Ας τα πάρουμε ένα- ένα…
Standard Precision: Κλασικό, δοκιμασμένο, αγαπημένο… Έχει παίξει από… μέχρι. Όμως για την περίπτωση σου (stoner/doom) έχω την αίσθηση ότι αυτή η μουσική θέλει πιο «massive» ήχο. Οπότε ο split sing coil μαγνήτης του, μάλλον δεν είναι αυτό που θες.
Modern Player Jaguar: Πρώτον, δεν το έχω ακούσει… Δεύτερον και αυτό είναι φιλοσοφίας Precision αναφορικά με τον μαγνήτη του. Τρίτον… σώμα από koto, αυτό είναι ένα ερωτηματικό. Άλλοι το αναφέρουν ως πορώδες και σπογγώδες ξύλο, άλλοι ως tone wood, κάποιοι ως καλό ξύλο και πολύ «κουδουνάτο»- κατάλληλο για μουσικά όργανα, και το χαρακτηρίζουν ως το «ash της Ιαπωνίας».
Modern Player Tele Precision: Διαφοροποιημένο από τον ένδοξο πρόγονο του (P ’51) και σαφέστατα πιο «τούμπανο» με τους δύο wide range μαγνήτες του. Νομίζω ότι τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε στα «χωράφια» σου, από άποψη ήχου. Αν μάλιστα σου αρέσουν οι maple ταστιέρες, εδώ είσαι… Για τα δικά μου γούστα, plus το σώμα alder.
Black Top Precision: Εγώ πάντως βρίσκομαι εδώ… Δύο humbuckers, γεγονός που μου «παντρεύει» την φιλοσοφία MusicMan με ένα μπάσο Fender. Ή διαφορετικά ένα «πουσαρισμένο» Jazz σε σώμα Precision. Οι μαγνήτες και το στήσιμο του έχουν κάτι από την λογική του Roscoe Beck- βέβαια, εδώ δεν υπάρχουν μαγνήτες του… μπάρμπα Bill.
Θεωρητικά, το πιο «γκαζάτο» από τα τέσσερα και στα plus- πάντα για τα γούστα μου- η high mass bridge. Είναι και… μαύρη μαυρίλα, ποιος την χάρη σου. Η χαρά του stoner/doom ;D
Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να τα ακούσεις πριν αγοράσεις, για να αποκομίσεις τα δικά σου συμπεράσματα...