Όσο γίνεται πιο απλά και συνοπτικά:Lord_Goumis είπε:-δηλαδή μπορώ να έχω ένα καθαρό και ένα βρώμικο κανάλι κατευθείαν από τον ενισχυτή την ώρα που παίζω και συνδέοντας την πεταλιέρα στο fx loop να μπορώ να προσθέτω ό,τι εφέ θέλω (chorus, delay κ.τ.λ.)? Σόρρυ αν είναι χαζή απορία αλλά τόσα χρόνια με τους μικρούς ενισχυτές δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τέτοια συνδεσμολογία! Ο TECH21 έχει την ίδια δυνατότητα??
Σ'έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή,όπως είναι ο τυπικός ενισχυτής για κιθάρα, υπάρχουν 2 στάδια:
Α/ Προενίσχυσης,
Β/ Ενίσχυσης.
Η προενίσχυση (preamp) παίρνει το ασθενές σήμα της κιθάρας, το διαμορφώνει (ανάλογα με την τιμή που θα δώσεις στο gain σε clean-overdrive,το "φιλτράρει" bass,mid,treble κλπ.) και το ενισχύει.
Δεν το ενισχύει όμως τόσο, που να είναι αρκετό, για να "κουνήσει" το μεγάφωνο.
Tο ήδη ενισχυμένο σήμα, πηγαίνει λοιπόν στη συνέχεια στο 2ο στάδιο της ενίσχυσης (Power amp) ώστε να το κάνει αρκετά ισχυρό,για να κουνήσει το μεγάφωνο.
Η λούπα δεν είναι τίποτε άλλο από μια "παράκαμψη" σε αυτή τη διαδρομή του σήματος,και αποτελειται από την έξοδο της προενίσχυσης (SEND), και την είσοδο της ενίσχυσης (RETURN).
Θεωρητικά η δουλειά του τελικού είναι να παίρνει το διαμορφωμένο σήμα της προενίσχυσης,και να το κάνει πιο δυνατό, χωρίς να παρεμβαίνει ("χρωματίζει").
Στην πράξη βέβαια, οι περισσότεροι τελικοι χρωματίζουν τον ήχο,ειδικά οι λαμπάτοι
-To Power engine είναι το 2ο στάδιο ενός ενισχυτή + καμπίνα,αφού μιλάμε για combo,και είναι σχεδιασμένο να μήν χρωματίζει τον ήχο που λαμβάνει.
Άρα αν συνδέσεις τη GT, θα πάρεις τον ήχο που έχεις διαμορφώσει σ'αυτήν, απλά πιο δυνατά.
Εκτός απο Volume, έχει και EQ, κι έτσι μπορείς να παρέμβεις στο τελικό αποτέλεσμα που παίρνεις απ'την GT,ή απ'οτιδήποτε συνδέσεις
To Power engine δεν έχει το πρώτο στάδιο (Preamp),
άρα αν σ ένδιαφέρει να διαμορφώσεις τον ήχο σου απ'τον ενισχυτή,και όχι απ'την GT,χρησιμοποιώντας την μόνο σαν πολυεφφέ στη λούπα του ενισχυτή,
θα σου πρότεινα να πάρεις,έναν καλό λαμπάτο και όχι τρανζιστορ,για να έχεις τουλάχιστον καλούς Clean και Drive ήχους.
Το Power engine δεν είναι το καλύτερο μηχάνημα που κυκλοφορεί,είναι όμως κατά την άποψή μου το καλύτερο για τα χρήματα που κοστίζει,έχοντας τη δυνατότητα για μια πληθώρα χρήσεων, και είναι ίσως το πιο κατάλληλο για πεταλιέρες και για ενίσχυση των software (guitar rig κλπ),στα χρήματα αυτά.