Μα αυτη η "δευτερη κατηγορια" ειναι που κατασκευαζεται απο 2-3 τεραστια ghostbuilding εργοστασια και οχι απο τον κατασκευαστη του headstock (που μπορει και να μην υπαρχει).gdevelek είπε:Δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο, επεσήμανα ότι το όνομα της φίρμας έχει μεγάλη σημασία σ' αυτό το θέμα που κουβεντιάζουμε, η washburn είναι "δεύτερη εθνική κατηγορία", who gives a fuck πού φτιάχνονται...
Εμένα η ibanez γράφει: "japan by j craft". Ποιοι είναι οι j craft τύποι;Superfunk είπε:Εχετε μπερδεψει ελαφρως τα...μΒουτια σας... ;D ;D
Οι Αμερικανικες Fender & Gibson (και γενικα οι αμερικανικες κιθαρες) φτιαχνονται φυσικα στα αμερικανικα εργοστασια των δυο αυτων εταιρειων (στην Corona California ειναι της Fender & στο Nashville & Memphis της Gibson)
εδω μπορειτε να τους κανετε και βιζιτα
http://www.fender.com/en-GB/visitor-center/
;D
οι ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ Fender φτιαχνονται στο εργοστασιο της FENDER στο Μεξικο (ENSENADA)
http://www.guitarworld.com/fender-mexico-turns-25-factory-photo-tour
Σχεδον ολες οι ΑΠΩΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ (πλην των MADE in JAPAN) κιθαρες "φασον" (τα "import models" των γνωστων εταιρειων οπως και οι EPIPHONE) φτιαχνονται στο μεγαλυτερο εργοστασιο κατασκευης κιθαρων στον κοσμο δηλ. αυτο της SAMICK (εχει εργοστασια και στην ΚΟΡΕΑ & στην ΚΙΝΑ) καθως και σε αλλα εργοστασια στην Ινδονησια και Βιετναμ.
Οι εταιρειες δινουν τα specs & τα εργοστασια αυτα φτιαχνουν της κιθαρες συμφωνα με αυτα τα specs & φυσικα υποκεινται σε αυστηρο ελεγχο...
Δεδομενου του τεραστιου "pride in my work" που εχουν ολοι οι Aπωανατολιτες τα αποτελεσματα ειναι εξαιρετικα.
Δεν ήταν squier ήταν fender china. Για πράδειγμα η μέξικο fender που έχω εδώ και 12 συναπτά έτη ήταν ολοκληρωμένο οργανάκι. Όλα δούλευαν ρολόι. Ναι κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα.Superfunk είπε:Ε καλα μη τα θες και ολα δικα σου,μια κιθαρα που κανει 250 ευρω δεν μπορει να ειναι και CS,παντως με εξαιρεση τα φτηνα ηλεκτρικα (διακοπτες & ποντεσιομετρα) τα υπολοιπα που λες (ειδικα την κακη ταστοδουλεια) δεν τα εχω δει σε καμμια Squier...αλλα και να τα εβλεπα τα 40-70 ευρω ενος fret leveling (αν ηθελα action σαυρα) θα τα εδινα για οποιαδηποτε κιθαρα
Αλλο αυτο ομως και αλλο το "η Fender & η Gibson δεν μας λενε που φτιαχνουν τις κιθαρες τους"
δεν νομιζω να υπαρχει fender china...μηπως ειχαν αλλαξει το αυτοκολλητο?otto## είπε:Δεν ήταν squier ήταν fender china. Για πράδειγμα η μέξικο fender που έχω εδώ και 12 συναπτά έτη ήταν ολοκληρωμένο οργανάκι. Όλα δούλευαν ρολόι. Ναι κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα.
Πάντως για εμένα είναι μέγιστο ολίσθημα η σύνδεση του brand fender (όχι squier) με τν Κίνα.
Yes there is. Check it.noe13 είπε:δεν νομιζω να υπαρχει fender china...μηπως ειχαν αλλαξει το αυτοκολλητο?