Πιάνο ηλεκτρικο

Alexandra 1982

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα κ καλώς σας βρήκα! Έχω ένα θέμα με το ηλεκτρικό πιάνο της κόρης μου....μπορειτε να με βοηθήσετε? Πρόκειται για το p145 yamaha....ενώ το έχουμε μια εβδομάδα, ξαφνικά δεν παράγει ήχο.....δεν έχω συνδεδεμένοι ακουστικά....κ όλα τα καλώδια είναι συνδεδεμένα σωστά ...είμαι άσχετη από μουσική κ όργανα....κάτι μου είπαν από την εταιρεία που το αγόρασα για κλείδωμα ήχου....

Καλησπερα Αλεξανδρα,
Έριξα μια ματιά στο μανιουαλ και δεν αναφέρει κάτι για κλείδωμα.

Μέσω ποιας συσκευής ακούς τον ήχο?

καλησπερα σας!
το εχετε συνδεδεμενο σε / με καποια ηχεια / στερεοφωνικο;
* εχει onboard speakerς! (ποιος δεν το εχει παθει, τουλαχιστον στις αρχες)!!! μηπως η ενταση του ηχου ειναι χαμηλωμενη;

Last edited:
Το πιάνο έχει συγκεκριμένα κουμπιά...το on το κουμπί της έντασης κ ένα που γράφει function piano sound....από εκεί που το πήρα μου είπαν να κάνω reset πατώντας το τελευταίο δεξιά πλήκτρο κ το on ταυτόχρονα κ αν δεν γίνει, να τσεκαρω αν βάλω ακουστικά στην θύρα ,μήπως κ ακούγεται από εκεί....τα έχω κάνει όλα κ δεν επανέρχεται ήχος...Μετά μου είπαν ότι υπάρχει περίπτωση να πατηθηκαν ταυτόχρονα μαζί με το function πλήκτρα που κλείδωσαν τον εξωτερικό ήχο....δεν ξέρω, σαστισα...την Δευτέρα θα τους το στείλω πίσω για να το δουν....

καλησπερα σας!
το εχετε συνδεδεμενο σε / με καποια ηχεια / στερεοφωνικο;
* εχει onboard speakerς! (ποιος δεν το εχει παθει, τουλαχιστον στις αρχες)!!! μηπως η ενταση του ηχου ειναι χαμηλωμενη;
Το onboard speakers τι είναι?

Μετά μου είπαν ότι υπάρχει περίπτωση να πατηθηκαν ταυτόχρονα μαζί με το function πλήκτρα που κλείδωσαν τον εξωτερικό ήχο....
Καλησπέρα. Μπορεί κάποιο από τα πλήκτρα του πιάνου σε συνδυασμό με το function πλήκτρο να κλείνουν το local control. Είναι μια λειτουργία για να σταματάει να ακούγεται ο ήχος από το όργανο, όταν το χρησιμοποιείς ως midi controller.
Μπορείς να δεις το manual για local control on/off και να το δοκιμάσεις.

Το καλύτερο είναι να το πας στον Naka, αφού είναι καινούργιο και μιας εβδομάδας όργανο και έτσι είναι στην εγγύηση σε περίπτωση βλάβης.

Εδώ είναι το μανιουαλ για οποίο θέλει να ρίξει μια ματιά.

Έχεις πάνω συνδέσει ακουστικά ή κάποιο ηχείο? Με ακουστικά, εάν συνδέσεις, παίρνεις ήχο? Έχεις βεβαιωθεί ότι το master volume είναι ψηλά?

Δεν είδα κάποια λειτουργία που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να κλείσει τον ήχο, αλλά καλό είναι να το δουν και οι πληκτραδες.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
Το όργανο έχει βγει σε λειτουργία Local OFF (αυτή είναι η εκτίμησή μου).
Αυτό, θεωρητικά δεν μπορεί να γίνει από τα πλήκτρα του, και δεν αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά είναι όντως εφικτό. Το συνδέσατε κάποια στιγμή με υπολογιστή, πριν σταματήσει να ακούγεται;

Attachments

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    103.3 KB · Εμφανίσεις: 0
Το όργανο έχει βγει σε λειτουργία Local OFF (αυτή είναι η εκτίμησή μου).
Αυτό, θεωρητικά δεν μπορεί να γίνει από τα πλήκτρα του, και δεν αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά είναι όντως εφικτό. Το συνδέσατε κάποια στιγμή με υπολογιστή, πριν σταματήσει να ακούγεται;
Καλημέρα ,όχι δεν το έχω συνδέσει με υπολογιστή....

Καλημέρα ,όχι δεν το έχω συνδέσει με υπολογιστή....

Ούτε σε κινητό, ούτε τίποτε τέτοιο, υποθέτω.

Τότε, το μόνο που σας μένει είναι να κάνετε τη διαδικασία αρχικοποίησης που σας υπέδειξαν και η οποία περιγράφεται και στο βιβλίο οδηγιών. Προσοχή: όχι αυτό που έγραψε ο φίλος μας πριν, με το Α#6, αυτό είναι για άλλη δουλειά και - μας είπατε ήδη ότι - δεν λειτούργησε.

Κατά την αρχικοποίηση, βλέπω μία επισήμανση στο βιβλίο οδηγιών να μην πατηθεί κανένα πλήκτρο μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί - συμπεραίνω ότι ίσως χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω, αλλιώς γιατί να υπάρχει η επισήμανση;... οπότε προσέξτε το και αυτό το σημείο.

Αν πάλι, αποτύχει, φοβάμαι ότι το service (=μάστορας) είναι ο μόνος δρόμος. Να ξέρετε ότι για κάτι που αγοράστηκε τόσο πρόσφατα, δικαιούστε να ζητήσετε ακόμη και επιστροφή χρημάτων (αυτό θα έκανα εγώ).

Ενημερώστε μας, αν θέλετε, πως πήγε όλο αυτό (που λέει και ο Παπακαλιάτης...)....

αν έχετε κάνει τα παραπάνω που αναφέρθηκαν από τους φίλους μας εδώ (και παράλληλα δεν υπάρχει βλάβη) μάλλον είναι όντως σε κατάσταση local off όπως ειπώθηκε...

σε πρώτη ανάγνωση του manual δεν υπάρχει αναφορά από ότι βλέπω κι εγώ σε αυτό, αλλά στην αρχή του προτείνεται η εφαρμογή Smart Pianist για κινητά... μπορείτε να την κατεβάσετε στο δικό σας και αν το συνδέσετε με το πιάνο θα έχετε οπτική επικοινωνία πλέον με τις λειτουργίες του... μια από αυτές ευελπιστώ θα είναι και η εναλλαγή στην κατάσταση local χωρίς να ψάχνετε τα κουμπιά και τον τρόπο...

Last edited:

Trending...

Νέα θέματα

Back