Πεταλακι distortion

Pavliou

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γειά σας παιδιά έχω μια κιθάρα ibanez rg2550 και ψάχνω ένα καλό πεταλάκι distortion.Είχα αγοράσει το bulldog distortion της vox όμως δεν έμεινα ευχαριστημένος γιατί δεν είχε τον γλυκό και γεμάτο ήχο distortion που περίμενα και ήθελα να έχει.Αν μπορείτε βοηθίστε με.Ευχαριστώ! :)

Τι ενισχυτη έχεις?

Διάβασε τα Σχετικά Θέματα στο κάτω μερος της σελίδας και ίσως καλυφθεις..

πρεπει να πεις τι ενισχυτη εχεις αλλιως ό,τι και να σου προτείνουν δεν θα εχει και τόσο νόημα

βασικά παίζω σε φεστιβάλ. Άρα δεν χρησιμοποιώ δικό μου ενισχυτή ακόμα. Έχω έναν ibanez 65watt όμως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

αν ειναι για cruncy tone παρε boss ds 1 ειδαλως αν ειναι για metal παρε το boss md2.αν τωρα θες καλο μα καλο cruncy tone τα διπλασια λεφτα του boss ds1 παρε το MXR ZW-44 ZAKK WYLDE OVERDRIVE

φιλε και εγω το εψαχνα καιρο και κατεληξα οτι καλα ddistortion ειναι σε χαμηλα λεφτα το satchurator που βγαζει απο overdrive μεχρι whitesnake και..!!και μετα σε πολλα λεφτα το suhr riot..εκτος και αν παρεις ενα πολυ καλο ενισχυτη με ωραιο drive και απλα τον "τσιτωνεις" με με ενα καλο overdrive και οντως το mxr του wylde ειναι τρομερο για αυτη την δουλεια

Pavliou είπε:
βασικά παίζω σε φεστιβάλ. Άρα δεν χρησιμοποιώ δικό μου ενισχυτή ακόμα. Έχω έναν ibanez 65watt όμως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

δυχτυχως και το πιο καλο πεταλι να αγορασεις αν ο ενισχυτης ειναι μαπα,μαπα ηχο θα παρεις..το bulldog ειναι αρκετα καλο πεταλι με ωραιο vox γκαζι..αλλα δυστυχως αν δεν κουμπωσει σε λαμπατο καλο ενισχυτη δεν θα παρεις αποτελεσματα..οποτε καλο ειναι να κοιταξεις καποιον καλο ενισχυτη (λαμπα παντα) και υστερα να ψαχτεις για πεταλι..γολγοθας αλλα ολοι οι κιθαριστες τον ανεβαινουν..  >:(

Στα distortion και γενικά στα βρωμοπέταλα δεν υπάρχει "one size fits all". Όλα έχουν να κάνουν με τον ενισχυτή που θα τους βάλεις και με το αποτέλεσμα που θέλεις να βγάλεις. Το ¨γλυκός γεμάτος ήχος με ότι ενισχυτή να 'ναι" δεν μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά σχόλια.

Μπορείς επίσης πιστεύω να καταλάβεις ότι αν υπήρχε αυτό το πετάλι, το οποίο σημειώνω ότι θα πρέπει να μπει και στο κεφάλι του καθενός μας και να καταλάβει τι εννοεί με το "ζεστός και γεμάτος" θα το ήξερες ήδη μιας και θα ήταν παγκοσμίως διάσημο.

Άρα. Κατ' αρχάς πες μας μερικούς βρώμικους ενισχυτές ή στην χειρότερη κιθαρίστες που θεωρείς ότι έχουν αυτόν τον ήχο και τα λεφτά που διαθέτεις και επίσης αν συνήθως χρησιμοποιείς το distortion σε καθαρούς ή βρώμικους ενισχυτές.

Κλασικη προταση απο εμενα τον δικο μας Τελεγκιδη...MSD TELEGUN !!

Πολυ ομορφος ηχος με πολλες δυνατοτητες δημιουργιας ηχων μπορει να σου βγαλει απο απλο σκριμερ μεχρι την υπερτατη καφριλα...!

Υπαρχουν πολλα ποστ εδω με περισσοτερες πληροφοριες...!!!

+1000 για το msd.Απο τα ελαχιστα τρανζιστορατα πεταλια που ακουγονται σαν λαμπατα. Εχει πολλες επιλογες και μπορεις να εχεις αξιοπρεπη αποτελεσματα και σε φθηνους ενισχυτες. Μια αλλη επιλογη ειναι το fatfoot της telegun. Αν και κοστιζει γυρω στο 400αρι.

το msd εμένα δε μου είχε γεμίσει το μάτι τόσο πολύ όσο το είχα...

είχα προβλήματα με θόρυβο, που αχρήστευε την high gain χρήση του αμα δεν εβαζες gate και γενικα συνεργαζόταν πολύ δύσκολα με τα υπόλοιπα πετάλια μου.

αγόρασα πανάκριβα καλώδια, το έβαλα πρώτο πρώτο στην αλυσίδα αλλά πάλι τίποτα, οπότε το έδωσα

μην παρεξηγηθώ, πολύ καλό πετάλι για μεχρι AC/DC ήχους, αλλά κατά τη γνώμη μου υπερεκτιμημένο και υπερτιμημένο

IraklisZS είπε:
μην παρεξηγηθώ, πολύ καλό πετάλι για μεχρι AC/DC ήχους
Πλάκα με κάνεις...

ιχα δει τον Βρετο σε ενα live να χρησιμοποιει το msd ενα delay και ενα wah pedal μονο και εβγαζε καταπληκτικο ηχο! Θυμαμαι διαςκευαζαν από AC/DC μεχρι Queensryche και  Metallica. Και ο ιδιος μου ειχε πει οτι ηταν πολυ ευχαριςτιμενος και σε οτι ενισχυτη το χρισημοποιουσε ειχε πολυ καλα αποτελεσματα..

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω  :o (Με φωνή Κώστα Τσάκωνα από τη "Μεγάλη Απόφραξη") :

Suhr Riot και MSD Telegun ότι καλύτερο υπάρχει σε distortion πεταλάκια.

Ειδικά το Riot έχει κάνει και μουγγούς να μιλήσουν (έχω δει με τα μάτια μου πολυυύ κόσμο να το δοκιμάζει και να παθαίνει σοκ.

Το μόνο ελάττωμα είναι ότι τιμούνται 240 και 200 ευρώπουλα αντίστοιχα.

RayDTutto είπε:
Πλάκα με κάνεις...
εννοώ απο πλευράς "ποσότητας" γκέιν, και όχι γιατί δεν έχει, αλλά γιατί (τουλαχιστον στη δική μου περίπτωση) απο τη μέση και μετά το γκέιν ήταν άχρηστο.

το είχα πάει μέχρι και στο μαγαζί να δοκιμάσω και άλλο κομμάτι μήπως εφταιγε αυτό, αλλά τελικά κατάλαβα πως έτσι ήταν το πετάλι, υποθέτω οτι αφήνει ενα πολύ μεγάλο εύρος των συχνοτήτων να περνάνε προς ενίσχυση/ντιστορσιον και γιαυτό και ο θόρυβος, όπως επίσης γιαυτό και το φοβερό του χαρακτηριστικό να "παιρνει" ακόμα και την ανάσα σου.

τι να πώ? απλά η άποψή μου :)

Trending...

Νέα θέματα

Back