fenderiarhs είπε:
Eχεις μια μανια με τις offshore, μονο που ουτε η Κυπρος, ουτε η Ιρλανδια, ουτε η Πορτογαλια, μπηκαν σε μνημονιο εξαιτιας των offshore. Πολυ δε περισσοτερο η Ισπανια.
Εγω γιατι υποπτευομαι οτι αυτη η δαιμονοποιηση των offshore, τοσο διαδεδομενη στους ελληνες πολιτικαντηδες , και τους οπαδους συγκεκριμενων ιδεολογικων αποχρωσεων (εκ των οποιων αμφιβαλλω αν ενα 1% γνωριζει τι ειναι οffshore και τι σημαινει παγκοσμια οικονομια ;D ;D ;D ;D ;D ;D), υποκρυπτει στην πραγματικοτητα ενα αγχος για ακομα μεγαλυτερο κρατος με τα συν αυτω παρελκομενα.
Δεν νομίζω να ανέφερα τπτ για Πορτογαλία,Ισπανία ,ούτε πως οι Ιρλανδοί είχαν οφσορ εταιρίες και γι αυτό έπαθαν ζημιά .Για την Κύπρο απ αυτά που έχω διαβάσει λέγεται πως μαζεύτηκε χρήμα από ρώσους ''άγνωστης προέλευσης'',βασικά δεν είδα να επενδύεται και κάπου .
Οφσορ εταιρίες έχει και ο Βουλγαράκης ,ο Άκης , ο Βερνίκος ,αρκετοί γιατροί,δικηγόροι κλπ προφανώς και δεν δαιμονοποιώ έναν οικονομικό όρο ,αλλά τη χρήση που κάποιοι κάνουν βρίσκοντας πάτημα στο παράθυρο του νόμου .
Παρόμοιο παράδειγμα έφερα και με τις δηλώσεις πάγιων στοιχείων εταιριών που δεν έχουν σχέση με το παραγωγικό τους αντικείμενο πχ μεζονέτες, ακριβά αυτοκίνητα,θαλαμηγούς .
Παρόμοια επίσης με ενοχλεί χώρες της ΕΕ όπως το Λουξεμβούργο ,ή και εκτός όπως η Ελβετία το Λιχνενστάιν λειτουργούν κλείνωντας το μάτι στη βρωμιά.
Αν θέλω περισσότερο κράτος? Από το ανύπαρκτο δικό μας ? Ναι ,θέλω κράτος ,γιατί το κράτος είμαι εγώ ο πολίτης που επιλέγω τους εκπροσώπους μου και δεν μου τους επιβάλει ο κάθε ''επενδυτής'' .
Θέλω κράτος ,όχι τη μαριονέτα που έχω. Τώρα αν αυτό στα δικά σου αυτιά φαντάζει κουμμουνιστικό μόρφωμα τι να πω .Υποθέτω πάντως πως πουθενά σε κανένα κείμενό μου δεν εξέφρασα θαυμασμό σε ανατολικά καθεστώτα και περελκόμενα......τι παρελκόμενα αλήθεια τπτ ξηροκάρπια και κανά φρουτάκι ? ;D ;D ;D
Το αν πρέπει να είσαι η όχι σε μια ΕΕ που προσπαθεί με αργά βήματα να μετασχηματιστεί σε μια ομοσπονδία κρατών στη κατάσταση που βρισκόμαστε εμείς ,θα το κρίνει η ιστορία και όχι η δική μου προσωπική άποψη ή όχι .
Και δεν ήμαστε μόνο εμείς σε άνιση μοίρα ,είναι και οι πρώην ανατολικές χώρες.
Χωρίς να θέλω να το παίξω ξύπνιος ,απλά σκέφτομαι καμιά φορά πως δεν θα έκανα συνεταιριλίκια με έναν συνεργάτη πολύ πιο πλούσιο από μένα ,τη στιγμή που δεν ξέρω εγώ ο ίδιος και τι δουλειά έχω στο μυαλό μου να κάνω μαζί του............άσε δε που αυτή τη στιγμή ,δεν με αντιμετωπίζει ισότιμα ,ούτε καν σα συνέταιρο ,αλλά σαν οφειλέτη .
Όχι ότι δεν είμαι ,αλλά τόσα χρόνια τι έκανε ? Αδιαφορούσε? ή μήπως καλοκοίταγε τις μετοχές μου?
Προσωπικά ο ίδιος για πολλά χρόνια ήμουν συνέταιρος σε επιχείρηση και μάλιστα με ''μειοψηφικό πακέτο μετοχών'' ;D Λουζώμουνα όλες τις στραβές αποφάσεις της πλειοψηφίας και την ώρα του κέρδους τα κέρδη μου πενιχρά . Αυτός είναι ο λόγος που είπα πως θα έπρεπε να κοιτάξουμε τι ζητάμε από έναν συνεταιρισμό και μετά να πάμε σαν αξιοπρεπή μέλη-αν δεν έχουμε τις ανάλογες μετοχές ώστε να είμαστε ισότιμοι. Εμείς και τότε που μπήκαμε στην ΕΟΚ χαριστικά μπήκαμε ,όπως κάτι βουλγαρίες ,ρουμανίες και ξέρεις οι χάρες δημιουργούν και υποχρεώσεις ,αν δεν καταφέρεις να αποδειχθείς αντάξιος ,πόσο μάλλον όταν μπήκαμε και στο Ευρώ .Που ούτε άξιοί του ήμασταν ,ούτε κάναμε κάτι για να βελτιωθούμε όλα αυτά τα χρόνια .