- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,003
Κοίταξε, είναι φανερό ότι είσαι "συμπαθών" προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ή - τουλάχιστον - απάδεις του τρίο Στούντζες, όπως το λες). Μην κάνεις όμως το λάθος να νομίζεις ότι εγώ είμαι δεξιός (όπως το κάνουν άλλοι στο φόρουμ), διότι δεν συμβαίνει.mwahmilt είπε:Οσο για το γελιο που εριξες βλεποντας τους στο κρυο,δηλ. ο Σαμαρας ειχε υψηλοτερο αιματοκριτη και δεν κρυωνε?
Κατ' επέκταση, μην κάνεις το λάθος να με ρωτάς απαξιωτικά προς το Σαμαρά, διότι θα σου απαντήσω ως αριστερός και θα σου πω ότι από την αριστερά περιμένω ακριβώς να μην υιοθετεί τα μαρκετινίστικα/γελοία επικοινωνιακά κόλπα του κάθε Σαμαρά. Τυχόν αποτυχία της να το κάνει, αποτιμάται από εμένα προσωπικά ως κάτι αισχρότερο από την οποιαδήποτε δεξιά καραγκιοζιά, διότι ακριβώς περιμένω περισσότερα σε ανθρώπινο (τουλάχιστον) επίπεδο.
Έχοντας πει όλα αυτά, και επειδή είσαι νέος στο φόρουμ, να πω και σε 'σένα ότι είμαι φιλελεύθερος και ότι θεωρώ τους δεξιούς και τους αριστερούς εξίσου άσχετους με τις πολιτικές μου πεποιθήσεις.
Όμως, πιστεύω ότι η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα, επιτέλους τελείωσε. Λέω "επιτέλους" διότι πίσω από κάθε ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση της τελευταίας 35ετίας υπάρχει ένας πολιτικός αρχηγός-μεσσίας ο οποίος χρησιμοποιώντας λαϊκίστικα επιχειρήματα υφαρπάζει την ψήφο του εκλογικού σώματος και τους κοροϊδεύει (κάτι με το οποίο ήδη συμφώνησες).
Στο μέλλον, ας έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας: αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα του πολιτεύματος που έχουμε (και του Συντάγματος), και όχι το να υπάρχει ΕΝΑΣ μάγκας και καραμπουζουκλής αρχηγός που να "παραιτεί" υπουργούς από το αεροπλάνο (έτσι, για να θυμηθούμε και τον πρώτο διδάξαντα). Το ότι η πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας που έχουμε δεν είναι δα και η καλύτερη οφείλεται κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να είναι αρχηγός αυτής της κυβέρνησης και την αρνήθηκε. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ότι μέσα σε λίγους μήνες δε θα ήταν δυνατόν να υπάρξει εντελώς νέο και άμεμπτο πολιτικό προσωπικό - θα γίνει και αυτό όμως.
Μέχρι τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ας παραδεχθεί επιτέλους τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και του κόμματός του, ας αποφασίσει τις συμμαχίες του σε περιβάλλον ειλικρίνειας και ας απορρίψει κάτι γελοίους που έχει υπό τη στέγη του (αναπόφευκτο για έναν τόσο νέο αρχηγό). Αν τα κάνει αυτά, θα πάρει την κυβέρνηση της χώρας.
Αν όχι, μην έχεις καμμία αμφιβολία ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ παρόμοια με τη σημερινή: ο άνθρωπος που θα σταθεί μπροστά στο γερμανικό κοινοβούλιο και θα πει "παιδιά, θυμάστε που είχαμε δώσει κάτι δανεικά στην Ελλάδα;.. ε, ξεχάστε τα...." απλώς δεν έχει γεννηθεί ακόμη.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: