Ποιο αναλογικό delay???

blue_harris

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλημέρα σε όλους.

Θέλω να πάρω κάποιο delay -σίγουρα αναλογικό-, αλλά δεν ξέρω ποιο να πάρω. Σκεφτόμουν το delay-lama της jam, αλλά θα ήθελα να πάρω και άλλες γνώμες πριν προχωρήσω.

Βασικά θέλω να είναι πολύ ζεστό και ευέλικτο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υπάρχουν άπειρες επιλογές,

κάνε ένα κόπο και ψάξε λίγο εδώ:

http://www.youtube.com/user/ProGuitarShopDemos

Μπορείς να ακούσεις απο το mxr carbon delay, που είναι φτηνό

μέχρι fulltone tte και moogerfooger analog delay.

Πολύ καλή επιλογή είναι και τα malekko, mad professor.

Τα χρήματα που διαθέτεις ;

Αν μπορείς να ζήσεις με τον περίεργο, έντονα ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα του Deluxe Memory Man (echo+chorus+vibrato), θα αποκτήσεις ένα πετάλι που μόνο να σε εμπνεύσει μπορεί. Δεν υπάρχει όριο στους υπέροχους, πανέμορφους, αιθέριους ήχους που μπορούν να βγουν από μέσα του.

Είναι ίσως το μοναδικό desert island pedal μου (ξέρεις, αυτό που υποθετικά μιλώντας θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί μπλα μπλα μπλα...)

Kι αν θες να το πάρεις καινούργιο, καλύτερα να βιαστείς γιατί τα αποθέματα της Electroharmonix στα περίφημα αυθεντικά bucket brigade αναλογικά τσιπάκια της Panasonic θα κρατήσουν για κανένα χρόνο ακόμη, και μετά πάπαλα (τα τσιπάκια αυτά δεν φτιάχνονται πια από την Panasonic εδώ και πολλά χρόνια - άλλοι κατασκευαστές φτιάχνουν απομιμήσεις αλλά διάφοροι λένε ότι τα καλύτερα ήταν πάντοτε αυτά).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
blue_harris είπε:
Καλημέρα σε όλους.

Θέλω να πάρω κάποιο delay -σίγουρα αναλογικό- ....
Και γιατί αυτό?

Υπάρχουν και ψηφιακά που μπορούν να ακουστούν πολύ ωραία.

Στην κατηγορία τιμής που αναφέρεις, χρησιμοποιώ το TC electronics ND-1 και (σαν echo) το visual sound Η2Ο και -νομίζω- είναι μια χαρά.  :)

ωραια αναλογικα delays:

maxon 900 delay, maxon 999, maxon ad-9 pro, malekko, mxr carbon copy, mad professor deep blue delay (δεν ειναι αμιγως αναλογικο), του jam ειναι πολυ καλο (απο δοκιμη που ειχα κανει, και απο φιλο που το χει), και βεβαια το electro harmonix memory man αν δε σε πειραζει το μεγεθος..

ειδα και ενα καινουργιο απο lovepedal αλλα δεν βγηκε ακομα.. αγνωστα specs και τιμη λοιπον

Και βεβαια μη ξεχναμε τον βασιλια των non tape αναλογικων delay που ενω εξω ειναι πανακριβο , στη χωρα μας μπορει απο σποντα να το βρεις τζαμπα (εγω πηρα το δικο μου 10 ευρω πριν απο 5 χρονια!!!)

http://www.google.gr/url?sa=t&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.geocities.com%2Frockman_gear%2Fstereo-echo.html&ei=Rqg2SOrRNoWgQO65jPUH&usg=AFQjCNEuWzGv3xDpn_yDsF6S7-_Nb3UjgQ&sig2=JY-AHA6e5uoWiYuTwNAd-g

blue_harris είπε:
Καλημέρα σε όλους.

Βασικά θέλω να είναι πολύ ζεστό και ευέλικτο.
Moog MF-104z ή Moog MF-104 sd (αν το βρεις το 2ο βέβαια). Η ουσιαστική διαφορά τους είναι στο delay-time.

Όσον αφορά στο ζεστό και ευέλικτο...  :) :D Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ξεφεύγεις αρκετά στην τιμή.

Βεβαια μπορεις να γλυτωσεις πολλα φραγκα αγοραζοντας το ΚΑΛΥΤΕΡΟ delay που εχω προσωπικα ακουσει ποτε μου σε λιιιιγο μεγαλυτερο packaging & με μπονους ....αλλους 2345 τρομερους ηχους αγοραζοντας φυσικα μια VOX TONELAB!!! ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
Βεβαια μπορεις να γλυτωσεις πολλα φραγκα αγοραζοντας το ΚΑΛΥΤΕΡΟ delay που εχω προσωπικα ακουσει ποτε μου σε λιιιιγο μεγαλυτερο packaging & με μπονους ....αλλους 2345 τρομερους ηχους αγοραζοντας φυσικα μια VOX TONELAB!!! ;D ;D ;D
SF δεν παίζεσαι με τίποτα!

Τελικά αυτοί που λένε ότι σε χορηγεί η vox παίζει και να μην σε...συκοφαντούν!  ;D

Superfunk είπε:
Και βεβαια μη ξεχναμε τον βασιλια των non tape αναλογικων delay που ενω εξω ειναι πανακριβο , στη χωρα μας μπορει απο σποντα να το βρεις τζαμπα (εγω πηρα το δικο μου 10 ευρω πριν απο 5 χρονια!!!)

http://www.google.gr/url?sa=t&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.geocities.com%2Frockman_gear%2Fstereo-echo.html&ei=Rqg2SOrRNoWgQO65jPUH&usg=AFQjCNEuWzGv3xDpn_yDsF6S7-_Nb3UjgQ&sig2=JY-AHA6e5uoWiYuTwNAd-g

Λοιπόν

Αγαπητε φίλε superfunk....την επόμενη φορά που θα βρεις κάτι κιθαριστικά αξιολογο με λιγότερο απο 40 ευρώ (πχ αυτο το ντι-λέει, καμια κιθαρίτσα απο πλεξιγκλας με 35 ευρώ κλπ...ξές εσύ) το κτυπάς και μου στέλνεις ΠΜ.

Γιατί τελευταια φορα που βρέθηκα στο Μοναστηράκι έβρεχε και εγώ έκοβα κύκλους πάνω κάτω και crucianelli δε βρήκα.Μόνο ένα κρυολόγημα.

Αυτά

Και για να γράψω και κάτι σχετικό με το τοπικ, ο λεςσαράντα (aka less40 aka Sakis Zachariades the Great) αν θυμάμαι πήρε το delay της Ελεκτροαρμονιξ πριν μερικους μήνες και το ερωτευτηκε, ας βγει να μας πει καμια γνώμη

Παντως αν θες την ΟΥΣΙΑ του αναλογικου delay και οχι απλα ενα αναλογικο delay για να ΛΕΣ πως εχεις ¨ζεστο¨ ηχο ;D  τσεκαρε και αυτο

http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_image/product/f167088bd031e59fcdcfaca496c13020.jpg

το ακουσα πλαϊ πλαϊ με το real thing & μου αρεσε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (!) ειναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ πεταλι (& κατα την ταπεινη μου γνωμη καθιστα obsolete τα περισσοτερα αναλογικα πεταλια) και εχει και tap tempo ;) 

Βρε παιδιά ξεφύγατε... εγώ είχα 150 προτάσεις να κάνω (τα ντιλέιζ και τα dirt boxes είναι τα φετίχ μου) αλλά δεν τις έκανα γιατί είπαμε από την αρχή αναλογικό και μέχρι 200 ευρώ, άαααντε λίγο παραπάνω όπως το DMM που είπα... αν είναι να πάμε και στα ψηφιακά γιούχου (ανατρέξτε λίγο στα παλαιότερα γραφόμενά μου, τα εκτιμώ σχεδόν εξίσου με τα αναλογικά). Και βέβαια μιλάμε για ένα από τα πιο σκοτωμένα θέματα στο Noiz...

Για να γίνω πάντως πάλι μονότονος, έχοντας ακούσει πιστεύω το 80 - 90% από οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσουμε τα εξωγήινα...

Original%20Tube%20Echoplex%20EP-2%20large.jpg

21764_1.gif

rolandre201.jpg

... το καλύτερο delay που έχω ακούσει ποτέ είναι αυτό (ψηφιακό αλλά με λυχνία σε υψηλά βολτάζ σε Class A για preamping και buffering):

SIBEchodriveBig.jpg

Πολύ καλό και το Boss που λέει ο SF (και παίρνει και extension pedal με τρελά αποτελέσματα) αλλά το βρήκα υπέρ του δέοντος "σπηλαιώδες" και λίγο "μεταλλικό" στον ήχο του... το περίμενα πώς και τι από όταν ακουγόταν σαν ράδιο αρβύλα! Βέβαια, όλα αυτά είναι δικές μου εντυπώσεις και πρέπει να το ακούσεις και εσύ blue_harris.

(Moυ αρέσει που λέω στους άλλους ότι ξεφεύγουν αλλά κι εγώ δεν πήγα πίσω...)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bloody_sunday είπε:
Βρε παιδιά ξεφύγατε... εγώ είχα 150 προτάσεις να κάνω (τα ντιλέιζ και τα dirt boxes είναι τα φετίχ μου) αλλά δεν τις έκανα γιατί είπαμε από την αρχή αναλογικό και μέχρι 200 ευρώ, άαααντε λίγο παραπάνω όπως το DMM που είπα... αν είναι να πάμε και στα ψηφιακά γιούχου (ανατρέξτε λίγο στα παλαιότερα γραφόμενά μου, τα εκτιμώ σχεδόν εξίσου με τα αναλογικά). Και βέβαια μιλάμε για ένα από τα πιο σκοτωμένα θέματα στο Noiz...

Για να γίνω πάντως πάλι μονότονος, έχοντας ακούσει πιστεύω το 80 - 90% από οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσουμε τα εξωγήινα...

Original%20Tube%20Echoplex%20EP-2%20large.jpg

21764_1.gif

rolandre201.jpg

... το καλύτερο delay που έχω ακούσει ποτέ είναι αυτό (ψηφιακό αλλά με λυχνία σε υψηλά βολτάζ σε Class A για preamping και buffering):

SIBEchodriveBig.jpg

+100000000

Αν δεν κάνω λάθος η sib έχει βγάλει και καινούριο (νομίζω το echodrive plus).

Anyway, το θέμα είναι που να τα ακούσω όλα αυτά!

Aυτό που σου δείχνω παραπάνω είναι το Plus. H παραγωγή του σταμάτησε πριν από μερικά χρόνια αλλά θα ξεκινήσει πάλι σύντομα (έτσι τουλάχιστον λένε αλλά μας έχουνε γκαστρώσει εδώ και ενάμισι χρόνο).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back