Όλες οι προτάσεις αξιόλογες είναι, το θέμα είναι τι χρήματα διαθέτεις, πώς θα χρησιμοποιείς το distortion, τι διαθέσιμο χώρο έχεις στο pedalboard, όλα αυτά μαζί. Εγώ προσωπικά για κάποιον που έχει καλό ενισχυτή και θέλει το distortion του βασικά για lead παίξιμο, δεν θα μπορούσα να συστήσω κάποιο πετάλι παραπάνω από το Maxon SD-9. Μπορεί να μην είναι το πιο amp-like πετάλι σε feel (υπάρχουν πιο boutique ακριβά distortion πετάλια με περισσότερο amp-like feel σε χαμηλές εντάσεις), αλλά έχει το τρομερότερο bass response που έχω ακούσει, και κάπως έτσι τα φράζει στouς πιο boutique ανταγωνιστές του. Επίσης για κάποιο λόγο που δεν έχω ακόμα πλήρως κατανοήσει (πιθανά να πρόκειται πάλι για το bass response, ή απλά να είναι τέτοιος ο ήχος του), είναι από τα γκαζοπέταλα που έχω παίξει εκείνο που σε κάνει να ακούγεσαι καλύτερα παίζοντας legato. Δεν είναι τυχαίο ότι εγώ έχω πουλήσει τα Suhr Riot, Radial Tonebone Classic, Hermida Audio Zendrive 2 (εντάξει, μιλάμε για overdrive, αλλά κι αυτό για lead παίξιμο το είχα) μεταξύ άλλων, και συνεχίζω να ζω ευτυχισμένος με το SD-9.
Αν τώρα θες distortion για metal ρυθμικά κατά βάση, τότε πήγαινε σε κάποιο από τα Riot, BlackStar κλπ... Δεν σημαίνει ότι αυτά κάνουν λιγότερο για άλλα στυλ κι άλλα παιξίματα, πρόκειται όντως για ευέλικτα πετάλια, απλά κατ'εμέ όταν πας για κάτι τέτοιο το SD-9 που πρότεινα παραπάνω δεν είναι η βέλτιστη των επιλογών.