Πολλές Φθηνές ή μια ακριβή κιθάρα;

Εγώ όχι, αλλά σε αυτήν αναφέρθηκε ο αγαπητός Δημήτριος 
εγω είμαι ο τελευταίος.

Προηγήθηκαν άλλοι πιό εμφατικά.

Και είναι ουσιαστικά η επωδός σε αρκετά πρόσφατα θέματα, από αυτά των συλλογών του Λάκη, του προσφατου μοντέλου Μποναμάσα κλπ.

Για μένα δεν ήταν ποτέ, αλλά πλέον έχω αρχίσει να το λαμβάνω υπόψη.

Από τις τρεις ακριβές που έχω οι δυο είναι επώνυμες η άλλη χειροποίητη.

Η πρώτη επώνυμη αγοράστηκε στα πέτρινα χρόνια που δεν μπορούσες να έχεις πάνω από μιά κιθάρα, η άλλη επειδή ήθελα να πάρω μια σύγχρονη αμερικάνικη.

Δεν αγοράστηκαν σαν επένδυση, αλλά σήμερα ΕΙΝΑΙ επένδυση.

Αλλά μεταξύ μας όσο φτηνές να είναι οι squier και οι epiphone, σαν όνομα βαραίνουν πολύ περισσότερο από μια HB ή δεν θυμάμαι καν τα ονόματα των άλλων.

Απο την άλλη αν είμασταν επώνυμοι θα πουλούσαμε τις squier/epiphone για 10 και 15 Χ

Με γνώμονα την αξία μεταπώλησης αγοράζετε εσείς τα όργανα σας??
Ένα καλά φτιαγμένο όργανο το οποίο είναι και μάρκα θα πουληθεί αν χρειαστεί σε μια καλή τιμή, γιατί να μην το λάβουμε αυτό υπόψη μας όταν αγοράζουμε...

γιατί να μην το λάβουμε αυτό υπόψη μας όταν αγοράζουμε
Αν είσαι συλλέκτης, να το λάβεις υπόψη. Αν είσαι μουσικός, δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να το σκεφτείς.

Αν είσαι συλλέκτης, να το λάβεις υπόψη. Αν είσαι μουσικός, δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να το σκεφτείς.

δεν ρωτάς εμένα, αλλά δεν είμαι τίποτα απο τα δυο.

Κανονικά όλα αυτά που έχω δεν δικαιολογούνται να τα έχω.

Δεν μου επιστρέφουν τίποτα

Καλά εδώ που τα λέμε η "υπεραξία" ενός οργάνου (ηλεκτρικής κιθάρας) είναι ένα μη προβλέψιμο και αβέβαιο γεγονός,  το οποίο εξαρτάται από ασταθμητους παράγοντες.

Στις αρχές των 80s πετούσαν τις stratocaster για τις πιο metal κιθάρες. 

Η gibson τώρα ξανά άρχισε να παίρνει τα πάνω της.

Ξέρει κανείς την αξία των HB ,ύστερα από 40 χρόνια, έστω και ως cult items;

Τα όργανα που έχουμε,  δεν θα ζήσουμε να δούμε την πορεία τους στο μέλλον. 

Τώρα, αν μια gibson μπορεί να την πάρεις 2.500 και να την πουλήσεις ύστερα από 10 χρόνια 2.100 , οκ και μια HB στα 200 ευρώ,  μια χαρά την πουλάς 130 ξέρω γω.

Οι μουσικοί είναι και λίγο συλλέκτες, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές σε αυτά

• Συμφωνώ
Reactions: Έκτορας
Καλά εδώ που τα λέμε η "υπεραξία" ενός οργάνου (ηλεκτρικής κιθάρας) είναι ένα μη προβλέψιμο και αβέβαιο γεγονός,  το οποίο εξαρτάται από ασταθμητους παράγοντες.

Στις αρχές των 80s πετούσαν τις stratocaster για τις πιο metal κιθάρες. 

Η gibson τώρα ξανά άρχισε να παίρνει τα πάνω της.

Ξέρει κανείς την αξία των HB ,ύστερα από 40 χρόνια, έστω και ως cult items;

Τα όργανα που έχουμε,  δεν θα ζήσουμε να δούμε την πορεία τους στο μέλλον. 

Τώρα, αν μια gibson μπορεί να την πάρεις 2.500 και να την πουλήσεις ύστερα από 10 χρόνια 2.100 , οκ και μια HB στα 200 ευρώ,  μια χαρά την πουλάς 130 ξέρω γω.

ενα εντελώς βιομηχανοποιημένο προιόν, όπως οι ΗΒ δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ αξία, εκτός αν ήταν Limited ed ή κλείσει αύριο η ΗΒ

όπως πχ κανείς δεν περίμενε οτι οι γιαπωνέζικες strat ή οι πρώτες squier θα ήταν σήμερα τοσο sought after.

Επίσης ποτέ δεν ξέρεις αν σταματήσει η fender πχ την eric johnson (δεν ξέρω αν ήδη σταμάτησε) πόσο πάνω θα πάρει αυτή που έχεις και ΑΝ θα θέλεις να τη δώσεις για 10Χ παραπάνω ή να λες έχω μια απ αυτές.

Και λέγοντας για Χ παραπάνω, μη την δώσουμε για ένα σαλάμι, μέρες που ζούμε

Οι μουσικοί είναι και λίγο συλλέκτες, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές σε αυτά
Ναι, αλλά κανείς δεν αγοράζει όργανα με την αξία μεταπώλησης στο μυαλό. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει ποτέ κάποιον που να σκέφτεται έτσι, τη σκέψη αυτή τη  θεωρώ τουλάχιστον άκυρη για μουσικό.

Κανονικά όλα αυτά που έχω δεν δικαιολογούνται να τα έχω.
Πότε θα δικαιολογούνται, όταν κλείσεις να παίξεις live στο Albert Hall?

Δεν μου επιστρέφουν τίποτα
Απόλαυση και χαρά σού επιστρέφουν, δεν σου φτάνουν? Μήπως περιμένεις κι εσύ να κάνεις...απόσβεση τα λεφτά που έχεις δώσει σε όργανα?

ενα εντελώς βιομηχανοποιημένο προιόν, όπως οι ΗΒ δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ αξία, εκτός αν ήταν Limited ed ή κλείσει αύριο η ΗΒ
Ακομα και αυτό,  το ξέρεις;

Ξέρεις πόσο πουλιούνται μουφα βιντεοκασσετες και μουφα ταινίες σήμερα;

Π.χ. ο ανθρωποφάγος του Ντ' Αμάτο ;

Πότε θα δικαιολογούνται, όταν κλείσεις να παίξεις live στο Albert Hall?

Απόλαυση και χαρά σού επιστρέφουν, δεν σου φτάνουν? Μήπως περιμένεις κι εσύ να κάνεις...απόσβεση τα λεφτά που έχεις δώσει σε όργανα?

απόλαυση και χαρά θα μπορούσε να προσφέρει η πρώτη που είχα και φτάνει.

Είναι λίγο (λίγο) το ίδιο με τα κουστούμια ή ακόμα καλύτερα με τα μπουφάν. Ενα φτάνει

Ακομα και αυτό,  το ξέρεις;

Ξέρεις πόσο πουλιούνται μουφα βιντεοκασσετες και μουφα ταινίες σήμερα;

Π.χ. ο ανθρωποφάγος του Ντ' Αμάτο ;
όταν έχουν πουληθεί 1000000 απ αυτές μάλλον όχι

ξέρεις τι αξία έχει σήμερα ένα χαρτονόμισμα των 50000000 εποχής Τσολάκογλου?

το 1960 τα καίγανε για να ζεσταθούν

Εγώ πιστεύω ότι ο ΛΚ μετά την αγορά της Gibson είδε με άλλο μάτι τη συλλογή του. Οπότε έχει μπει στο μυαλό του η σκέψη να πουλήσει τις φθηνές σιγά σιγά μιας και δεν προλαβαίνει να τις παίζει όλες και να πάρει 1 ή 2 καλά όργανα.

ΥΓ επειδή πήγε 9 η ώρα δεν ξέρω αν θα απαντήσει τώρα γιατί ίσως πήγε για ύπνο επειδή ξυπνάει στις 4

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
όταν έχουν πουληθεί 1000000 απ αυτές μάλλον όχι

ξέρεις τι αξία έχει σήμερα ένα χαρτονόμισμα των 50000000 εποχής Τσολάκογλου?

το 1960 τα καίγανε για να ζεσταθούν
Περιμένε να δούμε πόσες θα χουν μείνει όμως σε 40 χρόνια από τώρα. 

Μην μπερδεύουμε τραπεζογραμματια με υλικά αντικείμενα.

Και το 500 ευρώ σήμερα,  μισό ευρώ αξία έχει (ουτε καν).

Εγώ πιστεύω ότι ο ΛΚ μετά την αγορά της Gibson είδε με άλλο μάτι τη συλλογή του. Οπότε έχει μπει στο μυαλό του η σκέψη να πουλήσει τις φθηνές σιγά σιγά μιας και δεν προλαβαίνει να της παίζει όλες και να πάρει 1 ή 2 καλά όργανα.

ΥΓ επειδή πήγε 9 η ώρα δεν ξέρω αν θα απαντήσει τώρα γιατί ίσως πήγε για ύπνο επειδή ξυπνάει στις 4
όχι εδώ είναι.

Αν ο ΛΚ ήταν ο Κνοπφλερ (γερμανιστί) και πουλούσε τη συλλογή του, οι φτηνές θα πιάνανε 10πλάσια τιμή εύκολα

Είναι λίγο (λίγο) το ίδιο με τα κουστούμια ή ακόμα καλύτερα με τα μπουφάν. Ενα φτάνει
Αν ένα φτάνει, ένα θα είχες/είχαμε. Αλλά τελικά ποτέ δεν φτάνει ένα, είτε αυτό είναι μπουφάν είτε κιθάρα είτε synth είτε...Ο μύθος του "τα απολύτως απαραίτητα" (διότι εκεί πάει η κουβέντα) μόνο στις κομμουνιστικές χώρες είχε πέραση, και τα αποτελέσματα τα είδαμε.

Εγώ πιστεύω ότι ο ΛΚ μετά την αγορά της Gibson είδε με άλλο μάτι τη συλλογή του. Οπότε έχει μπει στο μυαλό του η σκέψη να πουλήσει τις φθηνές σιγά σιγά μιας και δεν προλαβαίνει να τις παίζει όλες και να πάρει 1 ή 2 καλά όργανα.

Δεν θα άλλαζα καμία επιλογή μου, ούτε θα πουλούσα ποτε κιθάρα (εκτός αν τα είχα ανάγκη).

Δεν πήγα ακόμα για ύπνο γιατί έχω δουλειά λίγο στο γραφείο. 

Περιμένε να δούμε πόσες θα χουν μείνει όμως σε 40 χρόνια από τώρα. 

Μην μπερδεύουμε τραπεζογραμματια με υλικά αντικείμενα.

Και το 500 ευρώ σήμερα,  μισό ευρώ αξία έχει.
κι αυτά συλλεκτικά είναι

μη νομίζεις οτι έχουν μείνει πολλά.

Αλλά μόνο η σκέψη ότι κάποτε ήταν εκατομύρια αρκεί για να μην έχουν αξία.

Αν σου πούν ότι φτιάχτηκαν 100 και ίσως σώζονται 10 και έχεις 1 κάτι λέμε...

Δεν πήγα άλογα για ύπνο γιατί έχω δουλειά λίγο στο γραφείο. 
πες μας ότι έχεις και άλογα

κι αυτά συλλεκτικά είναι

μη νομίζεις οτι έχουν μείνει πολλά.

Αλλά μόνο η σκέψη ότι κάποτε ήταν εκατομύρια αρκεί για να μην έχουν αξία.

Αν σου πούν ότι φτιάχτηκαν 100 και ίσως σώζονται 10 και έχεις 1 κάτι λέμε...
Επιμένω ότι δεν είναι το ίδιο. 

• Like
Reactions: sultan of string
Πάντως αν μου έλεγε κάποιος την Gibson ή 9εννια HB , τις hb θα επέλεγα. 

Πάντως αν μου έλεγε κάποιος την Gibson ή 9εννια HB , τις hb θα επέλεγα. 
να κρατήσεις ή να πουλήσεις?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα