Εγώ από τον πωλητή θέλω να γνωρίζει την πραμάτια του. Να ξέρει τι πουλάει ώστε περίπτωση που χρειαστεί να μπορεί να μου προτείνει ανάλογα με τις ανάγκες μου.
Ορθώς έχει επισημανθεί σε πολλά ποστς ότι ο πωλητής πρέπει να ξέρει τι πουλάει και να προτείνει ανάλογα με τις ανάγκες του υποψήφιου πελάτη, αλλά τα μουσικομάγαζα δε θα μπορούσαν να εξαιρούνται
από την περίπτωση καταστημάτων που μπαίνεις και αναρωτιέσαι πως και γιατί έχει προσληφθεί ο εκάστοτε πωλητής.
Διάβασα με ενδιαφέρον ειδικά τις παλαιότερες ιστορίες και θεωρώ ότι κυρίως εξαιτίας του internet είναι πλέον πιο δύσκολο να επαναληφθούν τέτοιας καταστάσεις, μιας και ο πελάτης έχει πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών.
Επίσης κάτι Thomann και Musikstore,έχουν κόψει το βήχα όσων στρογγυλοκάθονταν επί χρόνια σε μονοπωλιακές τακτικές.
Όσο για το εξωτερικό,μιας και έχω επισκεφτεί και τον Thomann και κάποτε έμενα δίπλα στο Musikstore,
δεν είναι αυτονόητο ότι οι πωλητές είναι πάντα τίποτα guru.
Και όταν λέω όχι τίποτα guru, έχω πετύχει κοπελίτσα στο τμήμα ακουστικών οργάνων που δεν είχε ιδέα και δεν έπαιζε καν, και μόλις τις έλεγες κάτι,έτρεχε να ρωτήσει και ξαναγυρνούσε να σου απαντήσει..
Επίσης μπορεί στο Musikstore να έχει ηχομωνομένους θαλάμους ώστε να πάρεις την κιθάρα και να την κουμπώσεις όπου θέλεις,μπορεί να έχει και μία καταπληκτική φάση που μπορείς να δοκιμάσεις σχεδόν όλα τα πετάλια της αγοράς,αλλά και στα δύο μαγαζιά τόσο τα ακριβά ακουστικά όσο και τα ηλεκτρικά όργανα είναι σε αίθουσα που πας
μόνο αν σου δώσουν κλειδί και κάποιες φορές παραμένει ο πωλητής μέχρι να δει τι καπνό φουμάρεις.
Και πολύ καλά κάνουν.
Και έχοντας περάσει σαν φοιτητής από γνωστό/γνωστά καταστήματα της Αθήνας σαν πωλητής,
ας δώσω και μια άλλη οπτική.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να κατεβάσεις για έναν αρχάριο,πιτσιρίκο ή μη,για άτομο που δεν είναι "προβλεπόμενος", μια custom shop.
Και δεν έχει να κάνει με το αν έχουν τα λεφτά ή όχι, αλλά με το αν αρχικά είναι σε θέση να σου δώσουν την κιθάρα πίσω όπως τους την έδωσες.
Γιατί αν εγώ σαν πωλητής έχω να προσέχω τον εκάστοτε που έχει στα χέρια του ένα όργανο 3 χιλιάδων και παράλληλα να πάω να σηκώσω το τηλέφωνο,να,να..........όπως συμβαίνει στα περισσότερα ελληνικά μαγαζιά,ζήτω που καήκαμε.
Σας μιλάω για πράγματα που έχουν γίνει..
Από το να πέσει φραπές, γρατσουνιές,μέχρι και πτώσεις επειδή ο πελάτης δεν μπόρεσε να επανατοποθετήσει την κιθάρα στην επιτοίχια βάση.
Πάμε και στους βιρτουόζους..
Ναι, σε πολλά μαγαζιά έχουν υπάρξει/υπάρχουν ποζεράδες,υπερόπτες,κ.λ.π.
Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική.
Ότι κάποτε πετύχαινες σαν πωλητή σε κατάστημα,π.χ.αυτόν
και μπορεί να σε κινητοποιούσε να μάθεις το όργανο,να παίξεις όπως αυτός,κ.λ.π.