1) Κρυστάλλινα καθαρά για συγχορδίες και αρπίσματα
Κιθάρα --> T Jauernig Stalker boost --> Vertex Landau Chorus --> Boss FV-500H volume --> Ενισχυτής [1ο κανάλι] --> BBE Sonic Stomp --> TC Electronic Flashback X4 delay
2) Καθαρά κυρίως για solo παίξιμο
Κιθάρα --> T. Jauernig Stalker boost --> Boss FV-500H volume --> Ενισχυτής [2ο κανάλι] --> BBE Sonic Stomp --> TC Electronic Flashback X4 delay
3) Overdrive τύπου Plexi
Κιθάρα --> Voodoo Lab Sparkle Drive Mod --> Boss FV-500H volume --> Ενισχυτής [2ο κανάλι] --> BBE Sonic Stomp --> TC Electronic Flashback X4 delay
4) High gain overdrive
Κιθάρα --> T. Jauernig Gristle King overdrive/boost --> Voodoo Lab Sparkle Drive Mod --> Boss FV-500H volume --> Ενισχυτής [2ο κανάλι] --> BBE Sonic Stomp --> TC Electronic Flashback X4 delay
Και το background...
Όντας κολλημένος με το boost side του Gristle King (του μουσταρδί πεταλιού της φωτογραφίας), έκανα μια διερευνητική ερώτηση μέσω e-mail στον εκ Wisconsin προερχόμενο πεταλοφτιάχτη κύριο Tim Jauernig... χωρίς πολλά πολλά ο άνθρωπος με ενημέρωσε για το σύνολο των σχετικών μπουστοκυκλωμάτων που φτιάχνει, και μου είπε πως μπορούσε να μου φτιάξει το boost του Gristle King σαν standalone boost, και μάλιστα σε mini μέγεθος και εξαιρετική τιμή. Συν τις άλλοις, εφόσον το πετάλι μέχρι τώρα δεν προσφερόταν στην αγορά (εγώ νόμιζα ότι το τωρινό boost side του Gristle King κυκλοφορούσε σαν ξεχωριστό πετάλι με το όνομα Luxury Drive, όμως με διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικά κυκλώματα), με ρώτησε "πώς θέλεις να το ονομάσεις;"... Και σαν κλασικός κιθαρίστας που κάνει το ψώνιο του, το ονόμασα "Stalker" (είναι το mini πεταλάκι δίπλα στο Flashback X4).
[οι μη γνωρίζοντες θα νομίζουν ότι το ονόμασα έτσι επειδή είμαι ψιλοανώμαλος - συζητήσιμο -, η αλήθεια όμως είναι ότι το ονόμασα έτσι για 2 λόγους...
1) Μούφα λόγος, απλά για να υποστηρίζω ότι όντως υπάρχει κάποια λογική πίσω από την επιλογή μου: γιατί και καλά ένα boost πετάλι που είναι ανοιχτό την περισσότερη ώρα "παραμονεύει" πίσω από κάθε ήχο που ακούς ???
2) Ουσιαστικός λόγος: γιατί αντί να του δώσω όνομα γυναίκας, αμαξιού ή οποιασδήποτε συνηθισμένης αντρικής επιθυμίας, είπα να βγάλω το μυστηριώδη κουλτουριάρη από μέσα μου και να του δώσω το όνομα μιας από τις αγαπημένες μου ταινίες - οπότε το πετάλι προφέρεται "Στάλκερ", ταρκοφσκικό γαρ]
Και αυτή ήταν η άχρηστη pedalboardιστορία της ημέρας...
Είναι cool τύπος, οι τιμές του βάσει ποιότητας είναι πάρα πολύ καλές (ο άνθρωπος είναι one man business, όλα από τα χεράκια του, και θα μπορούσε να βαράει πολύ περισσότερο), και δεν είναι τυχαίο ότι τον έχουν προτιμήσει παιχταράδες σαν τον Greg Koch και τον Jeff Kollman με signature overdrives.
Εδώ δεν παίζει με τις κιθάρες και τον ενισχυτή που παίζει συνήθως ο Greg, αλλά το βάζω για να δείτε τον κύριο Jauernig
Αλλαγές... Το Hardwire RV-7 αντικαταστάθηκε από το Neunaber Immerse, και στη θέση του tuner & looper μπήκε το Digitech Ricochet. Α, και έχω τη δυνατότητα να πάω ((((((STEREO)))))) από το Mobius => Triple Delay => Immerse.
Η πρώτη σου πεταλιέρα βέβαια είναι διαστημόπλοιο, αλλά πάω στοίχημα ότι αν το 'χεις, βγαίνεις εξίσου καλά και χωρίς τα 100 εφέ του mobius.
Τώρα βέβαια το flanger με προβληματίζει λίγο δεν σου κρύβω (τι ήχους ακριβώς το χρησιμοποιείς αλλά κι εγώ με 5 πετάλια παίζω (τρέμολο και vibrato είναι τα modulation μου), και μάλλον καταλαβαίνω ότι το έχεις μόνο για να "χρωματίζεις" τον ήχο. Είναι έτσι;
Η πρώτη σου πεταλιέρα βέβαια είναι διαστημόπλοιο, αλλά πάω στοίχημα ότι αν το 'χεις, βγαίνεις εξίσου καλά και χωρίς τα 100 εφέ του mobius.
Τώρα βέβαια το flanger με προβληματίζει λίγο δεν σου κρύβω (τι ήχους ακριβώς το χρησιμοποιείς αλλά κι εγώ με 5 πετάλια παίζω (τρέμολο και vibrato είναι τα modulation μου), και μάλλον καταλαβαίνω ότι το έχεις μόνο για να "χρωματίζεις" τον ήχο. Είναι έτσι;
Δεν χρειάζομαι δεύτερο board, σίγουρα. Ας πούμε ότι προέκυψε, κρατώντας πετάλια που δεν χωρεσαν στο πρώτο αλλά είναι υπερβολικά καλά για να τα δώσω. Δεν θεωρώ διαστημόπλοιο το PT Jr. αλλά καμιά φορά θέλω απόλυτη απλότητα, έχει την αξία της.
Το flanger είναι το αγαπημένο μου modulation, μαζί με phaser και trem. Το χρησιμοποιώ κυρίως στα καθαρά, σε ένα είδος chorus ήχου με λίγη περισσότερη κίνηση μέσα, είναι λίγο πιο trippy από το κλασικό chorus. Αλλά και με βρώμα, πολύ γουσταρω τους EVH ήχους. Γενικότερα πιστεύω ότι ένα παραμετροποιησιμο flanger είναι εξαιρετικό modulation.
Σπουδαίο board και το δικό σου, μου αρέσει πολύ ή απλή προσέγγισή του.
Εφυγαν τα ,πολυ ωραια στον ηχο,αλλα με "αδυνατον να ελεγχθεί volume" distortion & od της JOYO και αντικατασταθηκαν απο 2 υπεροχα TC.ELECTRONIC Dark Matter & Mojo Mojo,το Joyo Ultimate Drive εκτελει πλεον χρεη clean boost (επισης θαυμασιο για αυτη τη δουλεια)
Νέστορα και σε παλαιότερες φωτογραφίες του pedalboard σου έχω δει και έχεις το noise supressor. Έχεις τόσο πολύ θόρυβο ώστε να σου είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο;
Επειδή έχω strat κι εγώ και έχω λίγο θόρυβο, ρωτάω μπας και μάθουμε τίποτα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.