Περί ανέμων, υδάτων και φωτιών...

Οι άνθρωποι είναι τόσο γελοίοι που για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους περί (μόνο) εμπρησμών,χρησιμοποίησαν (μόλις πριν λίγο ο Ρουσσόπουλος) το...βίντεο που δείχνει 2 τύπους από τα 5 χιλιόμετρα σαν κουκίδες να ανάβουν (άραγε οι κουκίδες πως διακρίνονται) φωτιά.

Σοβαρός εκπρόσωπος.

Δεν βλέπουν τους Καμπουράκη-Οικονομέα να δηλώνουν απελπισμένοι ότι ταξίδεψαν σε φλεγόμενα χωριά 140χλμ και δεν συνάντησαν ούτε αντλία.

Που τους παρακαλάγανε σαν σωτήρες τους οι χωριανοί.

Δεν βλέπουν κάθε τέταρτο που βγαίνει στα κανάλια κάθε ανήμπορος και δηλώνει απελπισμένος να τους στείλουν έστω ένα όχημα γιατί δεν έχουν δει ούτε ένα 2 ημέρες.

Δεν βλέπουν το BBC που ρωτάει που είναι ρε παιδιά ένα πυροσβεστικό να το έχω για πλάνο στο ρεπορτάζ?

Δεν βλέπουν τον θρασύτατο Βουλγαράκη να διακόπτει με ύφος τον άνθρωπο που διαμαρτυρόταν.Με ύφος λες και του διακόψαμε τον φρέντο του από το dacapo.

Δεν βλέπουν πως ο πρωθυπουργός ανκοινώνει πως "6 η ώρα θα πετούν αεροπλάνα πάνω από την Ζαχάρω" για να πετάξουν μόνο..5 ώρες αργότερα .

Βλέπουν μόνο να φυλάξουν το φρέντο που λέγαμε,και να τους λυπηθούμε από τους εμπρηστές και τους..οργανωμένους ασύμμετρους.

Γιαούρτιιι

Τι σημασία έχει ρε παιδιά το ποιος τις έβαλε?

Εντάξει εγώ είμαι υπερ της άποψης "οι εμπρηστές", καθώς δεν είναι τυχαίο να ξεπετάγονται μόνο 9-10 το βράδυ οι εστίες, ώστε να μη μπορούν να πετάξουν ελικόπτερα.

Αλλα και πάλι, ότι ακουω φιλτράρω κι εγώ. Που να ξέρω?

Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα?

Ποιος πούστηςθ βγει να πάρει την ευθύνη , αφου πρώτα ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ?

Γιατί σου λέει ότι οι εμπρηστές φταίνε και ότι εμείς (η κυβέρνηση) είμαστε τα θύματα της προβοκάτσιας.

Σαχλαμάρες.Ούτως ή άλλως θα 'πρεπε να είναι έτοιμοι για οτιδήποτε είτε φυσικό φαινόμενο είτε εμπρησμό.

Είναι 2 διαφορετικά θέματα το ποιος φταίει και το τί κάνω για αν αποτρέψω την καταστροφή αναξαρτήτως ποιος φταίει.

Μπορείτε σας παρακαλώ να αφήσετε τα χιλιοειπωμένα "αν ήταν εκεί η φωτιά να δεις για πότε θα την έσβηναν", "πού είναι τα πυροσβεστικά", "πού είναι τα αεροπλάνα" κλπ; Tα έχουν στα υπόστεγα και τα γυαλίζουν κάτι δημοσιουπαλληλίκια πυροσβέστες που πίνουν φραπέ και παίζουν με τις τάπες all day long. Eιλικρινά δεν αντέχω άλλο. Αφήστε τις θεωρίες συνομωσίας! Δεν φταίνε οι άλλοι! ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ γ*&)&$ώ τη βλακεία μου! Πάντα οι άλλοι φταίνε! Εμείς όχι! ΠΟΤΕ! Πάντα λιγότερο από τον διπλανό μας! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ρε φιλαράκι να 'ουμ δεν πιάνω τον σταθμό σου. :D

Όλοι φταίμε σαφώς,απλά δεν είναι άκυρα αυτά που λέμε.Είναι ΚΑΙ αυτά.

Είναι και η παιδεία μας,είναι και η γιαγιά που πάει να κάψει τα σκουπίδια στον κήπο της και δεν βαράει alarm στο κεφάλι της ότι δεν είναι η ίδια μέρα όπως την προηγούμενη βδομάδα όπου ΔΕΝ είχε 35μποφώρ και μέχρι να πάει μέσα και να ξανάρθει έχει πάει η φωτιά διακοπές.

Και ο νεοελληναράς που πετάει την τσιγαρούμπα του όπου βρεί.

Και ο αγρότης που καίει τα αγριόχορτα αλλά του ξεφεύγει και καίει και τα αγριόβουνα.

Και η ΔΕΗ που βλέπει τους στύλους του 1901 όμορφα να γερνούν και όμορφα να πέφτουν και όμορφα να καίγονται,γιατί έχει προγραμματίσει συντήρηση ή αντικατάσταση όταν θα ονομάζεται αλλιώς.

Και γω που πετάω το μπουκάλι που όπως λέει και ο μπούκας γίνεται μεγεθυντικός φακός και αρπάνε όλα.

Αλλά οι ευθύνες δεν είναι όλες ίδιες.Αυτοί φταινε περισσότερο γιατί είναι η δουλειά τους να λειτουργούν το κράτος και να μην παίζουν μπιρίμπα.Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Εγώ κοιτάω να την κάνω καλά,και εσύ.Αυτοί?

Ένα είναι το σίγουρο.Έχουμε τους χειρότερους πολιτικούς και την πιο ανοργάνωτη χώρα ever.Δυστυχώς...

Ψήφο στους οικολόγους, να μπει ο Βεργής στη βουλή με χιτώνα και γαμώ την καταδίκη τους μετα!!

Ρε push tee μου..... Όλοι τώρα γκρινιάζουν για το πως έπρεπε να "κάνουν τη δουλειά τους" οι διάφοροι άσχετοι του κρατικού μηχανισμού.

Τώρα....που όλων καίγεται (κυριολεκτικά) ο kwlo$ και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθεις.

Από το site της πυροσβεστικής:

Όσον αφορά τις διασώσεις με ελικόπτερα του στρατού super puma και Chinook:
στο χωριό Πρασιδάκι Ηλείας, έγινε διάσωση 5 ατόμων,

στο χωριό Σκυλλούντας, προσέγγισαν δύο ελικόπτερα, αλλά οι πολίτες δεν επιβιβάστηκαν ,

στη Φρίξα, στην πρώτη επιχείρηση δεν επιβιβάστηκε κανείς και στη δεύτερη επιβιβάστηκαν τα άτομα τηλεοπτικού συνεργείου,

στα Κρέστενα , υπάρχουν λεωφορεία για διαφυγή του κόσμου, αλλά μέχρι πριν από λίγο δεν εξεδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει κανείς πολίτης.
Ευθύνες υπάρχουν γι αυτά που δεν έγιναν τους περασμένους μήνες και χρόνια. (Και πολύ φοβάμαι ΚΑΙ γι αυτά που θα ακολουθήσουν).

Όμως σήμερα, οι συνθήκες (και το πλήθος των εστιών) είναι τέτοιες που είναι πρακτικά αδύνατο να μην καούν τεράστιες εκτάσεις.

Προσωπικά, αφήνω την Φαρισσαϊκού τύπου κατακραυγή της εξουσίας σε όλους αυτούς που προσπαθούν (ακόμα και άθελά τους) να κάνουν πολιτική "στα κάρβουνα". Τα τρέχοντα γεγονότα δεν αλλάζουν την (ήδη αρνητική) άποψή μου για τους ηγεμόνες και τους υπηκόους αυτής της χώρας.

τελος' date=' επιμενω οτι εγω και συ εχουμε καθε δικαιωμα να σκεφτουμε και να ενστερνιστουμε καθε θεωρια συνωμοσιας, δεν μπορει ομως η κυβερνηση να μιλαει δημοσια για (τον ηλιθιοτερο ορο που εχω ακουσει) ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.
[b']η εχετε στοιχεια και μιλατε κυριοι της πολιτειας η κανετε αγνο ελληνικο ΜΟΚΟ. [/b]
+1000! Είναι εντελώς γελοίο αυτό που συμβαίνει. Αλλά είναι απλώς θέμα marketing. Βάζοντας τον χ εξωτερικό εχθρό στο παιχνίδι συσπειρώνεις τον κόσμο γύρω σου. Είναι η μόνη ελπίδα τους μετά από αυτό που συμβαίνει.

Ε πάλιωσε το ανέκδοτο πάρα πολύ. Όταν έχεις μονίμως κατεβασμένα τα βρακιά σου και σε πηδάνε δεν κοιτάς να βρεις ποιός στην έχωσε' date=' κοιτάς να σηκώσεις τα βρακιά σου....[/quote']
Couldn't have said it better....

Μπορείτε σας παρακαλώ να αφήσετε τα χιλιοειπωμένα "αν ήταν εκεί η φωτιά να δεις για πότε θα την έσβηναν"' date=' "πού είναι τα πυροσβεστικά", "πού είναι τα αεροπλάνα" κλπ; Tα έχουν στα υπόστεγα και τα γυαλίζουν κάτι δημοσιουπαλληλίκια πυροσβέστες που πίνουν φραπέ και παίζουν με τις τάπες all day long. Eιλικρινά δεν αντέχω άλλο. Αφήστε τις θεωρίες συνομωσίας! Δεν φταίνε οι άλλοι! ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ γ*&)&$ώ τη βλακεία μου! Πάντα οι άλλοι φταίνε! Εμείς όχι! ΠΟΤΕ! Πάντα λιγότερο από τον διπλανό μας! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ![/quote']
bloody_sunday δεν πάει σε σενα το μήνυμα, απλά το πήρα σαν αφορμή.

Ε όχι ρε φίλε, εγώ εχω ήσυχη την συνείδηση μου από όλες τις απόψεις.

1) Γιατί κράζω όπου υπάρχει ίχνος πολιτικού, σε κάθε περίοδο, είτε γίνεται κάτι είτε όχι. Η άποψη μου γι'αυτούς είναι μηδενιστική.

2) Δεν καπνίζω, δεν κάνω μπάρμπεκιου σε δάση, και δεν πετάω ίχνος σκουπιδιού κάτω.

3) Πληρώνω τον φόρο που μου αντιστοιχεί (σχεδόν τίποτα, λόγω ελάχιστου εισοδήματος), τουλάχιστον η οικογένεια μου.

και περιμένω σαν βλάκας, αυτοί που διόρισα για να μ'έχουν ασφαλή, να με έχουν ασφαλή. Γι'αυτό πληρώνω φόρους, όχι για να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια, που είναι το μόνο που κάνουν όλοι οι πολιτικοί σε όλον τον κόσμο.

Ή να μου πουν, κοίτα φίλε, πρέπει να τα βγάζεις πέρα μόνος σου. Να ξέρουμε τι να κάνουμε.Να μην πληρώνουμε φόρους, να μην τους υπακούμε, να ζούμε στην κοινωνία που φαντάζομαι εγώ..

Όχι, δεν υπάρχει συνομωσία. Αλλά δεν μπορω να δεχτώ ότι δεν υπαρχει σχεδιο εκκένωσης, οχήματα και άνθρωποι για αυτή τη δουλειά.

Δε μπορώ να δεχτώ ότι αφήσαμε αχρησιμοποιητους τους S200 για να πάρουμε τους S300, για να παίξουμε το γνωστό παιχνιδάκι με τι μίζες, λες και είναι το καινουριο cubase, που έχει καλύτερο editing. Με τα μισά λεφτά αγοράζαμε 1000 πυροσβεστικά, ή έστω οργανωναμε καμπάνια ενημέρωσης.Αυγουστος είναι γαμώτο και πριν 1 μηνα πάλι φωτιές είχες.

Τίποτα δεν κρύβεται..Είσαι ανίκανος, θα την πατήσεις. Δικαιολογίες δεν εχει. Και αυτή η χώρα έχει μάθει να διορίζει ανίκανους σε κάθε θεση.

Δυστυχώς το πλήρωσαν κάποιοι, και θα συνεχίζουν όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Ναι, φταίνε πολλοί. Φταίμε ίσως όλοι. Ο μόνος όμως φταίχτης που έχει πρόσωπο, αρνείται να πληρώσει, ή έστω να θολώσει τα νερά με δύο καλές τρίπλες, ακόμα και τώρα.

Ε όχι ρε φίλε' date=' εγώ εχω ήσυχη την συνείδηση μου από όλες τις απόψεις.
...

2) Δεν καπνίζω, δεν κάνω μπάρμπεκιου σε δάση, και δεν πετάω ίχνος σκουπιδιού κάτω.

3) Πληρώνω τον φόρο που μου αντιστοιχεί (σχεδόν τίποτα, λόγω ελάχιστου εισοδήματος), τουλάχιστον η οικογένεια μου.

και περιμένω σαν βλάκας, αυτοί που διόρισα για να μ'έχουν ασφαλή, να με έχουν ασφαλή.[/quote']

Δεν είναι αρκετό. Η άποψη "ας είμαι εγώ εντάξει κι οι άλλοι ας παν να κουρεύονται" δεν είναι κι αυτη ελληνική; Σαν να βλέπεις ένα σκουπίδι κάτω και να μην το μαζεύεις γιατί δεν το πέταξες εσύ. Πρέπει να κινητοποιηθείς. Τι να κάνεις, θα μου πεις. Αυτό θα το αποφασίσεις εσύ...

Σύμφωνοι. (αν και κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράματα, ο καθένας να κάνει τη δουλειά του καλα).

Αλλά επειδή τα πράματα δεν είναι κανονικά

Καταρχήν στο 1) που δε συμπεριέλαβες (δε σε κατηγορώ για εσκεμμένο μοντάζ :) ) αναφέρεται κάποια δράση που θα μπορούσε να γίνει.

Χρησιμοποιώ ένα πιο γενικό "Εγω" και δεν εννοώ τον εαυτό μου. Ο συλλογισμός οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι κάποιοι απέτυχαν να κάνουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε, και ζημιώθηκαν άνθρωποι που δεν φταίγαν.

Τελοςπάντων, είμαι λίγο κουρασμένος τώρα...

Ας ελπίσουμε αυριο να είναι καλύτερα τα πράματα.(Ειδικό)

Ας ελπίσουμε αυριο να είναι καλύτερα τα πράματα.(Γενικό).

Πραγματικά όταν έβλεπα τις εικόνες της καταστροφής στην τηλεόραση, ηταν σαν να έβλεπα μια τριτοκοσμική χώρα να φλέγεται ολόκληρη και να έχει αφεθεί στο έλεος του θεού... Το χειρότερο είναι οτι δεν έχουμε καταλάβει πλήρως το μέγεθος της καταστροφής.Η Ελλάδα πήγε αυτόματα πίσω 10 χρόνια σε όλους τους τομείς.Κατ'αρχήν 63 άτομα βρήκαν φριχτό θάνατο χωρίς να τους βοηθήσει κανένας.Τα κύρια έσοδα της Ελλάδας προέρχονταν από τον τουρισμό,ο οποίος υπέστη τεράστιο πλήγμα(Οι τουρίστες θα φοβούνται να έρθουν μιάς και είδαν τι παίζει στη χώρα μας).Το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας καταστράφηκε.Οι αποζημιώσεις μεγάλες,πολλοί άνθρωποι χωρίς δουλειά και σπίτι,πολιτικοί που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον...με λίγα λόγια ΧΑΟΣ...Και ο Καραμανλής δήλωσε πως αν βγει ξανά η κυβέρνηση της ΝΔ θα κοιτάξει να ενισχύσει τους πληγέντες και τις περιοχές που κάηκαν. 8O Ευχαριστούμε.Στις εκλογές προσωπικα θα δώσω μια μούτζα σε όλους.Και πολύ τους είναι...

Πάντως δεν βλέπω τον λόγο γιατί να φωνάζετε.

Αφού σε λίγα χρόνια όλα θα έχουν ξεχαστεί.

:roll: Ότι γίνεται δηλαδή να το παρακολουθούμε σαν χάνοι?

PS.Το avatar είναι μαύρο για τις φωτιές ή censored για τις "φωτιές" που ανάβουν πίσω? :mrgreen:

Στις εκλογές προσωπικα θα δώσω μια μούτζα σε όλους.Και πολύ τους είναι...
Φίλε μου, καλύτερα είναι να ξεκινήσεις, δίνοντας μία μούτζα στους τηλεπαρουσιαστές και τα κανάλια που παρακολουθείς, διότι (αντίθετα απ' ότι πιστεύεις) δεν σε κρατάνε ενημερωμένο, και οι συνακόλουθες αποφάσεις σου (μούτζες κλπ) δεν είναι αποφάσεις ενημερωμένου ανθρώπου.

Δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρονται οι πολιτικοί για την καταστροφή που έγινε (μιλώ για τους ανθρώπους, όχι για την Ολυμπία κλπ), αλλά μπορώ να σου πω ότι ξέρω με απόλυτη ακρίβεια το πόσο ενδιαφέρεσαι εσύ: δεν δίνεις μία δεκάρα.

Αν έδινες (την δεκάρα), θα καταλάβαινες ότι την επόμενη των εκλογών, είτε μας αρέσει είτε όχι, κάποια κυβέρνηση θα υπάρχει στη χώρα και αυτή η κυβέρνηση θα χρειαστεί πράγματι να αντιμετωπίσει τα αιτήματα των κατεστραμένων, θα χρειαστεί πράγματι να τους ενισχύσει οικονομικά και να τους βοηθήσει. Το να λες εσύ "δεν με ενδιαφέρει ποια θα είναι αυτή η κυβέρνηση, οπότε ρίχνω μούτζα" είναι απλά ένας τρόπος να λες ότι "δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνουν" εκτός αν προτίθεσαι να κατέβεις εσύ και να εργαστείς αφιλοκερδώς για την ενίσχυσή τους - δε νομίζω όμως ότι θα κάνεις κάτι τέτοιο.

Εγώ προσωπικά είμαι -->υπέρ<-- της μούτζας και της γενικότερης περιφρόνησης του δυτικότροπου συστήματος αξιών, αλλά όχι μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια: απ ότι ξέρω τόσο καιρό που παρακολουθώ το noiz, είσαστε σχεδόν όλοι τηλεορασάκηδες μέχρι αηδίας. Σχεδόν ποτέ δεν άκουσα κάποια συζήτηση για ένα βιβλίο ή μία καλή ταινία - αντίθετα υπήρχε πλέρια ενημέρωση για τηλεοπτικές ξυνίλες όπως το "Παρά Πέντε", οπότε για ποια μούτζα μιλάμε; Όταν έχετε αντικαταστήσει τη μελέτη της πολιτικής και της ιστορίας με την ελπίδα να πει άλλη μία μαλακία η κα. Καρύδη, τότε (και μόνο τότε) πιστεύετε τα ψέμματα του κάθε Χ''νικολάου, ή Κακαουνάκη, ή Τράγκα, ή Πρετεντέρη, ή..ή..ή...

Στην τελική, αν εσάς δεν σας νοιάζει ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα, τουλάχιστον σκεφτείτε αυτούς που τους νοιάζει: τους επαγγελματίες που ελπίζουν σε δικαιότερη φορολογική μεταχείριση, τους πυροπαθείς αυτής της περιόδου που ελπίζουν σε υποστήριξη και ενίσχυση, τους υπαλλήλους που θέλουν να είναι σίγουροι ότι τόσα χρόνια δεν πληρώναν αδίκως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα παιδάκια που δικαιούνται να πάνε σχολείο και να ξεστραβωθούν κλπ κλπ.

Πολύς μηδενισμός πάντως για μία κοινότητα που άπτεται και καλλιτεχνικού αντικειμένου (τη μουσική δηλαδή). Που στο διάολο το έχετε βρει γραμμένο αυτό, ότι ο καλλιτέχνης τα έχει όλα γραμμένα στα @@@ του, μα το Θεό, δεν μπορώ να το καταλάβω.

:roll: Ότι γίνεται δηλαδή να το παρακολουθούμε σαν χάνοι?
Μην βλέπετε τηλεόραση' date=' ειδικά ευαγγελάτο.

PS.Το avatar είναι μαύρο για τις φωτιές ή censored για τις "φωτιές" που ανάβουν πίσω? :mrgreen:
Όποιος το βρεί κερδίζει βόλτα στο δάσος. Όταν ο λυκος δεν είναι εκεί.

Στις εκλογές προσωπικα θα δώσω μια μούτζα σε όλους.Και πολύ τους είναι...
Εγώ προσωπικά είμαι -->υπέρ<-- της μούτζας και της γενικότερης περιφρόνησης του δυτικότροπου συστήματος αξιών
Τι εννοείς δυτικότροπο σύστημα αξιών?

απ ότι ξέρω τόσο καιρό που παρακολουθώ το noiz' date=' είσαστε σχεδόν όλοι τηλεορασάκηδες μέχρι αηδίας. Σχεδόν ποτέ δεν άκουσα κάποια συζήτηση για ένα βιβλίο ή μία καλή ταινία - αντίθετα υπήρχε πλέρια ενημέρωση για τηλεοπτικές ξυνίλες όπως το "Παρά Πέντε", οπότε για ποια μούτζα μιλάμε; Όταν έχετε αντικαταστήσει τη μελέτη της πολιτικής και της ιστορίας με την ελπίδα να πει άλλη μία μαλακία η κα. Καρύδη, τότε (και μόνο τότε) πιστεύετε τα ψέμματα του κάθε Χ''νικολάου, ή Κακαουνάκη, ή Τράγκα, ή Πρετεντέρη, ή..ή..ή...[/quote']
Που το είδες όλο αυτό; Τηλεορασάκηδες; Η πρώτη φορά που διαβάζω για το "Παρα Πέντε" είναι στο δικό σου ποστ τώρα και γενικά δεν έχει πάρει το μάτι μου πλειάδα αναφορών για ξεκωλάδικα και κους-κουςάδικα παρά μόνο για να τα κράξουν...άλλωστε δεν έχουμε καιρό για τέτοια εφόσον εκκρεμούν φλέγοντα ζητήματα όπως το (άτιμο) βζζζζζζζ, τα (κουρδισμένα και ακούρδιστα) ξύλα, η χώρα προέλευσης του οργάνου :D

Στην τελική' date=' αν εσάς δεν σας νοιάζει ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα, τουλάχιστον σκεφτείτε αυτούς που τους νοιάζει: τους επαγγελματίες που ελπίζουν σε δικαιότερη φορολογική μεταχείριση, τους πυροπαθείς αυτής της περιόδου που ελπίζουν σε υποστήριξη και ενίσχυση, τους υπαλλήλους που θέλουν να είναι σίγουροι ότι τόσα χρόνια δεν πληρώναν αδίκως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα παιδάκια που δικαιούνται να πάνε σχολείο και να ξεστραβωθούν κλπ κλπ.
Πολύς μηδενισμός πάντως για μία κοινότητα που άπτεται και καλλιτεχνικού αντικειμένου (τη μουσική δηλαδή). Που στο διάολο το έχετε βρει γραμμένο αυτό, ότι ο καλλιτέχνης τα έχει όλα γραμμένα στα @@@ του, μα το Θεό, δεν μπορώ να το καταλάβω.[/quote']

Eye στην τελική ξέρει ο κόσμος ότι οι υποψήφιοι για την κυβερνηση είναι ανίκανοι ή δεν θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Οι επαγγελματίες ξέρουν ότι τους δουλεύουν χοντρά, οι πυροπαθείς ξέρουν ότι ξεκινάνε από το -οο και η βοήθεια θα είναι κοντά στο 0, οι υπάλληλοι ξέρουν ότι θα πάρουν @@ απ'τις ασφαλιστικές εισφορές γιατί πάνε αλλού τα λεφτά αυτά, οι γονείς ξέρουν ότι τα παιδιά θα πληρώσουν πολλά για μια εκπαίδευση που προσφέρει πολύ λίγα.

Έτσι έχουν τα πράγματα, δεν νομίζω ότι είναι θέμα μηδενισμού. Συνεχώς κάνουμε πράγματα και δεν έχουμε τίποτα. Εϊμαστε οι καλύτεροι αλλά δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα.

Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι ότι τόσα χρόνια που ξέρω κόσμο να λέει για τους άθλιους και ξεδιάντροπους που πουλιούνται για μια θέση στο δημόσιο ή για το εκάστοτε βόλεμα με την ελπίδα ότι θα πετύχουν το ιδανικό "δουλεύω χωρίς να δουλεύω - είμαι διευθυντής και εξουσιάζω κόσμο - τα τσεπώνω από πεντακόσιες μεριές" και θα είναι οι ΜΑΓΚΕΣ και μετά βλέπω ακριβώς τον ίδιο κόσμο να επιδιώκει και να βολεύεται κατά τον τρόπο που τόσο καιρό χλεύαζε και δήθεν σιχαινόταν.

Γκρέκο μασκαρά δηλαδή.

Όταν λοιπόν έχεις στήσει μια κοινωνία και απλά ο καθένας (απ'τον μικρό μέχρι τον μεγάλο) ονειρεύεται πως θα την εκμεταλλευτεί για το προσωρινό κέρδος ενώ δημοσίως σκίζεται πέρι νομιμοφάνειας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης έχεις το φαινόμενο Ελλάδα (third-world country).

Και ο Καραμανλής δήλωσε πως αν βγει ξανά η κυβέρνηση της ΝΔ θα κοιτάξει να ενισχύσει τους πληγέντες και τις περιοχές που κάηκαν.
Καλή δήλωση. Πιστεύω πρέπει να είναι ο μόνος που το σκέφτηκε :roll: :roll: Μην το συζητάμε παιδιά' date=' όλοι ΝΔ. :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Αν έδινες (την δεκάρα), θα καταλάβαινες ότι την επόμενη των εκλογών, είτε μας αρέσει είτε όχι, κάποια κυβέρνηση θα υπάρχει στη χώρα και αυτή η κυβέρνηση θα χρειαστεί πράγματι να αντιμετωπίσει τα αιτήματα των κατεστραμένων, θα χρειαστεί πράγματι να τους ενισχύσει οικονομικά και να τους βοηθήσει. Το να λες εσύ "δεν με ενδιαφέρει ποια θα είναι αυτή η κυβέρνηση, οπότε ρίχνω μούτζα" είναι απλά ένας τρόπος να λες ότι "δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνουν" εκτός αν προτίθεσαι να κατέβεις εσύ και να εργαστείς αφιλοκερδώς για την ενίσχυσή τους - δε νομίζω όμως ότι θα κάνεις κάτι τέτοιο.
Στην τελική, αν εσάς δεν σας νοιάζει ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα, τουλάχιστον σκεφτείτε αυτούς που τους νοιάζει: τους επαγγελματίες που ελπίζουν σε δικαιότερη φορολογική μεταχείριση, τους πυροπαθείς αυτής της περιόδου που ελπίζουν σε υποστήριξη και ενίσχυση, τους υπαλλήλους που θέλουν να είναι σίγουροι ότι τόσα χρόνια δεν πληρώναν αδίκως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα παιδάκια που δικαιούνται να πάνε σχολείο και να ξεστραβωθούν κλπ κλπ.

Πολύς μηδενισμός πάντως για μία κοινότητα που άπτεται και καλλιτεχνικού αντικειμένου (τη μουσική δηλαδή). Που στο διάολο το έχετε βρει γραμμένο αυτό, ότι ο καλλιτέχνης τα έχει όλα γραμμένα στα @@@ του, μα το Θεό, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Μαζί σου. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που δεν έχω ρίξει ποτέ λευκό ή άκυρο, δεν έχω χάσει ποτέ εκλογές, και δεν πιστεύω ότι θα το κάνω και ποτέ. Παρεμπιπτόντως, ρεαλιστικά σκεπτόμενος και γνωρίζοντας ότι προφανώς δε θα βγει κάποιο μικρό κόμα, θα ήθελα πολύ να βγει το ΠΑΣΟΚ. Όχι επειδή τους θεωρώ πιο ικανούς ή κάτι τέτοιο, αλλά πραγματικά αν μετά από μια τέτοιου μεγέθους καταστροφή ξαναβγεί η ίδια κυβέρνηση (ανεξαρτήτως του ποια είναι αυτή) θα αποθρασυνθούν όλοι τελείως! Μακάρι η ΝΔ να πάρει 25%, να χεστούν όλοι πάνω τους και να πάρουν χαμπάρι ότι οι μαλακίες πηρώνονται. Προφανώς βέβαια δεν εννοώ να πάμε να ψηφίσουμε όλοι ΠΑΣΟΚ, απλά θα ήθελα πολύ να μη βγει η ΝΔ. ¶σε που θα ήθελα να ανέβουν τα μικρά κόματα στο 10% έκαστο, να πάρουν χαμπάρι ρε γμτ οι μεγάλοι ότι κάτι γίνεται!!!

Πάντως στην προκειμένη περίπτωση τα δύο μεγάλα κόματα όντως έχουν τεράστιες ευθύνες. Είναι ρε γμτ δυνατόν να μην υπάρχουν ζωνες πυρασφάλειας πουθενά; Να μην υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης πουθενά; Συνειδητοποιείτε αυτό που σας είπα, ότι από τη γραμματεία πολιτικής προστασίας μας είπαν "καλή ιδέα" την ΚΥΡΙΑΚΗ που τους είπαμε να στείλουμε ρούχα;

Για τη χθεσινή φωτιά στον Υμηττό. Παιδιά την έβαλαν ακριβώς πάνω από το πυροφυλάκειο Χολαργού που σας έλεγα. Τα παιδιά μας είπαν ότι έπεσαν πάνω μέσα σε 2 λεπτά γι αυτό και δεν προχώρησε. Και επίσης μας έλεγαν ότι πρακτικά δε σκόπευαν να βάλουν μεγάλη φωτιά, γι αυτό και την πιάσαμε. Ήταν απλώς σε φάση να μετρήσουν δυνάμεις και να κόψουν αντιδράσεις. Με κάθε επιφύλαξη πάντα, δεν είναι δικιά μου γνώμη, γνώμες άλλων μεταφέρω.

Παιδιά επειδή φλερτάρουμε επικίνδυνα με τα πολιτικά και δεν είναι του φόρουμ τούτου (σχεδόν όπως λέμε μουστουκούλουρου) ας αυτοπεριοριστούμε στο (φλέγον) ζήτημα των πυρκαγιών χωρίς να μπαίνουμε σε άλλα βοσκοτόπια και χαλάσουμε της κουρδισμένες καρδιές μας :wink:

Μωρέ ναι, αλλά πώς να τα αποκόψεις; Δε γίνεται. Όταν κάιγονται άνθρωποι και κανείς δεν έχει προνοήσει για το τι να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις πώς να μη μιλήσεις; Τι να πεις; Απλά "κρίμα"; :(

Trending...

Νέα θέματα

Back