Ποιος ειναι ο ρολος του μπασου στο συγκροτημα?

Παντως λιγο..μπερδεμενα μας τα λες.. :lol: Τη μια ειναι μετεξελιξη' date='την αλλη ..διαφορετικα,τη μια περιφρονεις τους πενατους την αλλη δεν εχεις ομως προβλημα να παιξεις με πενα,την μια οσοι παιζουν με πενα ειναι αποτυχημενοι κιθαριστες την αλλη καποια ειδη το απαιτουν.. 8O αποφασισε επιτελους :lol: :lol:[/quote']

1.Οχι αποτυχημενοι,απλα απετυχαν!+1 βασικη διαφορα.Μην παραποιεις αυτα που γραφω,θα σε μαλωσω... :lol: :lol:

2.Διαφορετικη ειναι η εξελιξη απο την ΜΕΤ-εξελιξη.

3.Δεν "απαιτουν" καποια ειδη πενα,απλα ειπα οτι χρειαζεται ή αν το θες ακουγεται καλυτερα..

4.ΘΕΩΡΩ ασχετους πολλους απο αυτους που παιζουν με πενα αλλα θεωρω και τον εαυτο μου ασχετο.

5.Θα επαιζα με πενα ΜΟΝΟ αν ηταν κατοπιν κοινης συνεννοησης με τη μπαντα και αν κριναμε ολοι σωστο το οτι ακουγεται πιο ομορφα απο τα δαχ'λα. :lol:

Δεν ξέρω ποιός είναι ο ρόλος του μπάσου στο συγκρότημα, ξέρω όμως ποιός είναι στο noiz! :lol:

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Μπάσο με πένα

Πλεονεκτήματα:

Περισσότερο attack.

Καθαρότερες και πιο έντονες μπασογραμμές

Μειονεκτήματα:

Αδυναμία απόδοσης συγκεκριμένων τεχνικών που απαιτούν συνδυασμό δύο χορδών.

Περιορισμένο feeling.

Γενικό συμπέρασμα:

Πρόσφέρεται περισσότερο για καταστάσεις που το μπάσο υπάρχει για να υποστηρίζει απλώς το κομμάτι, είναι ο αφανής ήρωας.

Μπάσο με δάκτυλα

Πλεονεκτήματα:

Δυνατότητα απόδοσης περισσότερο σύνθετου παιξίματος.

Περισσότερη φαντασία στους ρυθμούς.

Μειονεκτήματα:

.........................................

Γενικό συμπέρασμα:

Μπορεί να αποδώσει περισσότερα από ένα απλά ρυθμικό παίξιμο, δίνει το χαρακτήρα του στο κομμάτι, επιτρέπει περισσότερες δυνατότητες για δημιουργία στο μπασσίστα.

αν εχεις groove εχεις ,δε παει να παιζεις και με τη μυτη σου.. :lol:

ειτε παιζεις με πενα οπως η Carlo Kaye,ο Chris Squire & o Mac Cartney..

ειτε οπως ο Jamerson που επαιζε μονο με το δεικτη του..

ειτε οπως τερας που ειχε φερει ο James Brown μαζι του & επαιζε μονο με τον αντιχειρα...

ειτε οπως ο Flea που παιζει και με τα δακτυλα των ποδιων του.. :lol:

η το εχεις ή δεν το εχεις και δυστυχως δεν διαδασκεται,ουτε μαθαινεται..

Μειονεκτήματα:

.........................................
η ελειψη αττακας σε σχεση με το παιξιμο με τα δακτυλα...δεν ειναι μειονεκτημα? (εκτος και αν θεωρεις οτι μπορει να βγει ο ηχος των Stranglers με τα δακτυλα)

ειπαμε και τα δυο ειδη παιξιματος ειναι απαραιτητα.

ΚΑΙ τα ΔΥΟ

Nα κι ένα

Μονο που αυτο ηταν μπασσοκιθαρο... :lol: Οπως ακριβως στο ειπα πριν.

Πανω κατω το χερι,ακριβως οπως μια ρυθμικη κιθαρα.Ευχαριστω.Ετσι

groove-αρει πανευκολα κανεις.Συμφωνεις?? 8)

Μωρε δεν αντιλεγω αλλα και την ΚΑΦΡΙΛΑ της πενας στο punk ποιος μπορει να τη βγαλει με τα δακτυλα..

Αυτο λεμε καθενας εις το ειδος του...

Ξεκολλα... :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=5yyTA9pSHbE&mode=related&search=
Αυτα τα mute οποιος τα βγαζει με πενα να σηκωσει το χερι!

Και για να μην τσακωνομαστε αλλο στην επομενη προβα θα παιζω μονο

με πενα!
Εσύ παιδί μου είσαι χαζός! Δεν έχεις πιάσει το νόημα της συζήτησης από την αρχή. :evil:

(εκτος και αν θεωρεις οτι μπορει να βγει ο ηχος των Stranglers με τα δακτυλα)
ειπαμε και τα δυο ειδη παιξιματος ειναι απαραιτητα.

ΚΑΙ τα ΔΥΟ
Προσωπικά, αν είναι ένας ήχος μπάσου που δε συμπάθησα ποτέ μου έιναι αυτός! :) :twisted: Όταν τα πρωτοάκουσα μικρούλης, νόμιζα ότι κάποιος κόβει ξύλα με το πριόνι. :lol:

Όσο για το άλλο, φυσικά και συμφωνώ αντικειμενικά, αλλά έχω τις προσωπικές μου προτιμήσεις... :lol:

ΕΕΕΕΕΕΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΣΕ!

Πάνω κάτω το χέρι πάς όλη μέρα
ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΣΕ (με ΑΙ)...Cool ρε συ...Μην το

παρατραβας... :D Δεν επιβαλλονται οι αποψεις.

Ειπαμε.Συγκεκριμενα ειδη το χρειαζονται.Τελος.

Εσύ παιδί μου είσαι χαζός! Δεν έχεις πιάσει το νόημα της συζήτησης από την αρχή. :evil:
Αυτο παρ'το πισω σε παρακαλω.

ΕΕΕΕΕΕΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΣΕ!

Πάνω κάτω το χέρι πάς όλη μέρα
ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΣΕ (με ΑΙ)...Cool ρε συ...Μην το

παρατραβας... :D Δεν επιβαλλονται οι αποψεις.

Ειπαμε.Συγκεκριμενα ειδη το χρειαζονται.Τελος.
Σημασία έχει ότι δεν υποφέρεσαι, τι με ε τι με αι :lol:

:evil: .ήχρα νητ όπα ςησητήζυσ ςητ αμηόν οτ ιεσάιπ ςιεχέ νεΔ !ςόζαχ ιασίε υομ ίδιαπ ύσΕ

:lol: :lol: :lol: :lol:

αν είναι ένας ήχος μπάσου που δε συμπάθησα ποτέ μου έιναι αυτός!
μωρε εσυ μπορει να μην τον συμπαθησες αλλα ειναι κλασσικος και χρησιμοποιειται απο εκατονταδες συγκροτηματα ως ηχος αναφορας για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ειδος μουσικης... :wink:

για αυτο λεω οτι πρεπει να εχουμε και τις δυο επιλογες "στο μανικι" μας..

Ακομα και ο Wooten (ο οποιος δεν μου αρεσει καθολου μια και παιζει παρα πολλα,χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι τρομερος μπασιστας τεχνικα) με πενα θα επαιζε αν επαιζε στους Pink Floyd

Oπως ακριβως κανει και αυτο το τερας

http://www.darryljones.com

οταν παιζει με τους Stones (ο ιδιος ομολογησε οτι το να παιξει τα κομματια των Stones οπως ακριβως ο μπασιστας τους ο οποιος επαιζε μονο με πενα ,ηταν το δυσκολοτερο πραγμα που του "ετυχε" ολα αυτα τα χρονια σας μπασιστας....και ο ανθρωπος επαιζε με τον Miles Davies...)

Πέρα από κάθε πλάκα όμως, έκατσα πρόσφατα παρέα με τον χρυσοδάκτυλο τον μπασιστογείτονα που έχω και ακούγαμε αυθεντικές πολυκάναλες ηχογραφήσεις.

Όχι δικές του βέβαια αλλά από τεράστια ονόματα της ροκ/ποπ.

Δεν το κρύβω ότι ήταν ένα μικρό σοκ και ένα τεράστιο σχολείο.

Οφείλω να παραδεχτώ ότι (ο Σουπερφάκης έχει ένα δίκιο και) το ποσοστό του συνδυασμού flat-πένα είναι μεγαλύτερος από ότι περίμενα.

Ο πρωτογενής ηχογραφημένος ήχος είναι αρκετά διαφορετικός από αυτό που θεωρούμε ιδανικό μπασοήχο.

Γεμάτες με "σκουπιδάκια", κουνήματα, ευφυείς φράσεις/τελειώματα αλλά και μπασογραμμές σε γνωστά κομμάτια τελείως διαφορετικές από αυτές που νομίζουμε και αναπαράγουμε.

Έχω σκοπό να απομονώσω μερικές λίαν συντόμως και να ανεβάσω ένα θέμα.

Κατά την άποψή μου πάντα, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να το ακούσετε.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back