Αυτόενισχυομενα ηχεία και σύνδεση σε αυτόενισχυομενη κονσόλα

dimitrisdimitris

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Γεια σας έχω αυτόενισχυομενη κονσόλα motarbo ,έχω 2 ηχεία παθητικά, alto 15 ιντσών 250rms και θέλω να συνδέσω 2 motarbo αυτόενισχυομενα ηχεία 250rms το καθένα ,όλα πάνω στην ίδια κονσόλα motarbo ,υπάρχει κάποια δυνατότητα ?

Λογικα μπορεις, απο καποιο master out της κονσολας που δινει line level σημα, στις line level εισοδους των ενεργων ηχειων.

Προς θεου, μην συνδεσεις εξοδους που προοριζονται για να οδηγουν παθητικα ηχεια σε line level εισοδους ενεργων, θα γινει η φαση οπως το πασχα με τα βεγγαλικα. :ROFLMAO:

Προς θεου, μην συνδεσεις εξοδους που προοριζονται για να οδηγουν παθητικα ηχεια σε line level εισοδους ενεργων, θα γινει η φαση οπως το πασχα με τα βεγγαλικα.

Όταν ήμουν 12 ετών, είχα ένα πικαπ από εκείνα που το μεγάφωνό τους ήταν το καπάκι μίας μικρής βαλιτσούλας, και συνδεόταν με το υπόλοιπο με ένα καλώδιο (μαύρο κόκκινο, με τα βύσματά του). Στο μυαλό μου, το άγουρο, είχε διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι η ένταση του ήχου, είχε οπωσδήποτε κάποια σχέση με την ένταση του "ρεύματος" οπότε πήρα εκείνο το κόκκινο / μαύρο βύσμα και το έβαλα στην πρίζα.

Η είδηση είναι ότι έζησα. :D

Αυτή είναι η κονσόλα

Attachments

• IMG_20250610_115509.jpg
    IMG_20250610_115509.jpg
    1.1 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_20250610_115449.jpg
    IMG_20250610_115449.jpg
    1.2 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_20250610_115521.jpg
    IMG_20250610_115521.jpg
    1.2 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_20250610_115530.jpg
    IMG_20250610_115530.jpg
    1.3 MB · Εμφανίσεις: 0
Λογικα μπορεις, απο καποιο master out της κονσολας που δινει line level σημα, στις line level εισοδους των ενεργων ηχειων.

Προς θεου, μην συνδεσεις εξοδους που προοριζονται για να οδηγουν παθητικα ηχεια σε line level εισοδους ενεργων, θα γινει η φαση οπως το πασχα με τα βεγγαλικα. :ROFLMAO:
Ευχαριστώ πολύ ,ανάρτησα φωτογραφίες της κονσόλας αν μπορείτε δείτε και πείτε μου που μπορώ να τα συνδέσω

Λογικα εκει που γραφει ηχεια 12 και ηχεια 34 ειναι εξοδοι για τα παθητικα απο τον ενισχυτη, σωστα; Αρα ΟΧΙ εκει.

Αρα δεν βλεπω καποιο main out. Συνεπως, για να μπορεις να ελεγχεις και την ενταση του σηματος απο το μικτη, το καλυτερο ειναι να παρεις ενα τετοιο

https://www.thomann.de/gr/pro_snake_tpy_2003_jbb.htm

και να συνδεσεις τα καλωδια των ενεργων με την εξοδο των ακουστικων. Το tape out δινει σταθερη σταθμη και δε βολευει.

Ευχαριστώ πάρα πολύ ! Είσαστε πολύ κατατοπιστικός !
Λογικα εκει που γραφει ηχεια 12 και ηχεια 34 ειναι εξοδοι για τα παθητικα απο τον ενισχυτη, σωστα; Αρα ΟΧΙ εκει.

Αρα δεν βλεπω καποιο main out. Συνεπως, για να μπορεις να ελεγχεις και την ενταση του σηματος απο το μικτη, το καλυτερο ειναι να παρεις ενα τετοιο

https://www.thomann.de/gr/pro_snake_tpy_2003_jbb.htm

και να συνδεσεις τα καλωδια των ενεργων με την εξοδο των ακουστικων. Το tape out δινει σταθερη σταθμη και δε βολευει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ ! Είσαστε πολύ κατατοπιστικός !

το να χρησιμοποιήσεις τo phones out είναι μια λύση αλλά δεν παύει να είναι ανάγκης και να θέλει προσοχή...

η έξοδος ακουστικών παρέχει σήμα σε επίπεδο ενισχυτή ακουστικών (όχι καθαρό line level) πράγμα που σημαίνει ότι το σήμα είναι πιο δυνατό από το συνηθισμένο line out και μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση ή ακόμα και βλάβη στις εισόδους των ενεργών ηχείων αν το volume είναι πολύ ψηλά...

δεν είναι λοιπόν η ιδανική λύση, αλλά από την άλλη όντως λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις, αρκεί να ρυθμίσεις προσεκτικά την ένταση (volume) της εξόδου ακουστικών... αν το επιχειρήσεις φρόντισε να ξεκινάς πολύ χαμηλά στην αρχή και να δυναμώνεις σταδιακά, ώστε να μην υπερφορτώσεις τα ηχεία σου... γενικά πρόσεχε πολύ γιατί σε συνθήκες live μπορείς εύκολα παρασυρθείς... όπου αισθάνεσαι ότι αρχίζει να παραμορφώνει ο ήχος άμεσα να χαμηλώνεις...

εναλλακτικά (και πιο "σωστά") στείλε το σήμα και στα ενεργά μέσω του AUX:
γύρνα το κουμπί AUX στα ξεχωριστά κανάλια που χρησιμοποιείς (π.χ. CH 1–6) στο επιθυμητό επίπεδο και ακολούθως θα ρυθμίζεις πλέον την ένταση συνολικά από το AUX VOL...

υπόψιν ότι η έξοδος αυτή είναι μονοφωνική οπότε αν θες να χρησιμοποιήσεις και τα δύο ενεργά σου ηχεία θα πρέπει το πρώτο να έχει XLR/Jack output (THRU ή LINK) οπότε από κει να περάσεις το σήμα και στο δεύτερο ενεργό ηχείο... σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συνυπολογίσεις ότι δεν θα μπορείς να συνδέσεις ένα εξωτερικό effect...

μια ακόμα λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τις εισοδο-εξόδους insert της κονσόλας σου...

σε αυτή την περίπτωση συνδέεις τα ηχεία στις εξόδους Insert L/R με insert καλώδια (stereo jack σε 2 mono jack), παίρνοντας μόνο το "send" σήμα για το κάθε κανάλι.... εδώ βέβαια θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν χρησιμοποιείς το Insert ως έξοδο, το σήμα μπορεί να "κοπεί" από το main mix (ανάλογα με το πώς είναι σχεδιασμένη η κονσόλα)... σε πολλές κονσόλες, αν βάλεις κανονικά το βύσμα στο Insert, το σήμα δεν φεύγει πλέον προς τα παθητικά ηχεία... αν συμβεί αυτό δοκίμασε απλά να βάλεις το βύσμα μέχρι τη μέση (το λεγόμενο "half-insert") και λογικά θα πάρεις το σήμα παράλληλα, χωρίς να διακόπτεις τη ροή προς τον ενσωματωμένο ενισχυτή της κονσόλας...

ΥΓ. εν δυνάμει είναι και η λύση των LOC (line output converter) που χρησιμοποιούνται κυρίως σε παλιά radiocd αυτοκινήτου και χαμηλώνουν την τάση της εξόδου ηχείων του ενισχυτή τους σε ένα επίπεδο που είναι συμβατό με είσοδο line-level αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο σε ανάλογη περίπτωση οπότε απλά το αναφέρω με επιφύλαξη ως προς την αποτελεσματικότητά τους...

Last edited:
α και επειδή έχω γεράσει και δεν δουλεύει το ταλαιπωρημένο μου, ξέχασα την ίσως καλύτερη, μόνιμη και ποιοτική λύση...

χρησιμοποιείς την TAPE OUT της κονσόλας σε συνδυασμό με έναν volume controller για monitors... δεν χρειάζεται μάλιστα να είναι ακριβός... σου προτείνω αυτόν γιατί έχει και rca εισόδους και xlr εξόδους οπότε είναι και έτοιμος για την περίπτωσή σου (χωρίς adapters που στα live είναι ότι χειρότερο εργονομικά), αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οποιονδήποτε άλλο και φθηνότερο αν θες...

η διαδρομή του σήματος θα είναι: TAPE OUT ➝ καλώδια RCA left - right ➝ Volume Controller ➝ καλώδια XLR ή Jack ➝ ενεργά ηχεία

με αυτόν τον τρόπο και θα
ρυθμίζεις την ένταση των ενεργών ηχείων ανεξάρτητα από το master της κονσόλας και θα χρησιμοποιείς και τα 2 ενεργά ηχεία σε stereo mode, σε αντίθεση με το AUX που είναι mono.
efa37934b0a8ad191b012b14a139c8db_2000x.webp

Last edited:
α και επειδή έχω γεράσει και δεν δουλεύει το ταλαιπωρημένο μου, ξέχασα την ίσως καλύτερη, μόνιμη και ποιοτική λύση...

χρησιμοποιείς την TAPE OUT της κονσόλας σε συνδυασμό με έναν volume controller για monitors... δεν χρειάζεται μάλιστα να είναι ακριβός... σου προτείνω αυτόν γιατί έχει και rca εισόδους και xlr εξόδους οπότε είναι και έτοιμος για την περίπτωσή σου (χωρίς adapters που στα live είναι ότι χειρότερο εργονομικά), αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οποιονδήποτε άλλο και φθηνότερο αν θες...

η διαδρομή του σήματος θα είναι: TAPE OUT ➝ καλώδια RCA left - right ➝ Volume Controller ➝ καλώδια XLR ή Jack ➝ ενεργά ηχεία

με αυτόν τον τρόπο και θα
ρυθμίζεις την ένταση των ενεργών ηχείων ανεξάρτητα από το master της κονσόλας και θα χρησιμοποιείς και τα 2 ενεργά ηχεία σε stereo mode, σε αντίθεση με το AUX που είναι mono.

είσαστε πολύ σαφής και τεκμηριωμένος σε αυτό που λέτε που με βοηθάει πάρα πολύ ,σας ευχαριστώ πάρα πολύ να είστε καλά !

Trending...

Νέα θέματα

Back