Μπράβο παλικάρια, πολύ ωραία σετ. Άντε, γιατί οι κιθαροτέτοιοι έχουν πάρει πολύ αέρα!
WrTsXxx είπε:
HARIS μη μου λες τέτοια και τρελένομαι!!! πραγματικά μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα τύμπανα, αλλά δεν περίμενα να συγκρίνονται με τα USA...
θα με ενδιέφερε πολύ ένα σύντομο ρηβιού απο τα δύο σετ που έχεις ανεβάσει φώτος...δλδ ποιά χρησιμοποιείς που, περίπου τι ήχο έχουν τα μεν και τα δε κλπκλπ
WrT, μην σου κάνει εντύπωση. Μπορεί να είναι ταϊβανέζικα αλλά είναι high-end τύμπανα, με τις ακριβείς προδιαγραφές της Gretsch και την τεράστια κατασκευαστική εμπειρία και τον ποιοτικό έλεγχο των άπω-ανατολικών. Παρεμπιπτόντως, τα Renown είναι μόνο maple ενώ τα αμερικάνικα είναι συνδυασμός maple και gumwood. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία - το all-maple hype έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια, και η Gretsch φτιάχνει εκπληκτικά τύμπανα με αυτή τη "συνταγή" (maple/gumwood) εδώ και μισό αιώνα…
Να και ένα από τα βίντεο του McLaughlin με τον Colaiuta και τη Renown (ναι, ξέρω… κι εγώ κάθε φορά που ακούω κάτι τέτοιους τύπους να παίζουν νοσταλγώ τους White Stripes…).
http://www.youtube.com/watch?v=ywqUjFFjJBc&hl=en&rel=0
Όσον αφορά στα δύο σετ, η Gretsch είναι χαμαιλέοντας. Κάνει για οποιοδήποτε στυλ και ανάλογα με το κούρδισμα (κουρδίζεται πολύ εύκολα) και τα δέρματα, μπορεί να ακουστεί σχεδόν vintage ή εντελώς σύγχρονη.
Η Ludwig είναι αυτό ακριβώς που θα περίμενε κάποιος. Το απόλυτο, νόου-μπούλσιτ ροκ (και μπλουζ και φανκ…) σετ. Με μονά coated δέρματα έχει τον κλασικό vintage ήχο που ακούς σε δίσκους '60s και '70s (πριν αρχίσουν να βγάζουν τις κάτω μεμβράνες και να γεμίζουν τις κάσες με είδη προικός). Είναι λίγο δύσκολη στο κούρδισμα και δεν έχει τόσο μεγάλο εύρος όσο η Gretsch, αλλά το sweet spot της είναι πολύ sweet…