Μια και περί modelling, live ήχου κλπ. ο λόγος, ας καταθέσω μια μάλλον πολύ χρήσιμη και σχετική εμπειρία μου:
Ακριβώς μια εβδομάδα πριν, είδα τους Garbage live στο Amsterdam. Όπως θα παρατηρήσετε και όσοι τους δείτε στο Rockwave - αν, φυσικά, καταφέρετε να ξεκολλήσετε τα μάτια σας από τη Shirley... :mrgreen: - δεν χρησιμοποιούν πλέον ενισχυτές στο live - στο studio χρησιμοποιούν αρκετούς - ούτε hardware synths, samplers etc. Έχουν ένα 24άρι rack που έχει 2 POD XT Pro, ένα Bass POD XT Pro, 2 Muse Receptors, 1 G-Force, τα 4 wireless κτλ. και 1 Powerbook.
Προφανώς το amp modelling πρέπει να έχει φτάσει σε ένα αρκετά καλό σημείο ώστε μια μπάντα που δε δείχνει να έχει πρόβλημα budget να το εμπιστεύεται τόσο.
Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα, γενικά συμφωνώ με τον dither.
Έχω βρεθεί σε συμβάν που τα συγκροτήματα κατηγορούσαν τον ηχολήπτη ότι έφταιγε για τον κακό ήχο σε Αθηναικό club και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έφταιγε, ειδικά από τη στιγμή που τα group δεν δέχονταν να χαμηλώσουν λίγο τους ενισχυτές, ώστε να του δώσουν ένα κάποιο έλεγχο και να τους φτιάξει ένα καλό monitoring. Κ@ύλ@ ο Marshall στο ...11, αλλά θέλει και τον ανάλογο χώρο. :wink:
Απ'την άλλη, όταν είχα δει τον Αλουπογιάννη ως support στους Cardigans, η μπάντα του έσκιζε και το ίδιο κι ο ήχος τους. :wink:
Τέλος, έχω παίξει και σε live, στην Ελλάδα πάντα, όπου απορείς ποιος τους ονόμασε ηχολήπτες αυτούς τους ανθρώπους. Γενικά, οι εμπειρίες μου είναι μοιρασμένες και τώρα που έχει περάσει καιρός, αναγνωρίζω πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να έχουν ακουστεί κάποια live αν ήμουν κι εγώ πιο συνεργάσιμος (με τους "καλούς" ηχολήπτες).