Ποιό είναι το αγαπημένο σας πετάλi;

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
963
Πήρατε πεταλιέρες, Rack, πολυεφέ και της παναγιάς τα μάτια γενικότερα.

Μήπως όμως υπάρχει και κάποιο πεταλάκι με το οποίο ορκίζεστε (που να μου καεί το fuzz face κλπ)! Δικαιολογήστε την άποψή σας...

Και για να ξεκινήσω πρώτος:

To παλιό μου Rat που ακούγεται καλά όπου και να το βάλεις, κι έχει πατήσει για την πλάκα του όλα τα boutique distortion που κατά καιρούς αγοράζω...

απο τα 24 πεταλια που ειχα στην κατοχη μου μεχρι τωρα και απο ..αλλα τοσα που εχω δοκιμασει 4 ειναι μεσα στην καρδια μου και ξεχωριζουν... :)

1)maxon ad999 analog delay

2)jampedal tubedreamer 72 overdrive

3)RMC wah

4)maxon sd9 distortion

αν και γενικα δινω-παιρνω..αυτα δεν νομιζω να τα δωσω... :) 8)

Το παλιό μου Rat (αγορασμένο το 1986 ή 87 δεν θυμάμαι, μοιάζει με την έκδοση 2 μόνο που δεν έχει λαμπάκι), που έχει γίνει εμφανισιακά χάλια!!

Έχω δώσει πολλά πετάλια, έχω πετάλια που θεωρώ καταπληκτικά (πχ το RMC) αλλά το RAT δεν πρόκειται ποτέ να το δώσω... μακάρι να είχε κάποιου είδους μετρητή (τι λέει το άτομο :D :D ) που να έγραφε τις ανυπολόγιστες ώρες που έχω παίξει με αυτό!!!

Δεν είναι μόνο συναισθηματικό το δέσιμο, αλλά και ο απίστευτος ήχος του! Για εμένα είναι σημείο αναφοράς για κάθε overdrive - distortion.

ειναι λιγο μεγαλουτσικο :lol:

tonelab_se.jpg

αλλα σαφεστατα οτι καλυτερο απο ηχητικης αποψης και ποιοτητας σε overdrive,distortion,delay,phaser,flanger,univibe,leslie,chorus,filter & reverb εχω ακουσει ποτε στη ζωη μου (& απο το 80 που παιζω με πεταλακια νομιζω οτι πρεπει να τα εχω ακουσει ολα ή σχεδον ολα)

οσον αφορα τωρα τα Tremolos σιγουρα το αγαπημενο μου ειναι αυτο (δεκαδες εξωπραγματικοι ηχοι & εκπληκτικο vintage & square wave tremolo ,a must for trem junkies)

Catalinbread: Semaphore Tremolo

απο κομπρεσορες - jam Dyna-ssoR

& απο τρελλο fuzz σιγουρα το μοναδικο αυτο πεταλι (μια και κανει πραγματα που κανενα συμβατικο fuzz δεν μπορει να κανει...)

Fuzz Factory

επισης ενα πεταλι που δεν θα δωσω ποτε μου ειναι αυτο το overdrive

Stamps DriveOMatic

ακομα και αν το TL το τρωει λαχανο... :lol:  μια και το εχω πολλα χρονια και ειμαι ψυχολογικα συνδεδεμενος μαζι του..  :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αυτην η ιστορια ειναι η αγαπημενη μου..

αν και πηρα και την ΤΟΝΕΛΑΒ να κανει παρεα στη VG-88 :oops:

2006248106103422584_rs.jpg

ωπα... 8O πως και ετσι αφου την δοκιμασες και δεν σου αρεσε!!! :lol: :lol: :lol:

btw χθες ακουσα ζωντανα την VG απο ενα παλικαρι που την ειχε στην κυριολεξια "ξεσκισει" και μου εφυγε το..παπετο!!! :lol:

Καλημέρα.

-DOD DFX91 DIGITAL DELAY/SAMPLER

-SOLA SOUND COLORSOUND TONEBENDER FUZZ

αλλά ότι πιο χρήσιμο είναι το

BEHRINGER FCB1010 MIDI CONTROLLER.

ωπα... 8O πως και ετσι αφου την δοκιμασες και δεν σου αρεσε!!! :lol: :lol: :lol:
btw χθες ακουσα ζωντανα την VG απο ενα παλικαρι που την ειχε στην κυριολεξια "ξεσκισει" και μου εφυγε το..παπετο!!! :lol:
:lol: :lol: :lol:

Νικο την ακουσα προσεκτικα και ειναι το καλυτερο στρειτ πακετο σε μορφη στομπ η VG ειναι αλλο πραγμα ρε παιδι μου..

Που να μην είχα να φάω για 30 μέρες αυτά τα 4 πετάλια δεν θα τα έδινα ποτέ:

Ehx Bass Balls

electro-harmonix-bass-balls.gif

EHX Q-Tron

20262

Route 66

route66.gif

Ibanez wh-10

ibanez_wh10_wah.gif

αγαπημενο.......με την εννοια "δεν μπορω να κανω χωρις αυτο" το delay boss dd20

Νικο την ακουσα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ
ειπες τη σωστη κουβεντα... :wink:

Και που να την ψαξεις και ενδελεχως...σε βλεπω να παιρνεις τον δρομο που διαλεξαμε με τον Ηλια & με αρκετους αλλους φιλους κιθαριστες.. :lol: (ετοιμασου δηλ. για το...μεγαλο ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ των περισσοτερων πεταλιων σου.. :lol: :lol: :lol: )

ειμαι ερωτευμενος.. τα πεταλια δεν τα δινω! τα λατρευω, τα κοιταω πριν κοιμηθω,

και εχουν τον πιο αμεσο ηχο

σε αυτο το ειδος ειναι απαραιτητα

www.myspace.com/comehomenet

οπως και τη ΤΕΛΕ σου :wink:

Χαιρομαι που κατεληξε στα καταλληλα χερια,χαλαλι σου!!! :wink:

Δεν παιζω με πεταλια (πολλες φορες ουτε με ενισχυτη!!!)

Τωρα τελευταια χρησιμοποιω λιγο το Fish&Chips EQ, και σπανιοτερα το BOSS RV-3 (τζιτζικι, αλλα το delay καλο ειναι)

Παλια με αρεσε πολυ το Tokai Flanger μου και το Crybaby wah, αλλα τωρα ειναι στην ντουλαπα συσκευασμενα (γιατι η σκονη παραμονευει)

Τα distortion πεταλια γενικα μου ακουγονται αισχος. Δεν εχω ακουσει και πολλα βεβαια. Παντος το γκαζι του valvestate μου ή του peavey classic 30 δεν το βγαζουν με τιποτα. Απο θεμα χροιας του ηχου εννοω.

Tα πεταλια αλλαζουν με τα γουστα,η τεχνολογια προχωραει στα DSP και θα τα ακολουθω οσο μπορω,αλλα αυτο που δε θα λειπει ποτε απο την ηλεκτρικη αλυσιδα μου ειναι αυτο:

top_M.jpg

Δεν φτιαχνει ήχο με τον αυστηρό ορισμό,αλλά εχει λειτουργήσει περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο στο rig μου,φτιαχνοντας reverse loops ή οverdubs που με αλλο τρόπο δεν γίνεται να παιχτούν.

+οτι ειναι το απολυτο εργαλειο εκμαθησης.

ehx graphic fuzz (booster mode) αλλα πρωτο και με διαφορα το eternity(love pedal).

να πω κι εγω...

σιγουρα το RAT ειναι εκπληκτικο πεταλακι..το οποιο συνδιαζεται αψογα με το CRY BABY...

two of my favourites.....

(προσθετουμε delay κατα βουληση και ειστε ετοιμοι να καταπληξεττ τα πληθη)

Θεωρώ το να πω την Tonelab σαν απάντηση είναι κλοπή, μιας και δεν είναι ένα πετάλι αλλά πολλά...

Από όλα τα πετάλια που είχα, αυτό με το οποίο ήμουν ερωτευμένος ήταν και θα είναι το Digitech Digidelay:

digitech_xdd_digidelay.gif

;)

@exarhos: Έκανες καλή επιλογή ;)

Μα φυσικά τα RAT μου (version2 & Turbo).

Έχουν ήχο με προσωπικότητα, αξιόπιστα και απίστευτα ανθεκτικά (άμα σε τσαντίσουν οι άλλοι στη πρόβα τα εκτοξεύεις άφοβα :D ).

Το πρώτο μάλιστα αγοράστηκε καινούργιο στη δεκαετία του 80, στην τιμή των 11.000 δρχ (πιο φτηνό από τα τότε Boss) από το Λυ(στ)ρικόν.

Επένδυση... :D

Απαντήσεις

Trending...

Back