• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πωλείται το σπίτι/studio του Βαγγέλη Παπαθανασίου στην Αθήνα

Status
Not open for further replies.

Waterfall-K

🎹🎹🎹🎹🎹
Πόντοι
1,848
Το σπίτι, ή ακριβέστερα το κτίριο που στέγαζε την οικία και το studio του Β. Παπαθανασίου, βρίσκεται ακριβώς πίσω από το προεδρικό μέγαρο, στην οδό Μελεάγρου 9.

Απ'όσο γνωρίζω ο Παπ. στέγαζε εκεί το studio του απ'τα τέλη των '80s ως το 1991, και από το 1993 ως και τουλάχιστον το 2009. Το κτίριο πωλείται από το Ελληνικό παράρτημα της Barnes International Realty, ένα διεθνές γραφείο real estate που ασχολείται με πολυτελή ακίνητα. Ακολουθεί η περιγραφή του κτιρίου από τη σελίδα της εταιρείας:

«Αριστοκρατικό Κτίριο - Ανάκτορα, Αθήνα

Ένα μοναδικό  αρχοντικό κτίριο 649τ.μ., με πολύ ωραία θέα σε πράσινο και στο Προεδρικό Μέγαρο,  σε έναν από τους καλύτερους και πιο ακριβούς δρόμους των Αθηνών, στα Ανάκτορα. Κατασκευασμένο το 1930, προσφέρει μεγάλες ανέσεις στους χώρους, ωραίες λεπτομέρειες στα ταβάνια και στις πόρτες, εντυπωσιακά ύψη και δρύινα δάπεδα.

Οι υπέργειοι χώροι αποτελούνται από τέσσερα επίπεδα και διαθέτουν υπέροχους μαρμάρινους κοινόχρηστους χώρους και ένα ωραίο κλιμακοστάσιο. Το ισόγειο, περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα 157τ.μ., το οποίο αποτελείται από ωραίους χώρους υποδοχής, χώρο γραφείου, 2 υπνοδωμάτια με πρόσβαση σε ωραίο υπόστεγο χώρο ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί σαν πισίνα, 1 μπάνιο και κουζίνα.

Ο 1ος και 2ος όροφος συνολικής έκτασης 280τ.μ., αποτελούν μια μοναδικής αισθητικής μεζονέτα, η οποία έχει πρόσβαση σε ωραία βεράντα. Στον 1ο όροφο συναντάμε τους χώρους υποδοχής, 1 υπνοδωμάτιο, την κουζίνα, το μπάνιο και μια επιβλητική ξύλινη σκάλα. Ανεβαίνοντας στον 2ο όροφο βρίσκουμε τους χώρους υποδοχής, τα 2 υπνοδωμάτια, την κουζίνα, 1 μπάνιο και το W.C. Ο 3ος όροφος αποτελείται από ένα μεγάλο ενιαίο χώρο 73τ.μ. με πολύ ωραία θέα, 2 βοηθητικούς χώρους και ένα W.C. Τέλος το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο 89τ.μ. με βοηθητικούς χώρους.

Ένα αυτοτελές κτίριο μοναδικής αισθητικής, με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης, σε μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Αθήνας.»

Στον 3ο όροφο ο Παπ. είχε εγκαταστήσει το υπερσύγχρονο studio του, στο οποίο βρισκόταν, εκτός του θηριώδους custom MIDI setup του, και μια τεράστια digital Euphonix System 5-B κονσόλα (με εξαψήφια τιμή αγοράς). Στο studio αυτό ηχογραφήθηκαν πλήθος έργων, όπως για παράδειγμα το score για την ταινία του Oliver Stone "Alexander" του 2004. 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από το site της Barnes International και απ΄το αρχείο μου.

Α, να μην ξεχάσω να γράψω μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Το κτίριο πωλείται στα €9,500,000.?

image.png

Ο 3ος όροφος στον οποίο είχε εγκατασταθεί το studio

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.jpeg

image.png

image.png

image.png

Στο δωμάτιο αυτό ο Παπαθανασίου είχε το γραφείο του

image.png

image.png

image.png

Φωτό τραβηγμένη στο γραφείο του για το άλμπουμ "The City" του 1990

image.jpeg

image.png

image.png

image.png

Ο Παπ. μαζί με τον ηχολήπτη του Frederick Rousseau τον Αύγουστο του 1991

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Αύγουστος του 1991

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Η κλασική πιανίστρια και copyist Irina Valentinova, ακούγοντας και μεταφέροντας στο χαρτί συνθέσεις του Παπ.

image.png

image.png

image.png

Με τη σύντροφο του Λώρα Μεταξά

image.png

Το Oscar πάνω στο γραφείο του

image.png

image.png

image.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν είχαν αφήσει κάνα πλήκτρο (και το Όσκαρ) θα το αγόραζα ?

ΥΓ: Τρομερό "φιλέτο".

Ωραία οικία ο μακαρίτης, ωραία διακόσμηση, ωραία στούντιο, ωραίες μουσικές,  αλλά όλη τη μέρα στο φαγητό είχε το νου του.

Ωραία οικία ο μακαρίτης, ωραία διακόσμηση, ωραία στούντιο, ωραίες μουσικές,  αλλά όλη τη μέρα στο φαγητό είχε το νου του.
Ο πλούτος θέλει καλοπέραση.... image.gif

Αν βάλεις και τα έξοδα, φόρο μεταβίβασης, συμβολαιογραφικά, δικηγορικά, τακτοποιήσεις μηχανικού, καμιά αυθαιρεσία που ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχει, Πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης.......ταπ, κάνα μύριο ακόμα βγαίνει στο νερό.

Αν βάλεις και τα έξοδα, φόρο μεταβίβασης, συμβολαιογραφικά, δικηγορικά, τακτοποιήσεις μηχανικού, καμιά αυθαιρεσία που ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχει, Πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης.......ταπ, κάνα μύριο ακόμα βγαίνει στο νερό.
Φαντάζομαι αυτός που θα το αγοράσει δεν θα έχει πρόβλημα για ένα μύριο επιπλέον. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο καιρό πωλείται και αν βρισκόταν ακόμα στην ιδιοκτησία του Παπ. ή το είχε πουλήσει ήδη απ΄την εποχή που έφυγε οριστικά για έξω (Λονδίνο και μετά Παρίσι), δηλαδή καμιά 10ριά+ χρόνια πριν.?

Φαντάζομαι αυτός που θα το αγοράσει δεν θα έχει πρόβλημα για ένα μύριο επιπλέον.
Αυτοί που τα χουν, συνήθως είναι πιο σφικτοί και μετρημένοι.

Δεν είναι σπάνιο μια συμφωνία πολλών $$$$$ να χαλάει για λεπτομέρειες και συνήθως για ποσά που ακόμα και σε εμάς φαίνονται αστεία.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι για να κάνεις λεφτά πρέπει να σαι κυρίως τσιγκούνης.  ?

Άλλωστε είναι γνωστό ότι για να κάνεις λεφτά πρέπει να σαι κυρίως τσιγκούνης.  ?
Μάλλον πρόκειται περί μύθου, αν και έχω γνωρίσει στο παρελθόν δύο πολύ πλούσιους που ήταν απίστευτα τσιγγούνηδες. Απίθανοι καραγκιόζηδες, αν δεν είχα προσωπική εμπειρία με δαύτους δεν θα πίστευα το μέγεθος της τσιγγουνιάς τους.? Τραγικοί...?

Μάλλον πρόκειται περί μύθου, αν και έχω γνωρίσει στο παρελθόν δύο πολύ πλούσιους που ήταν απίστευτα τσιγγούνηδες. Απίθανοι καραγκιόζηδες, αν δεν είχα προσωπική εμπειρία με δαύτους δεν θα πίστευα το μέγεθος της τσιγγουνιάς τους.? Τραγικοί...?
Ο Κανόνας είναι ότι είναι.

Και έχει και λογική.

Αν μόνο τα κρατάς και δεν τα χαλάς....μαζεύονται.

Επίσης έχουν κάτι παιδαριώδης εμμονές του στύλ "εσύ θα με κοροϊδέψεις εμένα;", ή  και καλά ασκήσεις εξουσίας "ποιος θα περάσει το δικό του".

Ο Κανόνας είναι ότι είναι.

Και έχει και λογική.

Αν μόνο τα κρατάς και δεν τα χαλάς....μαζεύονται.

Επίσης έχουν κάτι παιδαριώδης εμμονές του στύλ "εσύ θα με κοροϊδέψεις εμένα;", ή  και καλά ασκήσεις εξουσίας "ποιος θα περάσει το δικό του".
Τι να σου πω? Έχω γνωρίσει/κάνει παρέα αρκετούς, και στην πλειονότητα τους ήταν large. Πλην των δύο καραγκιόζηδων που σου είπα, οι οποίοι ήταν ικανοί να γυρίσουν τη Γη ανάποδα αν διαπίστωναν ότι έλειπε από την ταμιακή στο τέλος της βραδιάς ένα (1) πεντακοσάρικο (δραχμές!).?

Ο Βαγγέλης πάντως, για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα, δεν ήταν απλά large, παραήταν θα έλεγα και αποδεδειγμένα, με το net worth του να παραμένει αρκετά υψηλό (στα $250Μ έπαιζε)

Το κτίριο πωλείται στα €9,500,000

TZAMΠA ειναι**.

10 λεπτα απο το σπιτι μου ειναι με τα ποδια.

Παω να του ριξω μια ματια και σας ενημερωνω αναλοΓωσ. 

** δεν κανω πλακα, οποιος το παρει σε 10 χρονια θα το πουλησει στα διπλα ή και τριπλα 

TZAMΠA ειναι.

10 λεπτα απο το σπιτι μου ειναι με τα ποδια.
Ε πες το μας ντε, ότι ζεις δίπλα, και έχουμε σπάσει το κεφάλι μας απ'το πρωί να βρούμε γιατί το πουλάνε τόσο φτηνά...?

Ε πες το μας ντε, ότι ζεις δίπλα, και έχουμε σπάσει το κεφάλι μας απ'το πρωί να βρούμε γιατί το πουλάνε τόσο φτηνά...?

εχο ρικΣι τιν αγωρα,κορακη αφου 

Φούσκα είναι τα ακίνητα για 2 χρόνια ακόμα. Άστο να το πάρει άλλο κοροϊδο και μετά θα του το πάρω μισή τιμή. Με τεσσερισήμισι εκατομμυριάκια θα καθαρίσω. ?

Το άλλο που ακούει αυτή και γράφει το κάνω κι εγώ,? Βγάζω και λαγούς από το καπέλο αμα λάχει?

Φούσκα είναι τα ακίνητα για 2 χρόνια ακόμα.

ΠΑΙΔΙΑ...το ειπε ο ΓΙΩΡΓΗΣ...συνεπως....ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ! ?

Ο Γιωργης εχει προϊστορια ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ σε ολες τις ΟΚΙΝΟΜΙΚΕΣ και, ειδικα, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ εξελιξεις ? της τελευταιας 10ετιας

Τερμα το ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΜΕΣΑ το σπιτακι του Βαγγελη.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back