PC vs Apple MMXXV Edition

Computer Tech πραγματικοί υπάρχουν στο Πολυτεχνείο, στο ΠΑΔΑ, στην ΑΣΟΕΕ στο ΕΚΠΑ, στα γιάννενα, στην πάτρα, στα μεταπτυχιακά. Αυτοί είναι πραγματικοί. Οι άλλοι είναι cos_dr και κάτω:ROFLMAO:
Οπα! ξεχασες το Πα-Πει...!!!!!

Μονο στο περιοδικο Pixel το ειχα δει, απο κοντα δεν το πετυχα ποτε.

Νομίζω ότι τον είχε αναμένο στη βιτρίνα του ένα γωνιακό μαγαζί στην οδό Στουρνάρη.
Pixel, δε διάβαζα πάντως - χρόνια αργότερα που γνώρισα τη συντακτική τους ομάδα, διαπίστωσα ότι ήταν καλά παιδιά, είχανε μοιράσει πολλά "πτυχία" στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό,

Επειδή αναφέρθηκε το θέμα του θορύβου, συμπτωματικά πριν λίγες μέρες έφτιαξα ένα gaming PC για τον ανιψιό μου. Όχι ιδιαίτερο ψάξιμο για parts, ούτε καν κοίταξα αναλυτικά συμβατότητες μητρικής με μνήμες RAM και δίσκους, ο σκοπός ήταν όσα παραπάνω FPS στο Fortnite μπορούσε να βγάλει με τα χρήματα που είχε (κάπου 800 Ευρώ) και όχι να βγει αθόρυβο το σύστημα.

Αν θέλετε τις λεπτομέρειες, είχε AMD Ryzen 7 5700X, μια απλή Gigabyte B550 μητρική, 32 GB RAM, κάρτα GPU Asrock Radeon 6600, δίσκο 2TB NVME Teamgroup, και ένα BeQuiet τροφοδοτικό και ψύκτρα επεξεργαστή, σε ένα mini tower (mATX) της σειράς, νομίζω μάρκας Aerocool, καθόλου ακριβό.

Το λέω απολύτως σοβαρά, χρειάστηκε να κολλήσω το αυτί μου στο tower για να καταλάβω αν γυρνούσε κάποιος ανεμιστήρας μέσα στο κουτί μόλις το άναψα για πρώτη φορά και πάλι δεν άκουγα κάτι οπότε είδα τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή να γυρνάει από το πλαινό τζάμι. Τόσο αθόρυβο.

Αφού οι συμφορουμιτες έχουν μείνει στα χρόνια του Νώε, οι ανεμιστήρες μέτριου κόστους δεν ακούγονται καθόλου τη σήμερον ήμερα

Τόσο αθόρυβο.

Νομίζω ότι και ο πιο αισιόδοξος, θα ήταν κάπως επιφυλακτικός απέναντι στη διαπίστωση ότι φτιάχτηκε ένα τόσο αθόρυβο μηχάνημα, μέσα από τέτοια ξεκούραστη διαδικασία επιλογής components, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω. Μεγειές.

Το λέω απολύτως σοβαρά, χρειάστηκε να κολλήσω το αυτί μου στο tower για να καταλάβω αν γυρνούσε κάποιος ανεμιστήρας μέσα στο κουτί μόλις το άναψα για πρώτη φορά. Τόσο αθόρυβο.
Αν υποθέσουμε ότι έχεις βάλει το CPU fan και τα case fans στα προβλεπόμενα connector και οι ανεμιστήρες υποστηρίζουν PWM mode ανάλογα με το profile στις ρυθμίσεις στο bios, είναι ικανοί να δουλεούν πολύ χαμηλά, ιδιαίτερα σε αυτόματες ρυθμίσεις. Για να τους ακούσεις ποτέ στο φούλ πρέπει να τους ρυθμίσεις custom και εκεί θα καταλάβεις.

Το πιο πολύ στην περίπτωσή σου που θα δουλέψει για το fortnite κυρίως για το CPU fan, θα εξαρτηθεί από τις ρυθμίσεις γραφικών που έχεις και την ανάλυση που παίζεις. Αν δώσεις αυτά τα στοιχεία για δούμε τα ανώτερα FPS πως τα εννοείς, δηλαδή στις EPIC ρυθμίσεις, στις MEDIUM, σε ποιά ανάλυση κλπ τότε θα δούμε τι επιβαρύνεται πιο πολύ γιατί οι ανεμιστήρες της 6600 αν έχεις ελεύθερα τα FPS και πρέπει να ξέρουμε και τι hz είναι το μόνιτορ, γενικά υπο προϋποθέσεις θα δουλέψει πολύ η CPU και η GPU και θα ενεργοποιηθούν τα fan της ψύκτρας και της GPU.

O 5700 έχει την στοκ ψυκτρα?

όντως τα νεότερα κουτιά και οι νεότεροι επεξεργαστές box έχουν πιο αθόρυβα ανεμιστηράκια όπως και οι κάρτες γραφικών και διάφορα προφίλ και παίζει ρόλο και η θερμοκρασία δωματίου.

Τώρα βαριέμαι να βάλω το δικό μου να δουλέψουν όλα στο full. Μπορέι να το κάνω να βάλω ένα βίντεο αν και είμαστε way off topic να ακουσουμε το jet. :D

Νομίζω ότι και ο πιο αισιόδοξος, θα ήταν κάπως επιφυλακτικός απέναντι στη διαπίστωση ότι φτιάχτηκε ένα τόσο αθόρυβο μηχάνημα, μέσα από τέτοια ξεκούραστη διαδικασία επιλογής components, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω. Μεγειές.
Δεν το παίζω έξυπνος, και αντιλαμβάνομαι την επιφύλαξη. Απλά έπαθα σοκ κι εγώ με το αποτέλεσμα, το οποίο προέκυψε κωλοφαρδα.
Βέβαια αυτό που περιγράφω ήταν σε συνθηκες χαμηλου φορτου, δεν ξέρω αν πλακώσει το Fortnite ο ανιψιός αν θα κάνει σαν ελικόπτερο.

@cos_dr Η ψυκτρα δεν ήταν η stock, πήρα αυτή: https://www.bequiet.com/en/cpucooler/2248
Το αστείο είναι ότι την πήρα εντελώς τυχαία επειδή ήταν η φτηνότερη που είχε άμεσα διαθέσιμη το μαγαζί κοντά στο σπίτι μου (αρχικά είχα παραγγείλει μια Coolermaster αλλα δεν μου την έστειλαν ποτε). Και δεν πείραξα τίποτα στο BIOS, όλα default.

Δεν το παίζω έξυπνος, και αντιλαμβάνομαι την επιφύλαξη. Απλά έπαθα σοκ κι εγώ με το αποτέλεσμα, το οποίο προέκυψε κωλοφαρδα.

Δεν είπα (ούτε σκέφτηκα) ότι το παίζεις έξυπνος.

@cos_dr Η ψυκτρα δεν ήταν η stock, πήρα αυτή: https://www.bequiet.com/en/cpucooler/2248
Το αστείο είναι ότι την πήρα εντελώς τυχαία επειδή ήταν η φτηνότερη που είχε άμεσα διαθέσιμη το μαγαζί κοντά στο σπίτι μου (αρχικά είχα παραγγείλει μια Coolermaster αλλα δεν μου την έστειλαν ποτε). Και δεν πείραξα τίποτα στο BIOS, όλα default.
Μια χαρά η ψύκτρα.
Και εμένα είναι αθόρυβο και μάλιστα έχω eco ρυθμίσεις για να μην καίω και ρεύμα και στα γραφικά περιορίζω με το radeon chill ακριβώς για να μην καίω 250 watt καθε φορά που παίζω από την GPU, συμβάλλοντας ώστε να έχει η χώρα χαμηλές ανάγκες ρεύματος καθημερινά για να πετυχαίνει χαμηλότερη τιμη αγοράς :D , ρίχνω τα fps.

Στο παρακάτω βίντεο τα έβαλα τώρα όλα τα Fan του CASE που είναι ποιοτικά θα έλεγα Arctic, της υδρόψυξης αλλά και της GPU (4 case fan, 2 υδρόψυξης 120άρια και 2 της κάρτας γραφικών) στο 100%

Δεν ακούγεται τόσο στο βίντεο, είναι αλήθεια πως σε σχέση με το παρελθόν είναι καλύτερα τα πράγματα στους νεότερους αλλά εδώ όσο το τράβαγα και μέχρι να ποστάρει από το θόρυβο παρόλο που είναι στιβαρό το κουτί μέχρι να τελειώσω ένιωσα δυσφορία από τον θόρυβο και τις δονήσεις:D

Στις smart και eco ρυθμίσεις, ακόμα και το καλοκαίρι, δεν με ενόχλησε ο θόρυβος γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει ιδιαίτερα άμα δουλεύω μουσική. Αμα βάλω τα παιχνίδια να τρέξουν full η κάρτα ακούγεται γιατι ανεβάζει στροφές πολύ.

Εδώ είναι το XML. Μπαίνει στο root dir στο Win10/11 installation media (π.χ. usb)
Το συγκεκριμένο θα αφαιρέσει όλο το bloat από τα Windows, θα μπείτε δηλαδή και δεν θα έχει σχεδόν τίποτα μεσα. Αν θυμάμαι καλά ούτε καν browser. Προορίζεται για Workstations/επαγγελματική χρήση. Ενεργοποιεί και το "Ultimate performance" στα power settings.
Αυτό το έχεις στήσει σε κάποιο δικό σου pc; Υπάρχει κάπου κάποιο video για το πριν και το μετά;; Τι θα κάνει ακριβώς το παρόν αρχείο; Και κάτι τελευταίο ....μπορείς να το βάλεις και όταν είναι ήδη στημένο το pc χωρίς να χαθεί τίποτα από ότι έχεις ήδη εγκαταστήσει; Μπαίνει και βγαίνει όποτε θελήσεις;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις εκ των προτέρων.

Άκυρο.

Δέν είναι κάτι που διατρέχει κινδύνους το αρχείο,απλά κατά την διάρκεια εγκατάστασης (των windows),τα αποτρέπει απο το να εγκαταστήσουν περιττές εφαρμογές,πιθανών εχοντας και κάποιες βασικές ρυθμίσεις για την ομαλότερη και βέλτιστη λειτουργία των προγραμμάτων που θα εγκατασταθούν μετέπειτα,αλλά και hardware (ρυθμίσεις στις θύρες usb γιά την κάρτα ήχου,επεξεργαστή κ.α).
Σε ένα εγκατεστημένο λειτουργικό,όλες αυτές οι αφαιρέσεις και ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν μία μία απο τον χρήστη.
Το αρχείο νομίζω είναι για το boot usb,για εγκατεστημένο λειτουργικό υπάρχουν οδηγίες στο διαδίκτυο με κλειδί αναζήτησης "optimize pc for music production".
Βήμα Βήμα,έτσι ώστε άν υπάρξει κάποιο πρόβλημα (σπάνιο),να μπορούμε να γυρίσουμε ένα βήμα πίσω για να το διορθώσουμε.

Αν είναι για το pc του Σάμη,πείτε του να μήν πολυσκαλίζει,γιατί αν γίνει καμιά στραβή και χάσει όλες του τις τ.......τα τραγούδια του ήθελα να πώ,θα μας βρεί μεγάλος μπελάς εδώ μέσα.
Μπράβο για το κομμάτι,ωραία μουσική και φωνή αλλά είναι ώρα να απολύσει τον στιχουργό.
Επιτρέπεται τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνης,να συνεργάζεται με κάποιον που γράφει τέτοια πράγματα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back