• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Pedalboards. Παρουσιάστε!

mustafank είπε:
Καταρχήν, σε ευχαριστώ για την ανάλυση.

Προσωπικά, δε νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι τόσο πολύπλοκο και κυρίως τόσο ακριβό όσο τα loopers, που αναφέρεις (το ls2 μεταχειρισμένο είναι λίγο πάνω από τα €50).

Το μόνο που με προβληματίζει, σε σχέση με το boss είναι το ότι, επειδή θα πρέπει να το έχω πρώτο στην αλυσίδα μου, από όσα κατάλαβα, αν το buffer του θα επηρεάζει αρνητικά το fuzz factory και το treble booster μου.

Έχει κάποιος εμπειρία, επ'αυτού;

:)
Δεν έχω το συγκεκριμένο boss αλλα η εμπειρία μου με buffer & germanium transistors που έχει το fuzz factory και το μπουστερ σου υποθέτω, δεν ήταν καλή. Αλλάζει ο ήχος αρκετά όχι οτι είναι άσχημα αλλά αν θες να έχεις τον ίδιο ξέχνα το.

zappa είπε:
Δεν έχω το συγκεκριμένο boss αλλα η εμπειρία μου με buffer & germanium transistors που έχει το fuzz factory και το μπουστερ σου υποθέτω, δεν ήταν καλή. Αλλάζει ο ήχος αρκετά όχι οτι είναι άσχημα αλλά αν θες να έχεις τον ίδιο ξέχνα το.
Αυτο υποψιάζομαι και εγω.  :-\

Πιστευεις θα εχω παρόμοιο προβλημα, αν χρησιμοποιήσω κάποιο tbp πεταλι, αντι του ls2?

Πιστεύω δε θα έχεις θέμα, τώρα όπως είναι η σειρά σου έχεις καποιο πρόβλημα;

Πάντως σε τέτοια θέματα αν δεν δοκιμάσεις, δεν γίνεται να σιγουρευτείς. Εγώ ας πούμε τότε που χρησιμοποιούσα το LS-2, είχα στη μία λούπα distortion και boost, και στην άλλη ένα fuzz face (όλα true bypass πετάλια), και όλα καλά. Αργότερα που πήρα για ένα φεγγάρι το Toadworks Roundabout (που είναι true bypass), κάνοντας ακριβώς την ίδια σύνδεση τα πετάλια ακούγονταν με πολύ μικρότερη παρουσία.

Βέβαια κανένα από αυτά δεν είχαν germanium transistors, οπότε πιθανά να είναι λογικότερο στην περίπτωσή σου να θες να αρχίσεις από ένα true bypass looper. Δες κι εδώ:

http://www.loop-master.com/loopers-cleandirty-c-39.html

http://www.one-control.com/white-loop.html (στα 60 ευρώ από Γερμανία: http://www.loopersparadise.de/)

http://www.americanloopers.com/products/a-b-box-loop-selector-switcher-with-trails-spill-over

Μερικες φορές μ αρεσει να ονειρεύομαι... Ειδικά οταν το τζόκερ εχει τζακποτ (παρότι δεν παίζω)

Dinosp είπε:
Μερικες φορές μ αρεσει να ονειρεύομαι... Ειδικά οταν το τζόκερ εχει τζακποτ (παρότι δεν παίζω)

Χωρίς όνειρα την έχουμε πατήσει, υπολόγιζε κοντά στο δεκάρικο για τη συγκεκριμένη.

Dinosp είπε:

Από τους τοπ επαγγελματίες του είδους οι κύριοι, αλλά για να πούμε και την αλήθεια, είτε φτιάχνουν board των 10000 που λέει ο zappa, είτε των 1000, ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει (και πάντα ίδιο ρύθμισμα στα delays με μπόλικα repeats και τεράστια "λαμπερότητα" στις επαναλήψεις, χαρακτηριστικό, και too much για μένα). Αυτό για να βλέπουμε πόσο σημαντικός είναι ο παίχτης πρώτα από όλα (συνήθως ο ίδιος είναι) και η αισθητική του, και μετά ο ενισχυτής (πάντα παίζουν με κάτι βαρβάτο) και η κιθάρα (σχεδόν πάντα με μία Tyler διαστημόπλοιο).

Δεν χρειάζεσαι Pete Cornish και Κένταυρους για να ακουστείς απίστευτα από κει και πέρα (παραλογισμός η τιμολόγηση σε αυτά).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
zappa είπε:
Πιστεύω δε θα έχεις θέμα, τώρα όπως είναι η σειρά σου έχεις καποιο πρόβλημα;
'Οχι. Με το zvex ff πρώτο και το treble booster (κλώνος του Rangemaster από τον BluePedals) δεύτερο, είμαι μια χαρά.

Ωστόσο, θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές, όταν παίζω, που θέλουν ολίγον tap dancing, οπότε ψάχνω να δω για κάποια λύση.

Οπότε δεν έχεις θέμα με τα germanium πετάλια όταν έχεις true bypass πετάλι πριν.

zappa είπε:
Οπότε δεν έχεις θέμα με τα germanium πετάλια όταν έχεις true bypass πετάλι πριν.
ok! Σε ευχαριστώ, Μιχάλη!  :)

fusionakis είπε:
Από τους τοπ επαγγελματίες του είδους οι κύριοι, αλλά για να πούμε και την αλήθεια, είτε φτιάχνουν board των 10000 που λέει ο zappa, είτε των 1000, ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει (και πάντα ίδιο ρύθμισμα στα delays με μπόλικα repeats και τεράστια "λαμπερότητα" στις επαναλήψεις, χαρακτηριστικό, και too much για μένα). Αυτό για να βλέπουμε πόσο σημαντικός είναι ο παίχτης πρώτα από όλα (συνήθως ο ίδιος είναι), και μετά ο ενισχυτής (πάντα παίζουν με κάτι βαρβάτο), και η κιθάρα (σχεδόν πάντα με μία Tyler διαστημόπλοιο).

Δεν χρειάζεσαι Pete Cornish και Κένταυρους για να ακουστείς απίστευτα από κει και πέρα (παραλογισμός η τιμολόγηση σε αυτά).
Σχεδόν σε όλα τα demos παίζει ο Dave Philips που είναι ο LA Sound Design, οπότε αν θες είναι πολύ λογικό να ακούγονται παρόμοια τα demos. Πάντα παίζει με ένα blackenship twinplex με μια tyler, ρυθμίζει τα πετάλια όπως του αρεσει, οπότε είτε με το echoplex είτε με το el capistan ο ήχος που θέλει είναι ένας και ξέρει να τον βγάλει. Τώρα αν τα klon ή τα cornish είναι υπερτιμολογησμένα ή οχι, είναι τεράστια κουβέντα. Cornish δεν έχω αλλα το klon αξίζει τα χρήματα που τα πουλούσε (270$ αν θυμάμαι καλά) και με το παραπάνω. Τώρα το οτι έχει φτάσει να πουλιέται 2000 είναι θέμα ζήτησης και προσφοράς.

Ναι, γνωστά όλα αυτά για τον Dave Philips (ήταν και ο τύπος που όταν πρωτοάκουσα τα βίντεο στο δικό του board με έκανε να δοκιμάσω το Octavio της Dunlop, και από αυτούς που με έκαναν να καταλάβω ότι αξίζει να δώσω λεφτά να πάρω ένα uni-vibe κλώνο).

Τώρα για τα χρήματα, μιλάω για το hype της μεταχειρισμένης αγοράς για το Klon, όχι για την τιμή του όταν κυκλοφορούσε. Επίσης σε ό,τι έχει να κάνει με τα Pete Cornish, δεν έχω παίξει ποτέ, αλλά δεν καίγομαι κιόλας. Είναι λίγο κόλλημα να δώσεις 500 λίρες για ένα overdrive, τη στιγμή που μπορείς με 130 δολλάρια να πάρεις το Voodoo Lab Sparkle Drive Mod ξέρω γω, και να έχεις 4 overdrive, συν το clean blend knob... και δεν είναι ότι παίρνεις κάτι με προβληματικό bass response, ψηφιακούρα κλπ, παίρνεις ένα ηχητικό θησαυρό λίγο πολύ. Απλά ένα παράδειγμα.

Διαφωνώ προφανώς αλλα οκ. Αν ρωτήσεις κάποιους που έχουν cornish θα σου πουν οτι εσύ έχεις χάσει περισσότερα χρήματα πιθανά μέχρι να καταλήξεις στο ντραιβ που σου αρέσει, με τα 20 πετάλια που έχεις αλλάξει μέχρι να καταλήξεις. Άλλη άποψη που έχει μια βάση.

zappa είπε:
Διαφωνώ προφανώς αλλα οκ. Αν ρωτήσεις κάποιους που έχουν cornish θα σου πουν οτι εσύ έχεις χάσει περισσότερα χρήματα πιθανά μέχρι να καταλήξεις στο ντραιβ που σου αρέσει, με τα 20 πετάλια που έχεις αλλάξει μέχρι να καταλήξεις. Άλλη άποψη που έχει μια βάση.

Μία άποψη που δεν έχει καμία βάση. Γιατί βασίζεται σε 2 υποθέσεις, που δεν ισχύουν:

1) ότι εκείνοι δεν πέρασαν από 20-και drive pedals πριν καταλήξουν στο Cornish - προφανώς άκυρο

2) ότι τα Cornish είναι τα end-of-all pedals, τα οποία άμα τα αγγίξεις, δεν θα τα εγκαταλείψεις ποτέ σου και δεν θα ψάξεις ποτέ ξανά όσο ζεις για άλλα drive pedals. Το οποίο, με απόδειξη διάφορες αγγελίες στο TGP, MyLesPaul forum και αλλού, επίσης δεν ισχύει.

Την καλημέρα μου.  ;D

Δεν ισχυρίστηκα τίποτα από τα 2 που λες Έκτορα. Πιθανά ένα μικρό ποσοστό να έφτασε εκεί μετά από 3-4 αλλαγές, οι περισσότεροι μετά από πολυ περισσότερες. Πολλοί δεν τα πουλάνε πολλοί τα πουλάνε, δεν έχει σημασία. Αν πας στο thread του TGP θα δεις οτι πολλοί ορκίζονται σε αυτά (δεν έχω καμία εμπειρία) και πολλοί έχουν αυτό το επιχείρημα αν τους ρωτήσεις. Απλά το μεταφέρω σε όσους δεν το έχουν στα υπόψην. End of story και τα φιλιά μου σε όλους. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε. Αγάπη ρε.

zappa είπε:
Καλά, αν υπάρχει ένας που άρχισε με Cornish θα ήθελα να το γνωρίσω.  :)

Τελοσπάντων, προσωπικά ούτε μπορώ να τα δοκιμάσω από δω που είμαι, αλλά εκτός αυτού, δεν υπάρχει ούτε ένας από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες που βασίζουν σημαντικό μέρος του ήχου τους σε πετάλια σήμερα που να χρησιμοποιεί πετάλια Pete Cornish. Σόρυ αλλά δεν βρίσκω κάποιο λόγο να στραφώ προς τα εκεί. Πιθανά να έβρισκα αν ήμασταν στο 1973 και άκουγα τον ήχο του Brian May, κι ένας ψαγμένος φίλος μου έλεγε ότι του έφτιαξε ένα custom treble boost ένας μάγκας που το λένε Cornish.

Γενικότερα πιο πολύ θα ενδιαφερόμουν για κάποιο από τα rack τους, D.I. τους, routing units κλπ σαν συνολικές επαγγελματικές λύσεις, όπου τα σκας και σου φτιάχνει ένα ολόκληρο σύστημα για την ευρωπαϊκή τουρνέ σου :). Άλλος τώρα μπορεί να έχει κόλλημα με το treble boost του Brian May και τα γκαζοπέταλα του Gilmour, σεβαστό να δώσει τα μαλλιοκέφαλά του για να πάει προς τα εκεί... εγώ όχι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα,

η diy pedalboard που έχω φτιάξει, λειτουργεί με ένα τροφοδοτικό που βγάζει 5 εξόδους (για να τροφοδοτήσει 5 πετάλια). Υπάρχει τρόπος να τροφοδοτήσω και άλλα ? Με μια διακλάδωση ας πούμε?

Μια updated version της πεταλιέρας μου.

Ουσιαστικά το input της κιθάρας, χωρίζεται σε δύο γραμμές από εφέ (κάτω από το PedalTrain υπάρχει ένα Lehle P-Split II) τα οποία καταλήγουν σε δυο Boss Loopers (RC-300 και RC-50) και σε ξεχωριστούς ενισχυτές. Για τροφοδοσία ένα Pedal Power 2 Plus και ένα Fuel Tank Jr.

IMG_2611.JPG

Ηχομυθίες είπε:
Καλησπέρα,

η diy pedalboard που έχω φτιάξει, λειτουργεί με ένα τροφοδοτικό που βγάζει 5 εξόδους (για να τροφοδοτήσει 5 πετάλια). Υπάρχει τρόπος να τροφοδοτήσω και άλλα ? Με μια διακλάδωση ας πούμε?
Δες πόσα mA "βγάζει" το τροφοδοτικό σου.

Άθροισε τα mA που "ζητάνε" όλα τα πετάλια που θέλεις να τροφοδοτήσεις. Η ζήτηση θα πρέπει να είναι σαφώς μικρότερη από την παροχή....

Απο κει και πέρα, μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου (κολλητήρι, βύσματα, καλώδιάκι) το λεγόμενο daisy chain, και να τροφοδοτήσεις τα πετάλια σου (= η διακλάδωση που αναφέρεις).

Λεπτομέρειες / Προσοχή: στις πολικότητες, στο μέγεθος/τύπο βυσμάτων που θέλει κάθε πετάλι και φυσικά στο ότι όλα ζητούν την ίδια τάση (πχ 9Volt ή τέλος πάντων όσα βγάζει το τροφοδοτικό που έχεις τώρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back