"Περιπέτεια" με studio monitors M-AUDIO Studiophile BX5a

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
2,068
Όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκα με τα studios (με πιάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου).
Σέταρα τα pc/ laptops.... και αφού πέρασα ό,τι ήθελα (από windows 11 25H2, μέχρι plug ins , vts κλπ. που χρησιμοποιώ) ΒΓΗΚΑΝ όλα (3 στο σύνολο) από το ίντερνετ και από το τοπικό δίκτυο (by the way , το προτείνω σε όλους, όσους δεν θέλουν προβλήματα με τις ΣΥΝΕΧΕΙΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ αναβαθμίσεις των windows 11).
Καθώς έκανα όλα αυτά παρατήρησα ότι το studio monitors μου , τα m -audio BX5a....τρίζουν στα μπάσα στις ψηλές εντάσεις).
Ετριζαν και τα 2 ηχεία, και τα γουφερ και τα τοϋίτερς τους.. Αυτό με πονηρεψε ότι δεν μπορεί να χάλασαν τα μεγάφωνα ταυτόχρονα και από τα δύο, αλλά δεν είχα την νηφαλιότητα να σκεφτώ λογικά.
Όλα αυτά 10 το βράδυ.. κουρασμένος.
Πάνω στα νεύρα μου, μπαίνω στον ΝΑΚΑ και παραγγέλνω τα KRK RP-5- G5 RoKit (φαίνονται πολύ γαμάτα ηχεία by the way).
Πάνω στα νεύρα μου όμως και πάλι, και στην κούραση μου....δεν δοσοποιώ το ποσό, όπως ήθελα σε 6 δόσεις, και χρεωνω την κάρτα μου με ολο το ποσό.
Δεν βαριέσαι σκέφτομαι... μικρό το κακό.
Δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μου, αλλα ότι "χάλασαν " τα αγαπημένα μου monitors, που τα έχω από το 2004....και τα ξέρω από εξω και ανακατωτά..
Δεν το δεχόταν ο οργανισμός μου...
Με 3 ώρες ύπνο, ξύπνησα το πρωί και κάνω έναν καφέ.
Και αρχίζω την μελέτη.
Λίγο manuals, λίγο Google, πολύ youtube...Gemini και chat gtp.
Σε τρεις ώρες είχα καταλήξει κατα 99%....ότι ήταν οι πυκνωτές....και στα 2.(φώτο 1 και 2).
Και αρχίζει ο αγώνας δρόμου.
Σε 2 ώρες βρίσκω 4 πυκνωτές.
Σε μια ώρα τους αλλάξω... και τα ηχεία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ....
...και τί κάνουμε με τον Νάκα τώρα σκέφτομαι.
Μην τα πολυλογώ, μιλάω με το λογιστήριο, τους λέω ότι ήθελα δόσεις, αλλά δεν τις πήρε το σύστημα....και οι άνθρωποι μου ακυρώνουν την παραγγελία και μου επιστρέφουν τα λεφτά (290 euro) μέσα σε 2 ώρες...no questions asked.
Συμπέρασμα
1ον μην λειτουργειτε εν θερμώ, και σε αγορές και σε επισκευές....
2ον Ο Νακας ειναι το πιο αξιόπιστο μαγαζί....στον κόσμο!

Attachments

• Screenshot_20251105_055248_Messenger.jpg
    Screenshot_20251105_055248_Messenger.jpg
    133.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • 20251105_051119.jpg
    20251105_051119.jpg
    1.9 MB · Εμφανίσεις: 0
Last edited:
Όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκα με τα studios (με πιάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου).
Σέταρα τα pc/ laptops.... και αφού πέρασα ό,τι ήθελα (από windows 11 25H2, μέχρι plug ins , vts κλπ. που χρησιμοποιώ) ΒΓΗΚΑΝ όλα (3 στο σύνολο) από το ίντερνετ και από το τοπικό δίκτυο (by the way , το προτείνω σε όλους, όσους δεν θέλουν προβλήματα με τις ΣΥΝΕΧΕΙΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ αναβαθμίσεις των windows 11).
Καθώς έκανα όλα αυτά παρατήρησα ότι το studio monitors μου , τα m -audio BX5a....τρίζουν στα μπάσα στις ψηλές εντάσεις).
Ετριζαν και τα 2 ηχεία, και τα γουφερ και τα τοϋίτερς τους.. Αυτό με πονηρεψε ότι δεν μπορεί να χάλασαν τα μεγάφωνα ταυτόχρονα και από τα δύο, αλλά δεν είχα την νηφαλιότητα να σκεφτώ λογικά.
Όλα αυτά 10 το βράδυ.. κουρασμένος.
Πάνω στα νεύρα μου, μπαίνω στον ΝΑΚΑ και παραγγέλνω τα KRK RP-5- G5 RoKit (φαίνονται πολύ γαμάτα ηχεία by the way).
Πάνω στα νεύρα μου όμως και πάλι, και στην κούραση μου....δεν δοσοποιώ το ποσό, όπως ήθελα σε 6 δόσεις, και χρεωνω την κάρτα μου με ολο το ποσό.
Δεν βαριέσαι σκέφτομαι... μικρό το κακό.
Δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μου, αλλα ότι "χάλασαν " τα αγαπημένα μου monitors, που τα έχω από το 2004....και τα ξέρω από εξω και ανακατωτά..
Δεν το δεχόταν ο οργανισμός μου...
Με 3 ώρες ύπνο, ξύπνησα το πρωί και κάνω έναν καφέ.
Και αρχίζω την μελέτη.
Λίγο manuals, λίγο Google, πολύ youtube...Gemini και chat gtp.
Σε τρεις ώρες είχα καταλήξει κατα 99%....ότι ήταν οι πυκνωτές....και στα 2.(φώτο 1 και 2).
Και αρχίζει ο αγώνας δρόμου.
Σε 2 ώρες βρίσκω 4 πυκνωτές.
Σε μια ώρα τους αλλάξω... και τα ηχεία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ....
...και τί κάνουμε με τον Νάκα τώρα σκέφτομαι.
Μην τα πολυλογώ, μιλάω με το λογιστήριο, τους λέω ότι ήθελα δόσεις, αλλά δεν τις πήρε το σύστημα....και οι άνθρωποι μου ακυρώνουν την παραγγελία και μου επιστρέφουν τα λεφτά (290 euro) μέσα σε 2 ώρες...no questions asked.
Συμπέρασμα
1ον μην λειτουργειτε εν θερμώ, και σε αγορές και σε επισκευές....
2ον Ο Νακας ειναι το πιο αξιόπιστο μαγαζί....στον κόσμο!
είναι κλασσικό το πρόβλημα των πυκνωτών και έχω και εγώ κάτι παλιά M-AUDIO που τα έχω κρατήσει και βαριέμαι να τους αλλάξω για να φύγει το τρίξιμο. Σε καταλαβαίνω. Και εγώ λειτουργώ παρορμητικά και άλλες φορές κρατιέμαι και άλλες όχι.
Πριν δυο μήνες έκανα μια βλακεία και χάλασα έναν διακόπτη romer - G στο παλιό καλό μηχανικό μου πληκτρολόγιο της Logitech. Βρήκα από το ali express ανταλλακτικούς και πήρα ένα σετ των 5 αλλά μου την είχε βαρέσει και πήγα και έσκασα λεφτά και αγόρασα ένα Logitech G 915 ασύρματο lightspeed γιατί το βρήκα στο πλαίσιο μπαίνοντας για άλλο πράγμα, σε τιμή χώμα, το είχαν ξεχάσει και μάλλον το είχαν τιμολογήσει λάθος, δεν το πίστευα ότι το έδιναν τόσο χαμηλά ενώ η τιμή του ήταν εκείνη την περίοδο από 200-240 ευρώ. και ας είναι παλαιότερο μοντέλο.
Θα μπορούσα να δουλέψω με ρεζέρβα πληκτρολόγιο που έχω κάμποσα μέχρι να μου έρθουν οι διακόπτες και να λύσω το παλιό και να το αλλάξω, δεν είναι δύσκολο, αλλά το έκανα. Δεν το μετανιώνω γιατί είναι πολύ καλό πληκτρολόγιο αυτό που πήρα στην τιμή, λες και ήταν η φάση καρμική, να χαλάσει το άλλο για να βρώ το άλλο φθηνά και να έχω και τα δύο. Αν δεν γινόταν δε θα έκανα αναβάθμιση με τόσα λίγα λεφτά.
Δηλαδης, μπορεί κάποια πράγματα να γίνονται για κάποιο λόγο. Μπορεί και για εσένα να έγινε όλα αυτό και να λειτούργησες παρορμητικά για κάποιον ντετερμινιστικό λόγο.
Διότι τελικά δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Όλα είναι προκαθορισμένα ίσως και γίνονται για κάποιο λόγο.

είναι κλασσικό το πρόβλημα των πυκνωτών και έχω και εγώ κάτι παλιά M-AUDIO που τα έχω κρατήσει και βαριέμαι να τους αλλάξω για να φύγει το τρίξιμο. Σε καταλαβαίνω. Και εγώ λειτουργώ παρορμητικά και άλλες φορές κρατιέμαι και άλλες όχι.
Πριν δυο μήνες έκανα μια βλακεία και χάλασα έναν διακόπτη romer - G στο παλιό καλό μηχανικό μου πληκτρολόγιο της Logitech. Βρήκα από το ali express ανταλλακτικούς και πήρα ένα σετ των 5 αλλά μου την είχε βαρέσει και πήγα και έσκασα λεφτά και αγόρασα ένα Logitech G 915 ασύρματο lightspeed γιατί το βρήκα στο πλαίσιο μπαίνοντας για άλλο πράγμα, σε τιμή χώμα, το είχαν ξεχάσει και μάλλον το είχαν τιμολογήσει λάθος, δεν το πίστευα ότι το έδιναν τόσο χαμηλά ενώ η τιμή του ήταν εκείνη την περίοδο από 200-240 ευρώ. και ας είναι παλαιότερο μοντέλο.
Θα μπορούσα να δουλέψω με ρεζέρβα πληκτρολόγιο που έχω κάμποσα μέχρι να μου έρθουν οι διακόπτες και να λύσω το παλιό και να το αλλάξω, δεν είναι δύσκολο, αλλά το έκανα. Δεν το μετανιώνω γιατί είναι πολύ καλό πληκτρολόγιο αυτό που πήρα στην τιμή, λες και ήταν η φάση καρμική, να χαλάσει το άλλο για να βρώ το άλλο φθηνά και να έχω και τα δύο. Αν δεν γινόταν δε θα έκανα αναβάθμιση με τόσα λίγα λεφτά.
Δηλαδης, μπορεί κάποια πράγματα να γίνονται για κάποιο λόγο. Μπορεί και για εσένα να έγινε όλα αυτό και να λειτούργησες παρορμητικά για κάποιον ντετερμινιστικό λόγο.
Διότι τελικά δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Όλα είναι προκαθορισμένα ίσως και γίνονται για κάποιο λόγο.
Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι....και εγώ είμαι.
Προσπαθώ να το δουλέψω.
Βέβαια από την άλλη....η ανυπομονησία μου με οδήγησε να επισκευάσω τα m audio...σε ενα πρωινό....με κόστος 10 ευρώ.
Θα έδινα 290 για καινούργια....ενώ μπορούσα να κάνω καινούργια τα παλιά με 10 ευρώ (οκ και προσωπική δουλειά , αλλα αυτά μου αρέσουν)....λόγω βιασύνης.

Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι....και εγώ είμαι.
Προσπαθώ να το δουλέψω.
Βέβαια από την άλλη....η ανυπομονησία μου με οδήγησε να επισκευάσω τα m audio...σε ενα πρωινό....με κόστος 10 ευρώ.
Θα έδινα 290 για καινούργια....ενώ μπορούσα να κάνω καινούργια τα παλιά με 10 ευρώ (οκ και προσωπική δουλειά , αλλα αυτά μου αρέσουν)....λόγω βιασύνης.
Δεν τα κρατούσες και τα ROKIT. Κάποια στιγμή θα τα πάρω και εγώ να τα δοκιμάσω. Οι πρώτες γενιές δεν μου άρεσαν που τις άκουγα σε φίλους ή σε μαγαζιά παλιά. Θέλω να δοκιμάσω την τελευταία. Πρέπει να είνα καλά.

Δεν τα κρατούσες και τα ROKIT. Κάποια στιγμή θα τα πάρω και εγώ να τα δοκιμάσω. Οι πρώτες γενιές δεν μου άρεσαν που τις άκουγα σε φίλους ή σε μαγαζιά παλιά. Θέλω να δοκιμάσω την τελευταία. Πρέπει να είνα καλά.
Και που να,τα έβαζα.. δεν θέλω να γεμίζω τον χώρο.
.....αλλα τα krk πρέπει να είναι super.
Έχουν και στο πίσω panel lcd οθόνη για πολύ παραμετροποίηση

Ο Νακας ειναι το πιο αξιόπιστο μαγαζί....στον κόσμο!
Δε διαφωνώ, προπερσι έκαναν αυτό που κάνουν όλα τα μαγαζιά black Friday, ανέβασαν αρχικές τιμές σε κάποιες κιθάρες και τις κατέβασαν για να φαίνονται με έκπτωση 17%, τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω με στοιχεία ότι κάνετε λάθος, τόσο κόστιζε τον Οκτώβριο και τώρα κοστίζει το ίδιο απλά φαίνεται με έκπτωση, και τελικά μου έκαναν έκπτωση στην τιμή του Οκτωβρίου έτσι απλά. Καλή περίπτωση

Δε διαφωνώ, προπερσι έκαναν αυτό που κάνουν όλα τα μαγαζιά black Friday, ανέβασαν αρχικές τιμές σε κάποιες κιθάρες και τις κατέβασαν για να φαίνονται με έκπτωση 17%, τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω με στοιχεία ότι κάνετε λάθος, τόσο κόστιζε τον Οκτώβριο και τώρα κοστίζει το ίδιο απλά φαίνεται με έκπτωση, και τελικά μου έκαναν έκπτωση στην τιμή του Οκτωβρίου έτσι απλά. Καλή περίπτωση
Γενικά από όλη την εμπειρία μου με ΝΑΚΑ....σε πολλές περιπτώσεις, είναι σοβαροί άνθρωποι

Το καλό με το νακα είναι ότι έχει εκθέσεις και αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις αυτό που ψάχνεις και να το δοκιμάσεις επιτόπου, τους έχω δώσει αρκετά λεφτά για αυτό το λόγο. Κατά τα άλλα νομίζω ότι το προσωπικό αντικατοπτρίζει τα αφεντικά (γιατί κάποιος τους προσέλαβε) από άποψη συμπεριφοράς και ύφους. Δεν τους γουστάρω

Το καλό με το νακα είναι ότι έχει εκθέσεις και αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις αυτό που ψάχνεις και να το δοκιμάσεις επιτόπου, τους έχω δώσει αρκετά λεφτά για αυτό το λόγο. Κατά τα άλλα νομίζω ότι το προσωπικό αντικατοπτρίζει τα αφεντικά (γιατί κάποιος τους προσέλαβε) από άποψη συμπεριφοράς και ύφους. Δεν τους γουστάρω
Εμένα πάντα με εξυπηρετούσαν.
Και μάλιστα μου είχαν βρει (x 2 μάλιστα) ενα πολύ σπάνιο ανταλλακτικό για το πικάπ της Stanton.
Μεντεσέδες για το str 860 (για το dust cover)....και μάλιστα όταν ειχε σταματήσει η παραγωγή των συγκεκριμένων πικάπ.
Δεν το έβρισκα πουθενά.....σε παγκόσμιο επίπεδο μιλάμε.
Χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση, μου βρήκαν τηλέφωνο εξωτερικού συνεργάτη τους... και αυτός ο σκύλος. ύστερα από πολύ καιρό (δεν με ξέχασε), μου έστειλε δύο ζευγαρια μεντεσέδες...

Εμένα πάντα με εξυπηρετούσαν.
Και μάλιστα μου είχαν βρει (x 2 μάλιστα) ενα πολύ σπάνιο ανταλλακτικό για το πικάπ της Stanton.
Μεντεσέδες για το str 860 (για το dust cover)....και μάλιστα όταν ειχε σταματήσει η παραγωγή των συγκεκριμένων πικάπ.
Δεν το έβρισκα πουθενά.....σε παγκόσμιο επίπεδο μιλάμε.
Χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση, μου βρήκαν τηλέφωνο εξωτερικού συνεργάτη τους... και αυτός ο σκύλος. ύστερα από πολύ καιρό (δεν με ξέχασε), μου έστειλε δύο ζευγαρια μεντεσέδες...
Έχω άποψη για τα καταστήματα του νακα στην Αττική, έχω περάσει από τα περισσότερα και έχω παρατηρήσει αυτό το μοτίβο. Βέβαια στα μέρη σου πολλά πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Είμαι καταναλωτής χορδών ακουστικής D'Addario 10' και προσπαθώ να αγοράζω από τα μικρά μαγαζάκια εδώ στη γειτονία και να μην πηγαίνω στο νακα αλλά άμα θέλω κιθάρα ή ενισχυτή πάλι εκεί θα καταλήξω από ότι φαίνεται

Έχω άποψη για τα καταστήματα του νακα στην Αττική, έχω περάσει από τα περισσότερα και έχω παρατηρήσει αυτό το μοτίβο. Βέβαια στα μέρη σου πολλά πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Είμαι καταναλωτής χορδών ακουστικής D'Addario 10' και προσπαθώ να αγοράζω από τα μικρά μαγαζάκια εδώ στη γειτονία και να μην πηγαίνω στο νακα αλλά άμα θέλω κιθάρα ή ενισχυτή πάλι εκεί θα καταλήξω από ότι φαίνεται
Μην φανταστείς.
Απο τον Νακα σε φυσικό μαγαζί, δεν πήγα ποτέ να ψωνίσω.
Έχω πάει στα 2 του μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, αλλα έτσι για βόλτα.
Ούτε πενα δεν έχω πάρει.
Ηλεκτρονικά μόνο έχω ψωνίσει αρκετά πράγματα.
Και ακριβά.

το προσωπικό δίνει καθημερινά μαθήματα σε ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, Εφορία, είναι οι καθηγητές του δημοσίου.
Πάς να δοκιμάσεις ενα όργανο και είναι σα να τους έβρισες τη μάνα.
Δεν ξαναπατάω ούτε σε Black ούτε σε white Friday.

Στεναχωριέμαι και προβληματίζομαι που βλέπω κακές εμπειρίες από τον Νακα και δεν τις αμφισβητώ. Από την άλλη, έχω ψωνίσει τις περισσότερες φορές μουσικό εξοπλισμό από το ιστορικό θα έλεγα κατάστημα στην Ναυαρίνου και παλαιότερα στην Ιπποκράτους αν θυμάμαι καλά γιατί περνούν τα χρόνια και αρχίζω να ξεχνάω ή να διαστρεβλώνονται στο μυαλό μου οι αναμνήσεις προφανώς γιατι η μνήμη μου λειτουργεί και με λανθάνοντα τρόπο και πάντα είχα καλή εξυπηρέτηση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν τη μια καί μοναδική φορά πού πήρα την κιθάρα που έχω, είπα εκεί στο ισόγειο ότι είμαι άσχετος και απλά είπα το μοντέλο που με είχαν συμβουλέψει εδώ οι φίλοι στο nοiz και ασχολήθηκε υπομονετικά ο πωλητής να διαλέξω, με συμβούλεψε καί μου τη σεταρε κιόλας με την ησυχια του. Από μικρός είχα καλές εμπειρίες καί όταν δοκίμαζα όργανα. Μήπως επειδή ήμουν φουσκωτος και με ξυρισμένο μαλλί τότε και έμοιαζα με μπράβο? 🤣 Αλλά δε νομίζω. Από τον Νακα είχα καλές εμπειρίες, ίσως λίγο στο ταμείο να περίμενα και να σπαζομουν, δύο φορές έτυχε να υπάρχει και πρόβλημα με το μηχάνημα και την πιστωτική και περίμενα να το λυσουν τη μια φορά και την άλλη πλήρωσα μετρητά για να μην πηγαίνω την άλλη μέρα αλλά μάλλον έτυχε. Και πάλι ψύχραιμα αντιμετώπιζαν την κατάσταση. Τελευταία φορά πήρα κάτι βραχίονες επιτραπέζιους για ηχεία και μου τους άνοιξε να τους δω κιολας και τους μύριζα και περίμενε υπομονετικά το παιδί πού είναι και χρόνια εκεί στα πλήκτρα κλπ και είναι πολύ καλό.

Λίγες φορές που έχω επισκεφτεί το τοπικό κατάστημα στο ηράκλειο,μιά χαρά ξέρουν τα παιδιά που δουλεύουν εκεί το τί τους γίνεται.

Τους ιδιοκτήτες/διευθύνων συνήθως όπως στις περισσότερες δουλειές,δέν τους έχω και πολύ εμπιστοσύνη και δέν θα βασιστώ στις γνώσεις αυτών,αν έχουν,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μιας και έχω δουλέψει το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου με ανθρώπους απο άλλα μέρη του πλανήτη και διαβάζω αρκετές φορές σε διάφορα μέσα,όπως και εδώ για τους "κακούς" ιδιωτικούς υπαλλήλους που διαθέτει η χώρα μας και το φαινόμενο που τους θέλουμε να είναι όλοι ευδιάθετοι και γελαστοί,σε αυτήν την χώρα,με αυτές τις συνθήκες και αυτές τις απολαβές,θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό,σε φυσιολογικούς ανθρώπους,μόνο με τεχνητά μέσα η φαρμακευτική βοήθεια.

Θα προσθέσω και το γεγονός για την Ελληνική κοινωνία,που είναι σαλεμένη και κοντραρίζεται στα ίσια για το βραβείο "χειρότερος πελάτης" παγκοσμίως,η νομίζεται αρκετοί απο εσάς οτι θεωρίστε πελάτες περιοπής εντός και εκτός της χώρας,γιατί αν ναί,σας έχω άσχημα νέα,με παραξενεύει επίσης το ότι θεωρούμε επαγγελματικά φυσιολογικό και καλή περίπτωση το απο κάτω
προπερσι έκαναν αυτό που κάνουν όλα τα μαγαζιά black Friday, ανέβασαν αρχικές τιμές σε κάποιες κιθάρες και τις κατέβασαν για να φαίνονται με έκπτωση 17%, τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω με στοιχεία ότι κάνετε λάθος, τόσο κόστιζε τον Οκτώβριο και τώρα κοστίζει το ίδιο απλά φαίνεται με έκπτωση, και τελικά μου έκαναν έκπτωση στην τιμή του Οκτωβρίου έτσι απλά. Καλή περίπτωση
που άν αυτό το αποδείξεις σε εταιρία του εξωτερικού,θα φάει πρόστιμο και αν το επαναλάβει έχει κλείσει,ναί,είμαι απόλυτα σίγουρος οτί και ο JOKER να έπιανε δουλειά σε αυτήν την χώρα,θα έχανε το χαμόγελο του.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back