Σωστος...........χωρις να θελω να αποπροσανατολισω την κουβεντα...το ιδιο συμβαινει και με την κιθαρα....Βασικά ο διαχωρισμός είναι λίγο λεπτός.Με την πένα πετυχαίνεις ήχους που δεν μπορείς με δάχτυλα.Απο την άλλη με δάχτυλα είσαι πιο ευέλικτος τεχνικά.Αν ένας μπασίστας διάλεξε τον έναν ή τον άλλο τρόπο και είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μαγκιά του.
Τι αποδικνύει το video ακριβώς;;Γιατί εγώ είδα έναν Beck να διδάσκει κιθάρα.A) Η ηλεκτρικη κιθάρα παιζεται μόνο με πένα! Πάει και τελείωσε. Και έχω και άποδείξεις για αυτό!
http://www.youtube.com/watch?v=BqmS72_PHko&mode=related&search=
http://www.stick.com/Καλά όλα αυτά αλλά θα μου πείτε τελικά το 12χορδο μπάσο του Levin τι είναι κιθάρα ή synth γιατί όταν παίζει παίζει συγχρόνως και με τα 2 χέρια χωρίς να φαίνεται ότι χτυπάει τις χορδές
Σίγουρα! Είναι φοβερό feeling! Και σίγουρα πολλά πράγματα δεν παίζονται με τίποτα με πένα! Όπως κάποια πράγματα παίζονται μόνο με πένα!Απλά... θεωρώ μέρος της μαγείας του μπάσσου τη χρήση δακτύλων (υποκειμενικά λέμε!).
Terry "Geezer" Butler' date='Paulo Jr(απο το Chaos A.D και μετά),Tony Choy,Alex Webster,Cliff Burton(RIP)Leif Edling,Shrarlee D' Angelo,Danny Lilker,Joey Vera,Joe Dibiase,Sean Malone,Steve DiGiorgio,Terry Butler(απο τους Six feet under)
[/quote']
Το ότι το μπάσο είναι μόνο για τον όγκο στη metal είναι μύθος. Σε μεμονομένα συγκροτήματα ίσως... Εκεί όμως φταίνε οι μπασίστες που δεν τολμούν να παίξουν κάτι παραπάνω ή οι κολλημένοι κιθαρίστες-συνθέτες! Μάλιστα στα πιο ακραία συγκροτήματα το μπάσο είναι συνήθως ένα πραγματικά ξεχωριστό και σημαντικό όργανο. (δηλαδή δεν παίζει απλώς τα ίδια περίπου με την κιθάρα για να δίνει όγκο)
Ρε φίλε γνώμη σου ναι' date=' αλλά το να χαρακτηρίζεις κάποιον άσχετο μπασίστα επειδή παίζει με πένα σημαίνει ότι είσαι ανήμεροτος και κολλημένος![/quote']Ανενημερωτος δεν ξερεις αν ειμαι...Επισης ΟΥΤΕ κολλημενος απ τη στιγμη που παραδεχομαι οτι μπορει καποια φαση να αλλαξω γνωμη πανω σε καποια θεματα.Εχω ακουσει και ακουω πολλες μπαντες που χρησ/ποιουν πενα στο μπασσο -βλ.camel,jethro tull,traffic,sabbath,purple και χιλιες δυο ακομα..Μην αναφερω τα funky..Σαν μπασσιστας ομως δεν το αποδεχομαι ρε φιλε,αυτο με κανει κολλημενο?Ναι,πολλους τους θεωρω ασχετους γιατι με εκνευριζει αυτο το πανω κατω η πενα γιατι δεν εχουμε τα μυδια να τα παιξουμε με δαχτυλα,που οπως και να το κανουμε ΕΙΝΑΙ ο σωστος τροπος να παιξεις μπασσο.Εννοειται πως υπαρχουν μουσικες που ειναι σχεδον απαραιτητη η πενα αλλα..Δε μου κανει κουκου!!ps:Και βιντεο με τον Jaco να ανεβασεις με πενα(που δεν..),και παλι αυτος ο ανθρωπος τα καλυτερα τα επαιξε με δαχτυλα.Εξαλλου με τα δαχτυλα ενας μπασσιστας εχει μεγαλυτερο ευρος συχνοτητων,τεχνικων και ηχων.
That's all folks!
![]()