trolley είπε:
Ok, θα τσιμπήσω και θα απαντήσω. Όχι τώρα όμως διότι έχω πονόδοντο. Πάρε εν' τούτοις μία προκαταβοή
Το κείμενό σου το διάβασα από κάτω προς τα πάνω (δηλ. η πρώτη σου παράγραφος ήταν η τελευταία που διάβασα) και όταν έφτασα στην αρχή του, απλώς βρήκα την εξήγηση για όσα είχα ήδη διαβάσει.. σκέφτηκα "α, να για ποιο λόγο διαφωνούμε". Και ναι, βεβαίως διαφωνώ με τα γεγονότα που αναφέρεις, διότι δεν τα αναφέρεις απλώς, αλλά επιχειρείς ταυτόχρονα να τα χρωματίσεις, λες π.χ. ότι και οι ιρλανδοί "πέσαν" σε μνημόνιο, αδιαφορώντας για το ότι οι ιρλανδοί είχαν την ευκαιρία τους να μην "πέσουν" αλλά επέλεξαν να "πέσουν". Βέβαια, δεν συμφωνούν όλοι οι ιρλανδοί με αυτό (πουθενά στις δημοκρατίες δεν συμφωνούν όλοι με μία απόφαση), αλλά συμφωνούν οι περισσότεροι και εμένα αυτό μου φτάνει.
Επίσης, λες ότι βλέπεις κάτι βιλάρες και τις αποδίδεις σε ιδιοκτήτες οφ-σορ εταιρειών (που το ξέρεις
ενώ όλες οι βιλάρες που συνάντησα εγώ σε πρόσφατη περιοδεία μου στη νότιο αττική ανήκουν σε δημοσιο-υπαλληλαράδες του ελληνικού κράτους (που το ξέρω;.. είδες ότι δεν το ξέρουμε ούτε εγώ ούτε εσύ
και επίσης λες ότι αυτοί (που έχουν τις βιλάρες) δεν προσφέρουν τίποτε στη χώρα, το οποίο επίσης δεν ξέρεις...
Πιστεύω ότι σύντομα (μετά τον πονόδοντο) θα αναθεωρήσεις διότι μάλλον θα σε εκνευρίσω (προσωρινά, έστω).
Δεν ξέρω τι σημαίνει "φαντασιακά προσωπική", αλλά ναι πιστεύω ότι δεν απηχείς τις απόψεις κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού χώρου εν' γνώσει σου. Όμως ρε φίλε, υπάρχει άλλος απομονωτισμός εκτός από εκείνον τις βόρειας κορέας; Ποιος είναι, ποιος τον έχει; Εννοείς απομονωτισμό τύπου Ιράν; Τύπου Ζιμπάμπουε; Εκούσιο ή ακούσιο; Δημοκρατικά επιλεγμένο και υποστηριζόμενο ή όχι;
Ούτε εγώ.
Κάνω διαλείμματα εν μέσω συγγραφής του ύμνου ;D ,οπότε ταλαίπωρε και καταπονημένε λόγω πονόδοντου μη με παραξηγείς για τη καθυστέριση στην απάντηση
Να πάω λοιπόν κι εγώ ανάποδα ''φαντασιακά προσωπική θεωρία'' ,υποθετική κατάσταση που έχει παράξει η κεφάλα μου ,αλλά είναι αδύνατο να εφαρμοστεί τη στιγμή που ζω μαζί με άλλους ανθρώπους σε μια χώρα του πλανήτη ;D
Η Νορβγηγία πχ είναι απομονωμένη,επειδή δεν είναι στην ΕΕ ? Αυτό εννοώ απομόνωση ,δεν εννοώ κλειστά σύνορα ,ούτε έξω από οργανισμούς εμπορίου και άλλα συναφή ,απλά μπορείς να επέμβεις κάπως παραπάνω σαν κρατική οντότητα σε σημεία που μπορεί να πονάς παραπάνω απ ότι σου επιτρέπει μια πολιτικοικονομική ένωση που ακόμα είναι σε διαδιακασία ένωσης κι εμείς στη κατάντια που είμαστε δεν μας επιτρέπεται να αρθρώσουμε λόγο.......χώρια που δεν έχουμε κατασταλάξει και στο τι πραγματικά θέλουμε ,όχι σήμερα ,αλλά και στο παρελθόν.
Πχ ,είπε πιο πάνω ο ΣΦ ,δεν μπορείς να βασίζεσαι στη πρωτογενή παραγωγή-γεωργία,κτηνοτροφία,αλλιεία . Πιό κάτω βέβαια έγραψε πως πρέπει να βγάζεις τουλάχιστον αυτά που τρως .
Επειδή αυτό ήταν το γνωστικό μου αντικείμενο έχω κάποιες ενστάσεις που εξηγούν και γιατί δεν ξέραμε τι θέλαμε από την ΕΕ κατά το παρελθόν που ο λόγος μας ,ίσως και να είχε κάποια αξία . Δεν θα αναφερθώ σε ''εξωτικά'' προιόντα ,θα μιλήσω για 2 που είμασταν οι μοναδική παραγωγός στην ΕΕ και όμως δεν τα στηρίξαμε .
Ζάχαρη και καπνός ,χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες και φυσικά δεν φταίνε οι ξένοι ,αλλά εμείς οι ίδιοι που δεχθήκαμε αυτά που εκείνοι ήθελαν .
Στη περίπτωση του καπνού πχ ,αν οι ευρωπαίοι δεν ήθελαν το καπνό σαν προιόν για τους κατοίκους της ΕΕ ,δεν σημαίνει πως εμείς δεν μπορούσαμε να τον εξάγουμε σε άλλες αγορές ,ούτε φυσικά ακόμα και σήμερα που σχεδόν πάψαμε να τον παράγουμε δεν υφιστάμεθα ζημιά από την εισαγωγή καπνικών προιόντων από χώρες ακόμα και της ΕΕ.
Περί Ιρλανδίας και το ότι επέλεξε να υπογράψει μνημόνιο, ενώ μπορούσε να κάνει και αλλιώς ,δεν το πολυγνωρίζω ,αν θες διευκρίνισε .
Για τις βιλάρες ,σαφέστατα και δεν χρειάζεται να έχεις αποδείξεις για την κατηγορία ανθρώπων που μιλάς εσύ ΔΥ ,ή ιδιωτικούς της ''διπλανής μας'' πόρτας ,όλοι μας ξέρουμε ανθρώπους και αναρωτιόμαστε που στο διάτανο τα βρήκαν και τα έφτιαξαν .
Αντίθετα εγώ αν και δεν θέλω να χρωματίσω όπως λες ,δεν μπορώ να σου αποδείξω με στοιχεία ,από που γνωρίζω για βίλες ανήκουσες σε οφσορ . Θα σου υπενθυμίσω απλά την Αργολίδα και την εφορία της που συγκεντρώνει έναν υψηλό αριθμό ιδιοκτησιών που ανήκουν σε τέτοιες εταιρίες ,καθώς και άλλο ένα παράδειγμα που έχει πέσει στην προσωπική μου αντίληψη -και αν θες το πιστεύεις -στην Άνδρο απ όπου κατάγονται αρκετοί επώνυμοι εφοπλιστές και τελευταία όλοι έχουν μεταφέρει το ιδιοκτησιακό καθεστώς τον οικιών τους σε τέτοιες εταιρίες .
Για τις κυπριακές εταιρείες ,δεν είπαμε τπτ βέβαια τπτ ,ποιοί τις έχουν ,που βρήκαν τα λεφτά και για πιο λόγο πήγαν στη Κύπρο ,χώρα της ΕΕ και τελικά τι προσέφεραν εκεί ........άλλη μια χώρα που θα αποκτήσει οσονούπω μνημόνιο ,φυσικά κι αυτή για διαφορετικό λόγο απ την Ιρλανδία και από εμας .
Τελικά βέβαια είμαι αντίθετος και με τη φορολογική νομοθεσία που διέπει γενικά τις εταιρίες και τα τερτίπια που εφευρίσκωνται όλο και πιο συχνά,όχι ως προς το παραγώμενο κέρδος τους,αλλά ...... .Δεν δέχομαι μια εταιρία να έχει στη κατοχή της 10 φεράρι ,7 θαλαμηγούς και 15 βιλάρες και να τα διαθέτει δήθεν στα μεγαλοστελέχη της προκειμένου να εμφανίζει έξοδα και να τα αντισταθμίζει με τις φορολογικές της υποχρεώσεις ,εγώ λακαμάς είμαι που τεκμαίρωμαι ένα σπίτι απ το πατέρα μου 60 ετών και ένα αμάξι 12ετίας 13οο κε ? Αυτό με ενοχλεί και αυτό θα ήθελα να αλλάξει κύριε έφορα ;D
Περαστικά ,στα περί πονόδοντου