αναζήτηση, σε αυτά που πήρα και σε αυτά που δεν πήρα και το δέσιμο με αυτά τα όργανα σε εκατοντάδες μην πω χιλιάδες gigs δεν τα αλλαζω με κανενός συλλέκτη τα όργανα που ζουν σε μια θήκη σε μια ντουλάπα.
Χαρείτε την μουσική και αυτά που έχετε και όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε ?