- Πόντοι
- 798
Έστω οτι είναι σωστά όλα τα παραπάνω... Σε σύγκριση με τα θετικά τι βγάζεις? Το οτι κάτι μπορεί να υλοποιηθεί και καλύτερα, δεν εκλογικεύει τη γκρίνια.Nikolas είπε:Όχι ακριβώς έτσι...
Βλέπεις υπάρχει το θέμα της εκπαίδευσης των ποδηλατών! Και το λέω με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για να βγουν στους δρόμους έτσι στα καλά καθούμενα...
Επίσης αυτό το "κλείνω το δρόμο γιατί πάω βόλτα με 300 αγνώστους" αν και πολύ όμορφο, έχει και τα αρνητικά του νομίζω. Για τους υπολοίπους.
Τέλος να σημειωθεί ότι τουλάχιστον προς τα εκεί που μένω (Γέρακας αλλά προς Βριλήσσια), ο δήμος (Βριλησσίων) έφτιαξε ποδηλατόδρομους (λογικά λόγω της γενικής "μόδας"). Και αν το έκανε καλά, θα ήταν καλό, αλλά έκανε το τεράστιο λάθος να τους κάνει μέρος του πεζοδρομίο (άρα υπερυψομένο) και όχι του δρόμου, με συνέπεια τα αυτοκίνητα να σε γράφουν στα παπάρια τους (και άρα εξαιρετικά επικίνδυνο θα έλεγα). Σε όποια άλλη χώρα έχω βρεθεί με ποδηλατόδρομους, αυτοί είναι μέρος του δρόμου, με διαχωριστική λωρίδα, ή κόνους, ή πασαλάκια, ή κράσπεδο μόνο... Όχι του πεζοδρομίου.
Δηλαδή θα ήσουν ικανοποιημένος αν :
- οι ποδηλάτες λάμβαναν οδική αγωγή (ορισμός "αγωγης" pending ;D)
- είχαμε καλύτερους ποδηλατοδρόμους ;D ;D ;D ;D
Ε, ντάξει, εγώ χαίρομαι που λιγοι ανθρωποι δείχνουν μια πρόθεση τουλαχιστον να αποσυμφορήσουν το κέντρο και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.
Και λίγο πιο σοβαρα, μεταξυ τοσων εγκληματιων που κυκλοφορουν με αυτοκινητο, ποσο σοβαρο ατυχημα μπορει να κανει ενας κακος ποδηλατης? Το πολύ να πέσει.
Κλείνω με τη γνωστη κινέζικη παροιμία : το ποδήλατο είναι σαν το ποδήλατο, δεν ξεχνιέται.