Καταρχάς να παρακαλέσω όσους δεν το έκαναν να διαβάσουν το post του freerock μια σελίδα πίσω, γιατί είναι περιεκτικότατο και σαφέστατο γι'αυτά που λέμε.
Το πρόβλημα όλης της συζήτησής μας είναι πως, η κιθάρα ήταν, είναι και θα είναι
λαϊκό όργανο (thank god, θα συμπλήρωνα). Το γεγονός ότι το μπουζούκι έχει παίξει με συμφωνικές ορχήστρες, δεν το κάνει συμφωνικό όργανο.
Λόγω της δημοφιλίας της, ήταν μοιραίο να προκύψουν μέθοδοι, συστήματα, κλπ, εκμάθησης (η πρώτη μέθοδος σε βιβλίο για ηλεκτρική, νομίζω βγήκε κάπου στα '50).
Δεν είμαι απ'αυτούς που κοιτούν αφ'υψηλού τους απόφοιτους του... Berklee... Θεωρώ ότι,
στην πορεία του, ο κάθε κιθαρίστας μπορεί να ακολουθήσει ο,τιδήποτε, από σχολές, δασκάλους, κλπ και να το ενσωματώσει στη μουσική του παιδεία. Πάντως, για κάθε πετυχημένο κιθαρίστα που έβγαλε το Berklee υπάρχουν άλλοι 5 πετυχημένοι κιθαρίστες που το παράτησαν. Και για κάθε έναν που πήγε ποτέ στο Berklee υπάρχουν άλλοι... 5000 πετυχημένοι που δεν ξέρουν τι είναι.
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο οποιοσδήποτε δάσκαλος ή σχολή προάγει τη δική του άποψη σαν τη μοναδική μέθοδο σωτηρίας... Για μένα, οι (μεγάλες) σχολές (και οι παραφυάδες τους) είναι μια χαρά αν θέλει κάποιος να γίνει τεράστιος session παίκτης, ή... δάσκαλος. Πάντως, Lukather, Landau, Huff, δεν πρόκειται να γίνει, όχι λόγω έλλειψης ταλέντου, αλλά γιατί ΔΕΝ υπάρχουν πια τέτοιες δουλειές, η ζήτηση για session κιθαρίστες τείνει στο μηδέν παγκοσμίως. Η αναλογία που έκανα με το πιάνο ή το βιολί, σχετικά με τη φιλοσοφία τέτοιων σχολών, είναι ακριβής.
Το ένα που ενοχλεί λοιπόν είναι η νοοτροπία αυτού του τύπου. Το άλλο είναι η νοοτροπία τύπου "δεν παίζουμε μουσική για να βγάλουμε γκομενάκια". ΑΣΦΑΛΩΣ και παίζουμε μουσική για να βγάλουμε γκομενάκια. Πράγμα που το θεωρώ πολύ υγιέστερο από το να κάθεται κάποιος 12 ώρες την ημέρα να παίζει αρπίσματα πάνω κάτω "με τη σωστή τεχνική".
Dreamdancer χαίρομαι που είσαι γυμναστής, γιατί αυτό εκτός των άλλων σε καθιστά πελατάκι μου.

Ωστόσο θα με ενδιέφερε, σε pm, έτσι από διεστραμμένη περιέργεια, να μου γράψεις ποιος ήταν/είναι ο δάσκαλός σου, αν είχες κάποιον.