Ποιοί μουσικοί μας ενέπνευσαν;

Οι Nirvana με εκαναν να ασχοληθω με την μουσικη και οι Pink Floyd μου διδαξαν το τι ειναι μουσικη.

Εμένα αρχικά δεν με τράβηξε η μουσική αλλά η μάνα μου από το μανίκι. 6 χρονών και κλασικό πιάνο . Τα παράτησα κακήν κακώς στην πρώτη ανωτέρα με προοπτική να μην ξαναπαίξω μουσική ποτέ στην ζωή μου. Μου πήρε κάμποσα χρόνια για να ξεχάσω ότι έμαθα (και ακόμα προσπαθω), μέχρι που είδα το pulp fiction του Ταραντίνο .

"It was a teenage wedding, and the old folks wished them well". Aυτό και μόνο ήταν αρκετό για να ξανασχοληθώ.Για το επόμενο χρόνο δοκίμασα την τύχη μου σε αρκετά όργανα, λίγο μπάσο, λίγο κιθάρα, τελικά κατέληξα drummer που προσπαθεί να κάνει τους άλλους να χορέψουν. ...

Επιρροές τώρα.... δύσκολη ερώτηση. Ολόκληρες οι Motown, Stax και Chess records... :)

zik είπε:
απο ελληνες Πρετζας Κωστας και απο βαρβαρους Birelli Lagrene

κορυφαιοι στο ειδος τους (και οχι μονο)
Α ρε ατομο σε παω τσακωτο με τα χιλια.

ΕΓΩ

Wagner, Shopen, Django, John McLaughlin, Pat Martino, George Benson, Led Zeppelin, Allman Brothers, Lakis Zois(θεος. ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΛΑΚΗ), Σπυρος Παζιος(πααααααρα πολυ καλος), Άι Γιωργης Μαργαριτης και τελος Δ Σαββοπουλος(βλεποντας οτι καταστρεφει τη μουσικη)

Ramones, Nirvana, Red Hot Chilli Peppers, Danzig, Kyuss, Placebo, Radiohead, Muse... Τι άλλο να πω? Αν και ξεκίνησα με Maiden νομίζω πως μουσικά ποιο πολύ επηρεασμένος από αυτές τις μπάντες στη μουσική που γράφω δεν μπορώ να πάω!!!!

Τέλη Γυμνασίου άρχισε το μικρόβιο, με κύριες επιρροές τους Led Zeppelin, Jimi Hendrix & the Band Of Gypsys, Deep Purple, και κυρίως τους μέγιστους Socrates Drank The Conium. Έτυχε να πέσω στην περίοδο που έκαναν το reunion, και αφού αγόρασα το live album που κυκλοφόρησαν, κόλλησα άσχημα (ακόμα και σήμερα νομίζω ότι είναι το album που έχει παίξει τις περισσότερες φορές στο cd player μου).

Η επόμενη φάση ήταν 2 χρόνια μετά, όταν, επηρεασμένος από το με διαφορά κορυφαίο πρώτο G3 (Satriani, Johnson, Vai), άρχισα να "ξεκολλάω" σιγά σιγά από τα classic stuff, και να πωρώνομαι με την ηλεκτρική κιθάρα γενικότερα σαν όργανο.

Και εδώ και 5 -6 χρόνια, έχει φτάσει η έως τώρα κατάσταση, όπου επιρροές είναι τα πάντα (από Chick Corea σε Massive Attack, από Allan Holdsworth σε Πετρο-Λούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση, από Prodigy σε Andy Timmons, από Stevie Wonder σε Mike Oldfield κλπ.), ανεξαρτήτως είδους, καλλιτέχνη ή οργάνου... και αυτή θα συνεχίζεται επ'άπειρο...

Κλασσικα Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Walter trout,Robby Krieger

.Aπο κλασσικους Βαγγελης Ασημακοπουλος,Williams,Dyens.

και  Paco Pena,Paco de Lucia,Al di meola,Mclaughlin.

ok Μη γελασετε....

ο πρωτος ανθρωπος που ειδα να κραταει κιθαρα και ενθουστιαστικα ηταν αυτος

http://www.youtube.com/watch?v=UFgCLJE9QPw

το 1989

καθως και τα γνωστα τραγουδια του MICHAEL JACKSON τα οποια περιειχαν κιθαρες

http://www.youtube.com/watch?v=7Hg-IRZk4D0

http://www.youtube.com/watch?v=ZkGOiS75Lwk&feature=related

το καθοριστικο χτυπημα ηταν το κανανε οι SCORPIONS

αυτοι ηταν οι πρωτοι οι οποιοι με παρακινησαν να μαθω κιθαρα.Αργοτερα οι κυριοι εμπνευστες για μενα ηταν οι Whitesnake,Gary moore,Vinnie Moore,Adrian Smith,James Burton και αλλοι πολλοι.

εμ.... ελπιζω να μη γελασατε πολυ με τους Roxette αλλα τι να κανω...γενια των 80's ειμαι κι εγω  ;D

Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbath, Yes, Genesis, Kansas, King Crimson, Thin Lizzy, Camel, UFO, Blue Oyster Cult, Eloy, Rush, Marillion, IQ, Pendragon, Pallas, Porcupine Tree, Spock's Beard, Dream Theater, A.C.T., Coheed And Cambria...

...Judas Priest, Scorpions, AC/DC, Iron Maiden, Saxon, Def Leppard, Dio, Twisted Sister, Van Halen, Ozzy Osbourne, WASP, Crimson Glory, Fates Warning, Manowar, Queensryche, Metallica, Slayer, Dark Angel, Infernal Majesty...

... KISS, REO Speedwagon, Toto, Boston, Journey, Survivor, Heart, Bon Jovi, Europe, Cinderella, Night Ranger, Warrant, Poison, Winger, TNT, Bonfire, White Lion... 

...Είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω πολλούς ακόμη...

Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε συγκροτήματα και μουσικούς...έχουν υπάρξει αμέτρητοι άνθρωποι οι οποίοι είχαν το θεικό χάρισμα να εμπνέουν και να επηρρεάζουν τον κόσμο τόσο στο συναίσθημα όσο και στο παίξιμο, τους έχετε αναφέρει σχεδόν όλους!  ;D

Εγώ θα ήθελα απλά να πώ, ότι εκτός από όλα αυτά τα μεγαθήρια, με έχουν εμπνεύσει και με εμπνέουν καθημερινά, οι...μουσικοί της διπλανής πόρτας (αυτό ισχύει στο παίξιμο κυρίως)!!

Μιλώ για την άμεση επαφή. Όταν ακούς μεγαθήρια, σίγουρα τα ακούς από έναν δίσκο ή βιντεοκλίπ. Σπάνια τα βλέπεις live αυτοπροσώπως..και να τα βλέπεις, σιγά μην κάθεσαι εκείνη την ώρα να δείς πώς παίζει αυτό που παίζει! Ο μόνος τρόπος να μπείς στο πετσί τους είναι η έμμεση ενασχόληση, να διαβάσεις καμμιά ταμπλατούρα κ.τ.λ.

'Οταν όμως είσαι στο αγαπημένο σου μπαράκι και απολαμβάνεις ένα live μιάς (καλής) κοινής μπάντας, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά...ο κάθε κιθαριστας, μα κάθε κιθαρίστας, έχει το δικό του προσωπικό στυλ! ΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!! Δεν χρειάζεται να παίξει κάτι τρομερά εξειδικευμένο για να σε αγγίξει!  :P Και εκείνη την ώρα τον έχεις εκεί μπροστά στα μάτια σου! Βλέπεις τί κάνει! Ίσως λοιπόν σου δώσει κάλλιστα μια καλή ιδέα, που να πας μετά σπίτι να προσπαθήσεις να την αναπαράγεις! Και, σε περίπτωση που έχεις καιρό να ασχοληθείς με το άθλημα, να σε καβ*%σει να πάς μετά σπίτι να πιάσεις την κιθάρα!  ;D

Γι' αυτόν τον λόγο λοιπόν, εγώ θα αναφέρω ώς μουσικούς που με έχουν επηρρεάσει...ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ!! Keep on rockin' !!  :)

kwstas79 είπε:
O πρώτος δίσκος των Pink Floyd, τα προσωπικά του Barrett και οι Black Sabbath.
;) +1.000

Εγώ προσωπικά δεν θα πω συγκροτήματα γιατί είναι πάρα πολλά. Ο Nick Mason των Pink Floyd μ' έκανε να ασχοληθώ πρώτη φορά με τα τύμπανα και να παίξω το Comfortably Numb σαν πρώτο κομμάτι! Θα το θυμάμαι μέχρι να πεθάνω αν μου δίνει δύναμη ο Θεός.

Εγώ λοιπόν ,ο πρώτο ντραμερ που είδα στη ζωή μου και με έκανε να πιάσω μπαγκέτες ήταν ο Κ. Παγωνίδης...Ο πατέρας μου έπαιζε με τον Ν. Παπάζογλου και γω σαν μικρός έτρεχα πίσω απο τον ντραμερ...Όσο μεγάλωνα τόσο πιο πολλοί μουσικοί ,μπάντες κτλπ με επηρέαζαν...Απο τον Θανάση παπακωσταντίνου και τον Μάλαμα μέχρι τους Wailers και τους Tower of Power...Tωρα απο ντράμερ συγκεκριμένα , Αλεξης Αποστολάκης , Μηχάλης Καπηλίδης , Chad Smith , Brad Wilk , και γενικότερα όλοι οι μουσικοί , απο όλους άλλοστε μπορείς να ακούσεις κάτι που να σου δώσει ερεθύσματα και να σου κινήσει το ενδιαφέρον.

Εμένα παιδιά ένας μουσικός και πολύ καλός φίλος που βρισκεται στο top των βασικών μου επιρροών είναι ο Κώστας Μιχαλός ένας απο τους πιο κορυφαίους κιθαρίστες στο είδος του κατα την γνώμη μου. Στην συνέχεια βρίσκονται κάποια συγκροτήματα της Alternative σκηνής όπως: Radiohead, Blur κ.τ.λ... αλλά και πολλοί γνωστοί κορυφαίοι Bluzerz όλων των εποχών...:)

Lord_Goumis είπε:
Εγώ θα ήθελα απλά να πώ, ότι εκτός από όλα αυτά τα μεγαθήρια, με έχουν εμπνεύσει και με εμπνέουν καθημερινά, οι...μουσικοί της διπλανής πόρτας (αυτό ισχύει στο παίξιμο κυρίως)!!
+1. Και στο παίξιμο και στις ιδέες και στον τρόπο υλοποίησης και ηχογράφησης της μουσικής τους!

Οι KISS, ημουν 10 χρονων οταν κατα τυχη πετυχα σε ενα καναλι ενα αφιερωμα για την περιοδο που ξανα γυρισαν οι Frehley & Criss!

απο κιθαρα οι Ace Frehley, Glenn Tipton, και ο (θειος) Vai

Trending...

Νέα θέματα

Back